Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 10. 9. 2013.

| Istražujemo

Pare iz budžeta za "novi Fejsbuk" i sajt za mlade

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
projketi-za-mlade.jpg
Spisak odobrenih projekata

Komisija Grada Niša, koja je odobravala projekte za mlade odlučila je da, pored već poznatih NVO-a, podrži i organizacije koje su nedavno formirane ili su bez ikakvog iskustva.

Neformalne grupe “Dizio” i “Društvo mladih niških vizionara” do sada, sudeći prema njihovoj prijavi, nisu radile na bilo kakvim projektima, a posebno ne na onima koji se tiču mladih.

Ipak, to nije bio problem za Komisiju da NF “Dizio” na gradskom konkursu za svoj projekat dobije 250.000 dinara, a NF “Društvo mladih niških vizionara” 203.940 dinara. 

“Dizio” će, kako piše u predlogu projekta, novac utrošiti za kreiranje nove socijalne mreže, nalik Fejsbuku, koja će pokrivati samo Niš, dok će “Vizionari” od dobijenih para izraditi još jedan informativni gradski sajt, kako kažu, isključivo za mlade.

- Osoba iz “Dizia” je predstavila svoj projekat kao pravljenje nove mreže. Stav Komisije je da je to inovativno i da bi tako nešto trebalo da postoji. Takođe, odlučeno je da će kontrole biti češće i da će se češće tražiti izveštaji, upravo zbog kontrole rada nad tim projektom i njegove specifičnosti - objašnjava Mija Petrović, predsednik Kancelarije za mlade i član Komisije.

mija Mija Petrović, foto: facebook.comNovac je odobren i Neformalnoj grupi “TIM” za projekat “Kej radosti”, koja je formirana maja meseca ove godine nepunih mesec dana pre raspisivanja gradskog konkursa.

Na neke od pomenutih projekata primedbe je stavio i Savet za mlade Skupštine Grada.

- Savet je materijal dobio pred samu sednicu Skupštine i nismo imali vremena da detaljno pogledamo sve projekte. Ipak, paralelno sa tokom sednice mi smo pregledali projekte i 3 ili 4 projekta su prošla sa negativnim mišljenjem Saveta. Ti projekti bez obzira što su imali naše negativno mišljenje su, nakon sednice Skupštine, išli kod gradonačelnika i on ih je sve odobrio - kaže Đorđe Stanković, član Saveta.

Sa druge strane, Petrović iz Kancelarije za mlade kaže da je Komisija koju su pored njega činili resorni većnik Milan Pešić, šef kabineta gradonačelnika Dejan Andrejević, predstavnik resorne Uprave i direktor jedne gradske institucije, bila nepristrasna.

- Nadam se da će na kraju kada se podvuče crta rezultati biti više nego vidljivi - zaključio je Petrović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Odgovor Bojanu I.

    20:46 // 19. 11. 2013.

    Do pojave interneta kod nas, bio sam već student, ali smo čitavo detinjstvo i mladost znali ko su nam komšije i šta se dešava po gradu. I bez mobilnih telefona i fejsbuka...
    Izlazili smo i družili se.

  • maria

    01:16 // 29. 9. 2013.

    umesto deci i mladima da obezbede nesto korisnije uzivo oni prave drustvene mreze..kakve drustvene mreze bre ljudi dajte izadjite napolje manite se vise tih drustvenih mreza!!!

    • Bojan I.

      12:51 // 30. 10. 2013.

      Da nije društvenih mreža mnogi ne bi znali šta se dešava, ko su im drugari i ko im živi u komšiluku. Naravno, totalna glupost je kopirati ono što je već izmišljeno.

  • Bojan Dimitrijević

    12:12 // 19. 9. 2013.

    Do juče smo čitali o preplaćenim ekološkim sajtovima bivšeg ministra Dulića. Čini mi se da su to glasno kritikovali i nosioci današnje vlasti. Izgleda "zaboravili" su koliko je mnogo za jedan sajt.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: