Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 22. 12. 2014.

| Istražujemo

Nova istraga zbog "lažne diplome" upravnika Pozorišta

Autor:P. B, S. J.Izvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Posao pod maskama

Osnovno javno tužilaštvo proverava ko je Skupštini Grada Niša dostavio netačan podatak o školskoj spremi direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Tužilaštvu, predmet je formiran i već dodeljen zameniku tužioca.

Tužilaštvo je već zatražilo i da se policija uključi u istragu.

Podneli smo zahtev za otkrivanje nepoznatog izvršioca, onog lica koje je Skupštini Grada Niša pripremilo predlog rešenja za imenovanje vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Niš, a da prethodno nije pribavilo dokaze da Ivan Vuković ima završen fakultet.

Podsetimo, Ivan Vuković je na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke 18. septembra 2012. godine postavljen za v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Nišu.

Međutim, kako su Južne vesti ubrzo otkrile, iako je za prvog čoveka niškog teatra izabran kao "diplomirani reditelj", Vuković je tada imao samo diplomu srednje škole.


Krivac se traži među "opštinarima", ne među političarima

Iako je predsednik skupštinskog Odbora za imenovanja Dejan Jovanović (SNS) pred policijom potvrdio da je lažnu Vukovićevu biografiju dostavila odbornička grupa SNS, čiji je on zapravo šef, u Tužilaštvu pojašnjavaju da je istraga usmerena na drugu stranu.

Mi utvrđujemo koje je to lice koje je trebalo da pribavi dokumentaciju i proveri da li Vuković ispunjava uslove. S obzirom na to da nisu proverili da li lice za koje daju predlog ispunjava uslov, ta lica su, po nama, odgovorna - kaže Đokić.

To, pojašnjava Đokić, svodi istragu na službenike Skupštine Grada.

Oni su bili dužni da pre nego što pošalje predlog u kome piše da je "diplomirani reditelj", ima zaista pred sobom svu dokumentaciju. A on to očigledno nije imao pred sobom, a poslao je predlog - kaže Đokić.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    10:43 // 27. 12. 2014.

    A da li je možda krivica i kod samog kandidata koji je možda slučajno znao da nema odgovarajuću diplomu za mesto na koje konkuriše? Šta je on priložio kao dokaz o kvalifikacijama?

  • BoyNick

    08:33 // 27. 12. 2014.

    Sta bi ti sto se potpisujes sa tri zvezdice, da postavi "Dr"?

  • zika milic

    13:06 // 23. 12. 2014.

    Drage Nislije,ne cudite se laznim diplomama!U Opstini ih ima napretek,koje su kupljene u Vranju,pod stare dane,da bi sluzbenici i golubi prevrtacizadrzali radna mesta,kao i med.sestre u administraciji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: