Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 18. 1. 2013.

| Istražujemo

Optužnica u aferi na niškom DIF-u

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti, Blic
Dif-Nis.jpg

Protiv troje profesora niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja podignuta je optužnica za korupciju zbog sumnje da je student diplomirao na tom fakultetu dok je bio u Americi.

Prema navodima iz optužnice sumnja se da su omogućili da student tog fakulteta položi diplomski ispit iako on bio van Srbije.

Portparol Osnovnog suda u Nišu Ana Radivojević u izjavi za Blic potvrdila je da je suđenje zakazano za 31. januar.

- Krivični postupak je u toku, svedoci su saslušani, a glavni pretres je zakazan za 31. januar - rekla je Radivojević.

Na Fakultetu kažu da nisu dobili obaveštenje o ovom postupku.

- Postupaću isključivo po zakonu i statutu. Svi oni i dalje rade na fakultetu i ja nemam nikakvo pravo da nekoga suspendujem. Onog trenutka kada to budem dobio zvanično, budite uvereni da nikoga nećemo kriti. Radim isključivo po zakonu i nećemo nekome biti majka, nekome maćeha - izjavio je dekan Milovan Bratić za Blic.

Izvor Južnih vesti blizak istrazi tvrdi da je M.J, jedan od ključnih svedoka, koji je navodno N.S. dostavio diplomu, saslušan krajem decembra u Nišu. On tvrdi da je mladić sredinom decembra došao iz Vašingtona u Niš na godišnji odmor i da su inspektori Privrednog kriminala sa njim obavili razgovor.

- Nakon toga saslušan je i pred istražnim sudijom. Potvrdio je da je od nepoznate žene ispred niške poslastiče "Lipa" preuzeo diplomu, koju je kasnije prosledio za Ameriku. Ostalo je da sudu dostavi i mejlove kojima je to dogovarao sa N.S. koji je sve vreme bio u Americi - tvrdi naš sagovornik.

Isti izvor kaže da istraga nije završena i da postoje indicije da je diplomu N.S. sa fakulteta podigao sin jednog od profesora, koji je takođe zaposlen na Fakultetu.

Podsetimo, kako su Južne vesti pisale krajem avgusta, sumnja se da su trojica profesora DIF-a S.M, A.J. i S.S. su decembra 2011. godine bili članovi Komisije za odbranu diplomskog rada studenta i protivzakonito mu omogućili da diplomira u vreme kada on nije ni bio u Srbiji.

- Mladić je položio sve ispite i ostao mu je samo diplomski. Međutim, pošto je radio u Americi i nije mogao da dođe u Srbiju, a trebala mu je diploma da bi postao supervizor, on je pokušao da to reši na drugi način - kaže izvor Južnih vesti.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati u tekstu "Istraga protiv profesora DIFa" - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    16:21 // 3. 2. 2013.

    E pa braco tako vam je to.Nastradaju najmanje krivi. Ali svi su krivi. Svi oni na fakultetu znaju jedni za druge sta rade i ko koliko uzima, al niko nikog ne dira, svako smestio zadnjicu u svom kabinetu i ceka svoj trenutak. Ija sam zavrsio taj faks i radim evo vec 10 god. Imao sam srece da su me uculi oni matorci koji su bili pravi predavaci. Prof. Madic, Bubanj Zivanovic , Kerkovic, jovanovic. E kako im dodjose sinovi i cerke neuki ode sve u persun.Cast i pojedinima danas, al ako zna a cuti o tome sto je pogresno isto je ktiv. Nema ti
    to morala

  • pera

    22:46 // 30. 1. 2013.

    Oi nepotizmu da ne pricamo.Proverite PMF u Nisu!!!!!!!!!!!!!

  • PERA

    22:40 // 30. 1. 2013.

    strazite molim vas sve fakultete,vidite ko i sa kakvim zvanjem obavlja poslove.Fakulteti su nam postali porodicni.Sramot!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: