Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:45, 3. 2. 2011.

Pedofilija pod zaštitom crkve i države

Sadašnji srpski patrijarh, Irinej, vodio je 2003. godine tajnu komisiju Sinoda za ispitivanje slučaja pedofilije, ali su nalazi do sada uskraćeni javnosti, pokazuju saznanja Balkanske istraživačke mreže.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • pera mitrovic

    22:58 // 3. 2. 2011.

    Ovo sad mora da se nešto nadje i kod pravoslavaca, kad je već kod katolika izbio skandal. Jeste bio taj slučaj, ali koliko god kopali ovi istraživači, teško da će naći još neki slučaj. Sveštenici su ljudi, prema tome i grešni, a ovaj slučaj je još ispolitizovan, i ušao u novine i tabloide. Da li je kriv ili ne, svejedno se sudstvo obrukalo.
    Ne branim nikoga, pogotovu ne pedofile, ali bih zamolio istraživače da malo istražuju i u svojim zemljama. Može da se malo vidi šta ima u Bugarskoj, Makedoniji, a ne samo kod nas. Jel tako Angelovski?

  • Borborita

    11:09 // 4. 2. 2011.

    Cika Pero, pusti ti diplomatiju, trice, kucine i zmurenje na jedno oko, nije tvoje dete bilo na meti vazelinaca, inace bi drugu pesmu pevao. Pod mantijom se svasta krije, a ona moze da bude i grcka i bugarska, ruska, srpska... Slazem se, ali nije u tome stvar, nego u ociglednoj sprezi odredjenih lobija, crkve i, na zalost, ove drzave... Sto ne pitate roditelje te dece sta o tome misle. Sasvim slucajno upoznao sam jednog od njih. Bili biste ZAPANJENI cinijenicama i bogatom PREDISTORIJOM slucaja Pahomije. Varate se ako mislite da to on i ranije nije radio. A o g.Irineju sve najbolje, zaista. Ko je iz Nisa, bio je vise puta u prilici da se upozna sa njegovim likom i delima, a posebno da svedoci o njegovoj prisnosti sa drugovima iz lokalnog Rotari kluba (cak je i sastancima prisustvovao pre par godina, pisale su Narodne o tome). Holivud je sve ovo druze Pero, ali iz onog mracnijeg perioda!

  • Cika Sima

    15:04 // 4. 2. 2011.

    "Ovo sad mora da se nešto nadje i kod pravoslavaca, kad je već kod katolika izbio skandal"

    To tvoje "ovo sad" je iz 2003. Odnosno, tada je bio sudski slucaj, a sve spomenuto od ranije (u sustini - ko zna od kad).

    Ako nemas nikog iz Vranja prosetaj se pa pitaj sta misle o spomenutom Goranu Arsicu kao svesteniku. I kakva ga je sudbina zadesila nakon ovog svedocenja.

    Prema tome - ti ne pricas o Crkvi i pravoslavlju - nego, da, branis pedofila, manijaka, krivicno delo i kriminal uopste.

  • Demos Nis

    18:37 // 4. 2. 2011.

    @Barborita. Apsolutno ste u pravu sa Vasim tvrdnjama. Zabluda o nevinosti Pahomija postoji samo u tzv. prvom redu odbrane nacionalnih interesa. Nislije imaju veoma kriticki stav prema komisiji (a predsedniku posebno), jer su izneverili narod, koji se u nemoci vratio veri, sa greskom potrebe za emisarima prema Bogu. Dace Bog da se malo morala vrati u zalutalu Srbiju.

  • Sunce

    22:58 // 4. 2. 2011.

    Eh, svuda nešto se šuška, što je na umu to je na drumu. I ako ovo vam nije dovoljno, čak i niška pravoslavna crkva unajmila nekoliko mladih gluvih da nešto bave u unutar crkve pa gluvi momci su pobegli a ceo klub gluvih sablaznio o crkvi. Ti ljudi u crnoj mantiji su bili vrlo prisni sa gluvim momcima i želeli su odnos sa njima, mislili su ako ne mogu da govore neće nikom ispričati.

  • Nebojsa

    00:42 // 5. 2. 2011.

    Slučaj ''Pahomije'' je jedna od onih priča iz istorijata SPC koje će se uvek stideti pošteni sveštenici i monasi. Stvari treba zvati pravim imenom a ovo jeste pedofilija i to najgore vrste.To što je Pahomija oslobodio zemaljski sud zaista ništa ne predstavlja; njegov branilac Mića Lazović je,sećam se,drsko i bezobrazno (kao i svaki advokat) izjavio da je ''napad na Pahomija napad na SPC''.

    Prosto da čovek poželi da neki drugi Pahomije ustartuje njegovo dete.

    Kada je ovaj vid kriminala u pitanju STRELJAO BIH, BEZ OBZIRA NA IMENA ,PREZIMENA,ČIN I STATUS. U odbrani deteta niko nije veći od samog deteta

  • pera mitrovic

    08:44 // 5. 2. 2011.

    Malo sam uvijeno napisao oono što sam hteo da kažem. Možda me je neko i namerno pogrešno shvatio.
    Otvoreno kažem da mi je dosta pljuvača sopstvene zemlje i naroda. Kad god se nešto ružno i loše desi, kao ovaj skandal, mi smo najgori i najružniji i sve naj naj...
    Pljuje se onda i crkva, tj. jedva se dočeka da se pljuje crkva. Obično se završi tako što se priča po milioniti put kako popovi uzimaju evre, dolare...
    U tome prednjače NVO, i moram da kažem bagra koja se u Niš sjatila s koca i konopca, a mi Nišlije smo sami krivi što im ne stanemo na put.
    Ajde onda da napravimo lepo džamije, pa malo hari krišna, pa malo drogić, pa onda lepo bi bilo još neka kriza i ratić, da ovi iz NVO imaju šta da rade i da muzu lovu.
    Lepo im je svojevremeno Đinđić objasnio...

    PS
    Skoro poslao mom sinu neki čika poruku na FB, kao mnogo si lep, isti tata...Malo sam se rastrčao i odem kod čoveka na vrata...Lepo smo razgovarali i sve me je poslušao. To je moj način borbr protiv pedofilije.

  • revolt

    11:12 // 5. 2. 2011.

    Tema vam je glupa,
    dokle to ugledanje na amerikance??
    Ili vas je opet uhvatio crveni talas pa pljujete po crkvi?

  • meda

    00:18 // 6. 2. 2011.

    Sa velikim interesovanjem sam procitao tekst i veoma se razocarao.

    Naslov direktno i striktno sugerise da se radi o necem dokazanom i potvrdjenom a sam tekst je tek samo niz okolnosti i izjava koje ne dokazuju nista a iz cega nam se nudi zakljucak (sto je sasvim u redu)
    Naslov je velika sramota za urednika ove kolumne i dzinovski korak ka tabloidalnoj spektakularnosti.

    Pedofilija je jedna od ljudskih bolesti koja svakako treba da bude kaznjavana maksimalno i bez ikakve samilosti.
    Ono sta najmanje treba da bude je sredstvo za povecanje broja citaoca/gledaoca.
    Neadekvatan spektakularan naslov je upravo to.

  • George Djordjevic

    07:56 // 6. 2. 2011.

    Ovo pismo kruzi medju Srbima u Americi.
    Ako ovaj oristor neprimi celo a vas interesuje, javite mi se sa vasim e-mejlom
    Patrijarh srpski Irinej: lovac na žene i novac
    Samo mirno građani Srbije...Njegovo preosveštenstvo kontroverzni biznismen. Radi kompletiranja istine o ovdašnjim ribarima ljudskih duša, što je uslov za
    TABLOID br 225, 02.02.2011
    +++
    istinu o nama samima i svemu što nam se događa, Tabloid objavljuje pismo sveštenog lica iz Niša (poznatog redakciji), upućeno pre desetak godina tadašnjem protomajstoru hrama svetog Save Bogdanu Pešiću. U pismu se govori o liku i delu tada episkopa niškog a danas patrijarha srpskog Irineja. Pismo je lične prirode, ali ga kao dokument o tadašnjem i budućem vremenu, o crkvenim i necrkvenim stvarima, objavljujemo u celini

    Poštovani gospodine Pešiću,
    Veoma nam je žao što ste u najboljoj nameri da nesebično pomognete Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu praktično ruinirali svoje zdravlje. Kao što ste se i sami lično mogli uveriti, sem Njegove svetosti patrijarha Pavla i nekoliko čestitih episkopa koje na prste možemo izbrojati…
    Primer niškog vladike Irineja to najbolje ilustruje, mada i drugi nisu “bolji” od njega. Zato se, nažalost, Srpska pravoslavna crkva polako ali sigurno raspada u svetu a u narodu odumire.
    Vi, gospodine Pešiću, imali ste nesreću da na jednom plemenitom i uzvišenom poslu sarađujete sa osobom koja je sva ogrezla u nemoralu, prljavštini, nečasnim poslovima i koja u narodu, kako među vernicima tako i u redovima sveštenika Niške eparhije, a i šire, nema, ama baš nema, nikakvog autoriteta.

  • dušica petrović

    17:20 // 12. 4. 2011.

    pitam se kako onaj sveti čovek PATRIJARH PAVLE, nikako ne nađe vremena da obiđe izgorelu crkvu u Nišu, na čijem čelu je bio sadašnji patrijarh????????????

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: