Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 21. 11. 2012.

| Istražujemo

Pantelej: Predsednik se “samoisplaćuje”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
bratimir-vasiljevic.jpg
Bratimir Vasiljević, predsednik Skupštine Opštine Pantelej

Aktuelni predsednik Skupštine Opštine Bratimir Vasiljević prinuđen je da u ime Opštine sebi isplati odštetu po tužbi koju je protiv Opštine podneo dok je bio u opoziciji.

Opština Pantelej će po ovoj presudi Ustavnog suda, morati Vasiljeviću i još petorici nekadšnjih odbornika radikala, da isplati ukupno oko 6 miliona dinara.

Septembra 2008. grupa tadašnjih odbornika Srpske radikalne stranke, među kojima je bio i Vasiljević, napustila je tu stranku i prešla u novoformiranu SNS. Ubzo zatim SRS je aktivirao njihove "blanko ostavke" i time im oduzeo odborničke mandate.

Nakon dugog sudskog procesa Ustavni sud je presudio u korist odbeglih odbornika. Mandati su im vraćeni, a odlukom suda Opština sada mora da im isplati i "naknadu štete".

Doskorašnji predsednik Panteleja Slaviša Dinić (DS) kaže da je 6 miliona više nego što Opština dobije od Grada na mesečnom nivou i da će značajno opteretiti opštinski budžet.

slaviša Slaviša Dinić

Dinić ocenjuje i da se sadašnja vlast u Opštini, koju predvodi SNS, nije žalila na presudu jer bi se time "žalila sama na sebe".

- Oni su trebali da ulože žalbu čim su formirali vlast, jer su presude stigle u vreme izbora, a pošto je Vasiljević predsednik Skupštine oni to nisu učinili - kaže Dinić.

Međutim, Vasiljević, koji je trenutno predsednik Skupštine Opštine, tvrdi da žalbu nije bilo ni moguće uložiti.

- Mi smo sad u toj nezahvalnoj ulozi, ali nemamo prostora za neke izmene. To je odluka Ustavnog suda koja je opšteobavezujuća i nemamo pravo žalbe - rekao je Vasiljević.

Vasiljević se slaže da se suma od oko 6 miliona visoka, ali kaže da je to sudska odluka koja mora da se poštuje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    00:18 // 10. 12. 2012.

    A sta ce? Covek ne bi da uzme pare, ali sada kad je vec Ustavni Sud naredio, mora. Nije njemu lako.

    Mozda bi trebalo da se gospodin seti da mu Opstina nadoknadi i za traumu koju je doziveo oduzimanjem mandata, da tuzi Opstinu za odstetu, a onda u ime Opstine da prihvati odgovornost i isplati sebi jos 5-6 miliona?

    U vreme Osmanlija, kojeg cemo se pored nasih politicara secati kao "zlatnog doba", bilo je "Kadija te tuzi, kadija ti sudi". A sada, kadija i tuzi i sudi i optuzen je i dobija odstetu sam protiv sebe! Samo narod jos nije opismenjen dovoljno da napravi novu poslovicu - "Naprednjak se tuzi, naprednjak si sudi, naprednjak si isplati odstetu".

    Ova vest nije dobila dovoljno paznje.

  • Bata Vasiljevic

    15:38 // 7. 12. 2012.

    Selim se iz opštine Pantalej zbog ovog coveka koji je presednik skupštine.Nosi štofane kineske pantalone,kineske patike,non-stop visi oko pijace u Durlanu i traži sponzora da mu plati po koju votku jer je on VLAST,,,,zabluda je velika a tip je smešan,smešan ,,,,,,,

    • dodjos

      14:40 // 16. 9. 2014.

      Ljudi on je nepismen, ima 3 razreda Os. nek se nosi kako hoce i gde hoce, neka sidje s vlasti kako je dosao do nje.

  • Perica Mali

    10:17 // 3. 12. 2012.

    Da li je moguće da će dotični gospodin da od opštine uzme te pare. Pa to mu je isto kao da je dobio bingo. To i jeste cilj ovih današnjih političara, pare, pare i samo pare, ma kakvi birači i glasači. Samo dok se dočepaju fotelje i onda uključe štanc mašinu za pare i gotovo, nema više ni obraza, ni granice, samo pare. Da dotični gospodin ima i malo sluha za politiku i ovaj jadni napaćeni narod, te pare bi poklonio svojoj firmi u kojoj sada radi pa da te pare potroše na neki projekat da svi od toga imaju koristi, e onda možda neko i poveruje u to što priča i radi i čime se bavi. A i onako će takve pare i kasnije da namakne na svoj konto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: