Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 16. 8. 2018.

| Istražujemo

Parama Prokupčana asfaltiran put u vlasništvu žene narodnog poslanika koji vodi do njihove kuće

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
asfaltiranje foto aleksandar kostic
Ulaz na privatnom posedu proglašen "krakom" regionalnom puta; Ilustracija; foto: A. K.

Čak 1,1 milion dinara građani Prokuplja su platili asfaltiranje puta dugog 140 m u vlasništvu supruge narodnog poslanika SNS Darka Laketića, koji vodi do njihove kuće. Inače, taj put i nema naziv i teško bi urbanistički gledano i mogao da se podvede pod ulicu, a izlazi na državni put koji nije u ingerenciji Opštine.

Put na parceli Laketićeve žene u dužini od oko 140 m je asfaltiran na osnovu Rešenja saobraćajnog inspektora Opštine Prokuplje Milana Jovanovića iz februara ove godine i vodi do dve privatne kuće, a u jednoj od njih je prijavljen boravak narodnog poslanika Laketića, iako on sa porodicom već nekoliko godina živi u Beogradu gde ima i dva stana.

2 SPORNI KRAK priprema za asfalt pk foto lj.m. Pre asfaltiranja uredno postavljen tampon, jedino za "ulicu" fale ivičnjaci i trotoar; foto: Lj. M.Jovanović je u Rešenju od 5. februara dao rok od 60 dana da Opština Prokuplje "izvrši rekonstrukciju kolovoznog zastora i izgradnju postrojenja za odvodnjavanje atmosferskih padavina i spreči nanošenje šljunačnog materijala-tucanika sa ulice koja se ukršta sa Ulicom Arsenija Čarnojevića, koja je inače deo državnog puta II A reda“.

U javnoj nabavci koja je raspisana na sajtu Opštine Prokuplje krajem aprila ove godine, privatni put vodi se kao "sanacija Ulice Arsenija Čarnojevića, 3. prilaz“, a u odgovoru koje nam je prosledila lokalna samouprava piše da se radi o "kraku Ulice Arsenija Čarnojevića“, koja je inače deo državnog puta Prokuplje - Džigolj i nad kojom lokalna samouprava nema nadležnosti niti je zadužena za njeno održavanje i sanaciju.

U Preduzeću za puteve koje održava ovaj državni put, kažu da je kompletan menadžment ove firme promenjen od početka 2018. godine, pa samim tim ne mogu da daju informacije koje se tiču upravljanja i odluka predhodnog rukovodstva.

Iz lokalne samouprave nezvanično saznajemo da dopis koji bi ukazivao na probleme sa pomenutom ulicom i koji bi "izveo" inspektora na teren nikada nije stigao na adresu Opštine, jer se radi o deonici na kojoj postoji na desetine takvih i sličnih neasfaltiranih tzv. seoskih puteva koji se ukrštaju sa glavnim.


Predsednik Opštine Prokuplje: Sve je po zakonu

U obrazloženju zašto je asfaltiran baš put u vlasništvu porodice Laketić koji vodi do njihove kuće, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović kaže da je sve urađeno po zakonu te da se 3 ulice koje se nalaze na periferiji grada ka selu Stražava - Lička, Kordunska i „krak“ Arsenija Čarnojevića koji je i sporan u čitavoj priči, asfaltiraju po Rešenju saobraćajnog inspektora.

Zbog ugrožavanja regionalnog puta usled nanošenja šuta nakon obilnijih nepogoda i padavina, saobraćajni inspektor je doneo rešenje u smislu zaštite regionalnog puta kojim se nalaže Opštini Prokuplje da u datom roku preduzme mere kako bi se sprečilo iznošenje materijala na regionalni put. Jedino moguće trajno rešenje je bilo asfaltiranje tih ulica i time smo rešili jedan veliki problem - kaže se u pisanom odgovoru koji je potpisao predsednik Simonović.

Inače, radi se o kompletnom uređenju tog prostora sa asfaltom širine od oko 3,5 metara, iako pomenuta deonica nema nikakve veze sa Ulicom Arsenija Čarnojevića osim što se ukršta sa njom kao i druge 2 ulice - Lička i Kordunska, koje su asfaltirane i nisu sporne, jer imaju ime i nalaze se u regulacionom planu.

Predsednik Simonović je istakao i da "dobro stanje u budžetu“ omogućava da se u narednom periodu asfaltiraju i ostale ulice, kako na gradskom tako i na seoskom području, a da će prioritet biti strme ulice jer se u tim ulicama javlja i najveći problem nakon padavina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cutura

    01:18 // 19. 8. 2018.

    A prima cetiri plate dok nasa deca nemaju ni jednu. stidite se Prokupcani, za koga glasate

    • VOJCA

      22:20 // 19. 8. 2018.

      Ma svi smo se nadali Boljitku Ali kao sto rekose Posle LOPOVA dodju jos VECI gladni i zeljni svega sto nisu imali Pa onda bude klasicna otimacina Odgovaraju neki ali to uglavnom budu sitni kradljivci drva ;-) Ojadise palanku Rasprodase uzese Ali nek mi neko kaze Dali je bilo ko odgovarao iz bilo koje prosle i sadasnje vlasti za kradju Da ne pominjem mizerne kazne od po god i nanogice za FUNKCIONER

  • Solunska ulica PK

    15:11 // 17. 8. 2018.

    Molio bih nadlezne sa viskom para u kasi da napokon,posle vise od 80 do 100 godina,koliko ja pamtim,rese asfaltiranje Solunske ulice u Prokuplju.Hvala

  • Ivan

    23:54 // 16. 8. 2018.

    U normalnim zemljama za ovo neko zavrsi u zatvor u zemlji srbadiji kao sto vidite sve je moguce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: