Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 20. 2. 2017.

| Istražujemo

Partijsko i rodbinsko zapošljavanje u niškom Vodovodu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
vodovod
Vodovod dobio nove radnike "za stalno"; foto: Facebook/JKP Naissus

Zabrana zapošljavanja nije sprečila direktora niškog vodovoda Dejana Andrejevića da u poslednja 3 meseca sklopi ugovore na neodređeno sa čak sedmoro njih. Neki od njih su funkcioneri SNS-a, a neki u rodbinskim odnosima sa zaposlenima u ovom preduzeću, navode iz Sindikata "Nezavisnost".

dušan fejsbuk Predsednik Komisije za sport i obrazovanje Opštine Medijana pohvalio se i na Fejsbuku da radi u VodovoduVećnica Opštine Medijana Tamara Milić, kao i predsednik Komisije za sport i obrazovanje iste Opštine Dušan Mihajlović, inače članovi SNS-a, kažu u Sindikatu, samo su neki koji su se zaposlili “za stalno”.

Pored njih, navode u Sindikatu “Nezavisnost”, sredinom prošlog meseca, posao montera je dobio i 58-godišnji Zoran Veličković, inače otac gradskog odbornika Marka Veličkovića. Zaposlena je i rođena sestra Marka Stankovića Džamba, inače bliskog saradnika direktora Vodovoda i funkcionera SNS-a, Nataša Stanković, kao i Stankovićeva devojka Anita Blagojević.

Radni angažman u JKP “Naissus” započela je i Anđela Jakšić, za koju su novinari Južnih vesti nezvanično saznali da je sestra visokog funkcionera Srpske napredne stranke u Nišu.

Međutim, novinari Južnih vesti od direktora Dejana Andrejevića nisu uspeli da dobiju odgovore na pitanja da li je bilo konkursa za ova radna mesta, po kojim osnovima su zaposleni i da li je od Vlade Srbije dobio saglasnost za njihovo angažovanje, jer danima ne odgovore na brojne pozive i poruke.

Na pozive nisu odgovarali ni predsednik Komisije za sport i obrazovanje Mihajlović, ali ni opštinska većnica Milićeva.


“Radnici zaposleni mimo zakona”

obračun Milićeva Tamara Milić počela da radi prošlog meseca; foto: Sindikat "Nezavisnost"Prema navodima Sindikata “Nezavisnost”, JKP “Naissus” dobio je 2 nova referenta, administrativnog radnika, rukovodioca finansijskog sektora, organizatora opšteg održavanja, šefa za bezbednost i zaštitu, ali i montera, iako je prema Zakonu o Budžetskom sistemu, “zabrana zapošljavanja” u javnom sektoru produžena do kraja 2017. godine.

Korisnici javnih sredstava ne mogu zasnivati radni odnos sa novim licima radi popunjavanja slobodnih, odnosno upražnjenih radnih mesta do 31. decembra 2017. godine. Radni  odnos  sa novim licima može se zasnovati uz saglasnost tela Vlade, na predlog nadležnog ministarstva, odnosno drugog nadležnog organa, uz prethodno pribavljeno mišljenje Ministarstva - navodi se u Zakonu.

Inače, u Sindikatu tvrde kako je Andrejević ugovore sa novozaposlenim radnicima sklopio “na svoju ruku”, bez ikakve saglasnosti Ministarstva i Vlade Srbije.


U Nišu do posla samo uz partijsku knjižicu?

Bez obzira na zabranu zapošljavanja i više od 30.000 Nišlija na listi nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, nemali broj funkcionera SNS-a u poslednjih nekoliko meseci dobio je posao u javnom sektoru i to van konkursa.

Nekoliko njih sa članskom kartom vladajuće stranke dobilo je posao u niškoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Među njima je i doskorašnji portparol gradonačelnika Niša Marko Rajić, ali i bivša sekretarica jednog od gradskih većnika i aktuelna predsednica Upravnog odbora niškog Doma srednjoškolaca Vanja Stojković.

Pored njih, posao u marketing službi Narodnog pozorišta u Nišu dobio je Mija Petrović, inače bivši šef Kancelarije za mlade, koja je radila pri kabinetu gradonačelnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    20:26 // 22. 2. 2017.

    Samo neka nastave da se tako ponasaju jos malo ce izbori, svaka cast Juznim vestima jedino vi imate hrabrosti da izvestavate o ovakvim zloupotrebama!

  • bogi spasic

    18:11 // 22. 2. 2017.

    na kraju nikom nista nema da fali,oni ce nastaviti da rade,kao de se nista nije desilo,naravno uzece bolovanje , bice nedostupni dok ne prođe frka,a gospoda koji su se nelegalno zaposlili,nastavice da rade u vodovodu,pa makar dosli preuzimanjem iz drugih firmi posto se radi o izuzetno strucnim licima,bez koje vodovod ne može da opstane i nastavice rad na rukovodecim pozicijama.

  • Zoran Stefanovic

    21:44 // 21. 2. 2017.

    Jesu zaposljavali ali za razliku od ovih bar pismene ljude.Znam I jedne I druge koji rade u vodovodu.

    • Zoran J

      12:38 // 22. 2. 2017.

      A zakon macki o rep? Zato nam tako i ide,sve preko veze ne postujuci nista.Pa eno tamo se cude sto u Gorici mislim,direkto
      rka uzela za zastupnika firme svog muza advokata!? Koga to jos
      cudi u zemlji nezakonja? Samo napred opravdajte sve gluposti!

    • tranzicija

      21:23 // 22. 2. 2017.

      Ne mogu da verujem sta sam procitao! ''Zaposljavali su,ali bar pismene ljude'',napisa covek i ostade ziv. Najvise partijskih parazita je nagurano u Vodovod,i su prvo zaposljavali zuti,a nastavili napredni,tako da sada ima skoro 1000 na platnom spisku. A pre 20-ak godina je bilo 250 zaposljenih...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: