Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 27. 11. 2017.

| Istražujemo

Parama građana funkcioneri Panteleja putuju na proslave van zemlje

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
kavadarce
Proslava u Kavadarcu(Dejan Nikolić, Bratimir Vasiljević, Srđan Nešić i Gordana Stanković, inače Vasiljevićeva partnerka); printskrin/FB Dejan Nikolić

Grozdoberi, gradske slave, dani gradova, neke su od manifestacija od Bosne i Hercegovine do Rusije, koje je sam vrh Opštine Pantelej od avgusta do novembra ove godine posećivao na račun Nišlija. Međutim, prema razlozima za putovanja koje su funkcioneri navodili u nalozima, sem protokolarnog “pobratimskog” odnosa između opštine i gradova, nema informacija da li je bilo i nekih investicija.

U periodu od avgusta do novembra, sva službena putovanja predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića, njegovog zamenika Aleksandra Milosavljevića i predsednika Skupštine opštine Srđana Nešića svodila su se na proslave, za šta su uredno uzimali dnevnice, koje su građani plaćali.

nalog za sluzbeno Vasiljevićev nalog za službeno putovanje u RusijuVasiljević je, prema nalozima za službeno putovanje, sa svojim zamenikom Milosavljevićem leteo avionom u ruski grad Elektrostalj na Dan Grada, 1. septembra 2017. Za to su Nišlije, pored dnevnica od po 30 evra svakom, funkcionerima platili i avionske karte preko 2.000 evra, kao i troškove prtljaga oko 5.000 dinara.

Povod putovanja je zvanična poseta gradu Elektrostalju u Rusiji povodom obeležavanja dana Grada. Sa pomenutim Gradom Opština Pantelej je u pobratimskim odnosima - napisao je Vasiljević u nalogu za službeno putovanje.

Pri povratku iz Rusije, u nedelju 3. septembra, Vasiljevića i Milosavljevića je na aerodromu u Sofiji sačekao službenom “škodom superb” predsednik Skupštine Opštine Pantelej Srđan Nešić, koji se nekoliko dana nakon toga “nije sećao zbog čega je uopšte išao u Bugarsku neradnim danom”.

škoda superb Slupana opštinska "škoda superb" na parkingu "Nišauta"; foto: JV/S. M.Nešić je tom istom “škodom”, kako piše u putnim nalozima, 5 dana kasnije sa opštinskim odbornikom Dejanom Nikolićem, ali i predsednikom Opštine Vasiljevićem, otišao na "Grozdober" u makedonskom gradu Kavadarce, za šta su ponovo parama građana sva trojica naplatili dnevnice od po 30 evra, a 9 evra plaćena je, prema podacima iz naloga za službena putovanja i putarina. Nakon proslave i Severininog koncerta, koji je obeležio ovogodišnji "Grozdober", Nešić i Nikolić su se bez Vasiljevića vratili u Niš, kada su u saobraćajnoj nezgodi u Donjoj Vreženi slupali službeni "škodu".

Slupana kola nisu sprečila dvojac Vasiljević - Nešić da nastave sa proslavama van granica države o trošku Nišlija, pa su otputovali na dvodnevnu proslavu Dana Opštine Pernik u Bugarskoj.

Opštinari ne propuštaju ni gradske slave, pa je avgusta ove godine Milosavljević na 2 dana otišao na Pale u Republiku Srpsku gde je, kako je naveo u službenom nalogu, prisustvovao liturgiji i sečenju kolača, za šta je uzeo 30 evra.

Tokom boravka na Palama prisustvovali smo liturgiji, litiji, sečenju kolača i ostalim aktivnostima po zvaničnoj agendi - naveo je zamenik predsednika Opštine.

Podsetimo, Opština Pantelej je donela odluku da "škodu superb", koju je Nešić slupao nakon puta sa "Grozdobera" proda. Međutim, ni nakon dve licitacije nije bilo zainteresovanih za kupovinu ovog uništenog auta.


Rasipanje para poreskih obveznika, problemi i uvrede u Panteleju

Iako je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, funkcioneri Panteleja se ne libe da nenamenski troše pare građana i sklapaju sumnjive ugovore i dogovore. Oni su sklopili ugovore vrednosti 1,1 milion dinara za usluge 4 kafane od Niša do Beograda, u kojima su, između ostalog, za sebe i svoje goste tražili svinjske kolenice sa renom, jagnjetinu ispod sača, kare u skrami, ribić u kajmaku, bečke šnicle i ramsteke na žaru.

Pored toga, hala “Čair” je Opštini Pantelej za organizovanje sajma privrede i preduzetništva ustupljena bez ikakve nadoknade, da bi onda ovaj prostor potpuno besplatno Opština kasnije ustupila firmi “Naš sajam” koja je po svom cenovniku naplaćivala usluge iznajmljivanja štandova, polica i ostale opreme.

Ne želeći da da komentar u vezi sa ustupljenom halom, predsednik Opštine Vasiljević, vređao je novinare Južnih vesti, nazivajući ih senzacionalistima, pa čak i kriminalcima.

Odbornik Levice Srbije u Opštini Pantelej Slaviša Dinić predlagao je da se na sednici Skupštine Opštine razgovara i o svim ovim zloupotrebama para Nišlija, ali ovakav predlog nije podržala odbornička grupa okupljena oko vladajuće većine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    18:01 // 28. 11. 2017.

    Sl put slika tj selfi VO na razanj se okreće . garant

  • Maja

    12:18 // 28. 11. 2017.

    Jel to bese onaj Bata Drvar koji ima poveliko dugovanje za struju i sad je predsednik opstine...

  • hess

    11:02 // 28. 11. 2017.

    Nije poenta ciji su kadrovi pojeli narodni novac, mada su ovi najgori do sada. Poenta je da narod mora da kontrolise tokove novca i da ove spodobe nikome ne trebaju. To su izmisljena radna mesta i kad ovi odu, pojesce neko drugi pare. Treba ukinuti 70% nepostojecih institucija da bi narod znao zbog cega placa globu i kome placa. Jagnjece brigade ce postojati dokle god Zakon to dozvoljava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: