Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 4. 4. 2018.

| Istražujemo

Odbornik iz Vlasotinca bio u sukobu interesa zbog preduzeća za prevoz putnika

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
vlasotince
Odbornik u Vlasotincu glasao za svoje preduzeće; foto: JV arhiva

Zbog toga što je odbornik Skupštine opštine Vlasotince Dragan Nikolić (SDS), u isto vreme obavljao i poslove direktora privrednog društva “Sigma trans”, ali i učestvovao u radu sednice Skupštine na kojoj je doneta odluka da se ovom preduzeću dodeli ugovor za prevoz učenika i radnika dveju osnovnih škola, a o sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, ona je Nikolića upozorila na povredu zakona.

Nikolić ih nije, navodi se u rešenju Agencije, u roku od 15 dana od stupanja na javnu funkciju obavestio da obavlja poslove direktora preduzeća “Sigma trans”, čime je prekršio zakon. Takođe, stoji u rešenju, 17. decembra 2014. godine učestvovao je u radu skupštinske sednice kada je doneta Odluka o izmeni i dopuni budžeta, kojom su obezbeđena sredstva za prevoz dece i radnika osnovnih škola “8. oktobar” i “Siniša Janić”, a ugovori dodeljeni upravo tom preduzeću.

U konkretnom slučaju, povezana lica sa Draganom Nikolićem su njegova supruga Milena Nikolić koja se navodi kao vlasnik ovog privrednog društva, ali i “Sigma trans”, te je on u ovom slučaju, za vreme vršenja navedene javne funkcije, bio u situaciji sukoba interesa - stoji u rešenju.

resenje Nikolić povredio Zakon o Agenciji, foto: Agencija za borbu protiv korupcijeIzjašnjavajući se na obaveštenje o pokretanju postupka, kako piše u rešenju, Nikolić navodi da je tada u preduzeću obavljao posao vozača, a da je Odluka o izmeni i dopuni budžeta Opštine Vlasotince doneta većinom glasova od ukupnog broja odbornika.

Imenovani je, kao funkcioner, pre svega, bio dužan da izbegne sukob interesa. Ako već to nije mogao da izbegne, bio je dužan da o sukobu interesa koji je u konkretnoj situaciji imao pismeno obavesti Agenciju, što nije učinio - piše u rešenju.

Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći u konkretnom slučaju, piše u rešenju, cenjeni su svi navodi imenovanog, ali oni nisu uticali na donošenje drugačije odluke Agencije, koja mu je izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nikolić, prema podacima sa APR-a, nije više direktor "Sigma transa", ali je i dalje odbornik u vlasotinačkoj Skupštini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: