Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 23. 1. 2017.

Očitavanje potrošene struje lošije, a skuplje

Istraživanje BIRN-a Istraživanje BIRN-a: "Računi za struju - očitavanje skuplje i lošije"; foto: JV

Agencijama koje je EPS angažovao za čitanje struje plaća se duplo više nego ranije, pokazuju istraživanja Balkanske istraživačke mreže (BIRN). Zbog pogrešnog očitavanja ili neočitavanja brojila onih koji rade u ovim agencijama decembarski računi su znatno uvećani, potvrdio je i premijer Aleksandar Vučić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • coa

    14:45 // 23. 1. 2017.

    A kako to da nikada do sada nije ocitano manje necega!?UVEK je greska na stetu platisa. Da ne zivimo u stabilnoj i postenoj drzavi pomislio bih da se to namerno radi...

  • prof dr CVETKO prvi

    14:46 // 23. 1. 2017.

    E sa' će nas av, av opravi !
    A i bulatović !
    Platiću prosečnu potrošnju , unazad za 3-4 meseca jer neću da ih deranžiram da mi "vraćaju" lovu ! A što će tek da nagrabuse - stra' me 'vata ... za nji' !

  • vuk

    13:59 // 23. 1. 2017.

    Prema svim pokazateljima u EPS-a ima viška radne snage.Umesto da njihovi radnnici čitaju brojila kao ranije, EPS angažuje privatne Agencije za očitavanje brojila i za to se angažuju radnici EPS-a,pa se znatno uvećavaju troškovi el. energije,što je na štetu građana.Na štetu je i država tj. EPS jer se ‚‚prelivaju‚‚ sredstva države u privatne đepove privatnih Agencija.Zato treba raskinuti te ugovore.

  • Dr. Fodor

    14:10 // 23. 1. 2017.

    Raspon plata u distribuciji je od : 45 000din. za nisko kfalifikovane do 100 000din. za one sa fakultetom , pa i više...Prosek oko 75 000din.Najžalosije je što to narod odvaja od svojih usta i što plaćamo najskuplji kw u Evropi. Gde si Teslo, da ustaneš i vidiš posledice koje struja pravi i po zdravlje i po džep, poštenih platiša?

  • NEDELJA PROTESTA

    14:40 // 23. 1. 2017.

    Od 30.01.-03.02. širom Srbije, održaće se niz protesta nezadovoljnih građana.
    Trenutno su skupovi najavljeni u Kraljevu, Nišu, Kragujevcu i Zrenjaninu, a očekuje se da se protestima pridruže i ostali gradovi.
    Zainteresovani građani imaju informaciju na linku.

    https://www.facebook.com/upss.nis/photos/gm.395424044140156/1308066875921129/?type=3&theater

  • gogos

    14:41 // 23. 1. 2017.

    ---- tetkica na "daljinski" .......
    Pre mesec dana uveo sam novo brojilo, trazili da kupim duplo skuplje sa daljinskim ocitavanjem, a onda,..., dosla jedna tetkica i pita gde je brojilo da ga ocita ?!?!?!?!?

  • Tamara

    08:00 // 11. 4. 2022.

    Ja sam bila citac i veoma lose iskustvo imam ispala naivna i citala za 13 din po brojilu agencija ne postuje dogovor zaobilaziti ih u sirokom krugu najveci prevaranti

  • Dragan,Niš

    18:56 // 23. 1. 2017.

    Kod mene tri meseca nisu dolazili da očitaju i tri meseca sam nosio stanje.Da li treba da mi plate za dangubu?Posle toga sam otišao u službu za očitavanje i rekli su mi da će to ispraviti,čak mi dali i brojeve telefona da ih zovem ako ne očita inkasant.I ništa,zvao sam ih i pre i posle nove godine.Umesto čitača pre neki dan došla mi kako momak kaže kontrola, koja je očitala brojila a računa nema.

    • Tamara

      08:01 // 11. 4. 2022.

      Tesko da ces od njih da se ovajdis svoje radnike ne cene i ne ispacuju kao sto je dogovor

  • gorcilo

    14:24 // 23. 1. 2017.

    Alo bre koje omladinske zadruge, agencije za očitavanje. Pa šta rade onoliki radnici po EDB. Tamo je najmanje višak 30 % pogotovu po kancelarijama. Znači svi na teren od 1-5. u mesecu da se oćita struja. A drugo je pitanje da li dobijamo 220V. Zašto plaćati TREĆE LICE KADA IMAJU SVOJE RESURSE....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: