Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 4. 9. 2019.

| Istražujemo

"Parking servis" ne odustaje - repriza nabavke za boje zbog koje su njihovi službenici bili hapšeni

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
farbalica
Istraga nije sputala saradnju niškog Parking servisa i "Pamaxa"; foto: J. A.

To što se vodi istraga protiv firme Pamax zbog sumnje da je 2017. falsifikovala dokumentaciju i štelovala cene boje za puteve koje su Nišlije platile preko 20 miliona, a naposletku, navodno nisu ni isporučene, nije sprečilo da Parking servis ponovo sklopi ugovor sa njima. Ovo preduzeće je još jednim višemilonskim tenderom tražilo boje koje se po zakonu ne koriste za obeležavanja ulica, a saradnju sa Pamaxom objašnjavu najpovoljnijom cenom.

Sa lisicama na rukama, maja ove godine, završili su zaposleni Parking servisa, Direkcije za izgradnju, kao i vlasnici firme Pamax trgovina iz Panteleja. Razlog za to, kako su rekli u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu, bila je navodno sporna nabavka boja, koje se po zakonu i ne koriste, a koje nisu ni isporučene čime su Nišlije tada oštećene za oko 7 miliona dinara.

Kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, istraga u ovom slučaju je i dalje u toku.

odluka o dodeli ugovora Da li će ovog puta da isporuče boje koje se ne koriste?Ipak, Parking servis je odlučio da ponovo naruči već jednom neisporučenu crvenu, plavu, sivu i uz njih još i zelenu boju za ulice, a ugovor su na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara ponovo dodelili Pamaxu.

Na tenderu je učestovalo 5 firmi, ali kako kažu u Parking servisu Pamaxova ponuda bila je najpovoljnija. Istragu ne komentarišu.

Ugovor je u ovoj, kao i u svim ostalim nabavkama, dodeljen ponuđaču koji je dostavio najpovoljniju ponudu, koja je blagovremena, odgovarajuća i prihvatljiva, uz koju je ponuđač dostavio dokaze da ispunjava sve obavezne i dodatne uslove za učešće, koji su definisani konkursnom dokumentacijom - kažu u Parking servisu.

To što ponovo kupuju boje, koje nisu predviđene Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, u Parking servisu kažu da će je koristiti po tuđim zahtevima i za interne potrebe.

Boja koja je predviđena konkursnom dokumentacijom planirana je za obeležavanje po nalogu nadzornog organa Direkcije za izgradnju grada Niša, po zahtevu trećih lica i interno za potrebe preduzeća - navode u Parking servisu.

Podsetimo, tenderom iz 2017. za nabavku boja za obeležavanje niških ulica 2 radnika Parking servisa i jedan radnik Direkcije za izgradnju predvideli su i boje koje se po zakonu ne koriste, da bi, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, nakon navodno falsifikovane dokumentacije i štelovane cene posao pripao Pamax trgovini.

Dogovorene boje ova firma nije ni isporučila, a Nišlije je ova malverzacija koštala oko 6,4 miliona dinara. Nakon pisanja Južnih vesti o ovim malvezracijama, usledilo je hapšenje, a tender koji je raspisao Parking servis početkom ove godine je propao.

Inače, prema istraživanju Južnih vesti, Parking servis od osnivanja Pamax-a sarađuje sa ovom firmom. Pored boja, Parking servis je od njih kupio novogodišnju dekoraciju, za šta su građani platili oko 6 miliona dinara, a od ove trgovinske radnje javno preduzeće je kupovalo i građevinski i vodovodni materijal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    09:37 // 4. 1. 2020.

    Lupaju parkinge i na mestima gde je inace zabranjeno parkiranje. Treba pohapsiti ceo parking servis i ukinuti ga.

  • Afrodita

    10:06 // 5. 9. 2019.

    Građanima treba vratiti slobodu ukidanjem "Parking servisa".

  • Ricardo

    08:26 // 5. 9. 2019.

    Batina ( motka) je izašla iz raja. Što bi naš narod reko treba da se oleše od ćutek

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: