Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 13. 10. 2017.

| Istražujemo

Nišlije će plaćati 1.000 evra po satu za TV prenos gradske Skupštine

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
daljinski
Milion dinara po sednici za "Nišku televiziju"; foto: S. M.

Nakon dve javne nabavke na kojima nije bilo ponuđača za direktan televizijski prenos sednica Skupštine Grada, na trećoj, na kojoj je Grad ponudio čak 4,5 miliona dinara za 4 sednice, pobedila je Niška televizija.

Kao i do sada, Niška televizija će prenositi sednice Skupštine Grada i to po ceni, kako se navodi u odluci o dodeli ugovora, od 4,5 miliona dinara za 4 desetosatne sednice.

Ukupna cena usluge direktnog TV prenosa sednica Skupštine Grada Niša za okvirnu količinu od 40 sati prenosa, sa uračunatim PDV-om iznosi 4.497.600 dinara - navodi se u odluci o dodeli ugovora.

Inače, na tenderu za TV prenos, raspisanom pre 2 meseca, bilo je predviđeno da parama građana bude plaćeno oko 2 miliona dinara televiziji koja će prenositi sednice, ali se nijedna nije javila, pa je on poništen i raspisan novi, a cena je povećana na 3,5 miliona dinara. Međutim, ni to nije motivisalo nijednu od 4 niške televizije, pa je i ta javna nabavka propala, a cena ponovo povećana.

Javna nabavka je, kaže Rajković, da je i sam iznenađen što se nijedna druga televizija nije javila.

Stvarno ne znam razlog što se druge televizije nisu javile. Možda je mogla da ponudi i nižu cenu, a valjda bi im i odgovoralo da prenose sednice Skupštine Grada - rekao je Rajković.

Podsetimo, i 2016. godine je Gradska uprava nekoliko puta raspisivala javnu nabavku i poništavala je, ali ne zbog toga što nije bilo zainteresovanih televizija, već zbog toga što televizije koje su se javljale na tender, nisu dostavljale ispravnu dokumentaciju ili su tražile više para, nego što je bilo navedeno u konkursnoj dokumentaciji.

Naposletku je posao dobila Niška televizija, kojoj je parama građana plaćeno skoro 6 miliona dinara da prenosi 7 sednica Skupštine Niša.


Skupština Grada naredne nedelje

Nakon današnjeg zasedanja šefova odborničkih grupa, kako kaže Rajković, biće odlučeno da li će naredna sednica Skupštine Grada biti zakazana za 16. ili 18. oktobar.

Pošto je obezbeđen direktan prenos, sada možemo da zakažemo sednicu. Međutim, do utorka će neki odbornici biti na službenom putu, pa još ne znam da li će sednica biti zakazana za ponedeljak 16. oktobar ili sredu 18. oktobar - kaže Rajković.

Podsetimo, poslednja sednica niške Skupštine kasnila je i trajala je kraće jer nije bilo televizijskog prenosa. Ipak, naposletku je dogovoreno da Niška televizija isprati sednicu. Pošto nije bilo ponuđača na poslednjem tenderu za TV prenos, poslednja najavljena sednica bila je otkazana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MUDAr

    20:07 // 14. 10. 2017.

    Možda će Monika Beluči da izveštava u pauzama prenosa... EEE!

  • Mladen

    15:52 // 14. 10. 2017.

    @ Posmatrac
    Nema boljeg rijaliti programa od našeg - tu je BANANA !

  • Dexter

    19:47 // 13. 10. 2017.

    I, gle čuda, sve prema očekivanju, kako sam još pre mesec dana predvideo podigli cenu prenosa, uzeli pare, završena priča. A narod kao narod - psuje, gunđa i - opet glasa za njih!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: