Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 5. 12. 2017.

| Istražujemo

Penzionerka i glavna sestra Medicine rada plaćena i za funkciju u upravnom odboru

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zavod za transfuziju Niš
Zamenica predsednika UO Zavoda prima mesečno 31.500 dinara; Foto: JV/V. Milić

Iako je zvanično penzionerka zbog navršenih 65 godina i ispunjenja ostalih zakonskih uslova, medicinska sestra Gordana Stanković, uz poseban ugovor, pored penzije prima i platu kao glavna sestra Medicine rada, a pored toga plaćena je i za funkciju zamenice predsednika Upravnog odbora Zavoda za transfuziju Niš.

Emotivna partnerka funkcionera SNS i predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića, postavljena je na funkciju zamenice predsednika Upravnog odbora odlukom Vlade Srbije novembra 2013. godine. Gordana Stanković i Bratimir Vasiljević Po koliko osnova Stankovićeva prima pare iz budžeta? Foto: Screenshot Fejsbuk Gordana Stanković

Od tada je na toj funkciji, a prema nezvaničnim informacija tom Upravnom odboru je istekao mandat, ali članovi nisu razrešeni, niti su postavljeni novi.

U Zavodu za transfuziju krvi kažu da ona i dalje za angažman u ovoj ustanovi prima mesečnu naknadu.

Za obavljanje ove funkcije prima mesečnu naknadu u visini od 31.500 dinara neto iznos - navode iz Transfuzije.

To je ukupno treće primanje za Stankovićevu koja pored obavezne penzije, kako piše u ugovoru koji je nedavno sklopila sa Medicinom rada, dobija i zaradu iz ove zdravstvene ustanove.

Komentar Gordane Stanković na trostruka primanja i eventualni etički problem zbog produžetka ugovora, novinari Južnih vesti nisu dobili, jer ona već desetak dana ne odgovara na pitanja, koja su joj, kako je i tražila, poslata mejlom na adresu Medicine rada.

Podsetimo, direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš, i pored puno mladih medicinskih sestara na Birou rada, potpisala je Sporazum o produžetku radnog odnosa sa Stankovićevom u julu, uz obrazloženje da je nastavak njenog angažovanja neophodan za ustanovu. Sporazum je potpisan na dve godine.


Puno problema u Zavodu za transfuziju krvi

Na čelu niškog Zavoda za transfuziju krvi je već 5 godina Vesna Knežević. Ona je suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti već 5 godina u v.d. stanju, iako je dozvoljeno da se funkcija vršioca dužnosti direktora obavlja maksimalno godinu dana.

Upravni odbor ove ustanove, u kojem je Gordana Stanković zamenica predsednika, već godinama odobrava ovo kršenje Zakona i do sada nije razrešio direktorku Knežević, niti je raspisao konkurs za izbor direktora Zavoda, što je nadležnost upravo ovog tela.

Protiv Kneževićeve i Stankovićeve krivične prijave je podneo predsednik UO Slobodan Milenković, jer mu navodno nisu dozvolile da prisustvuje sednici. Osnovni sud je krivične prijave odbacio, ali je Osnovno javno tužilaštvo podnelo žalbu Sudu i sada se čeka odgovor.

U Zavodu su tvrdili da je sporno i imenovanje Vesne Knežević za v.d. direktora Transfuzije, jer ona nije ni učestvovala na konkursu, a navodno nije ispunjavala i jedan od osnovnih uslova - da ima naučni naziv doktor nauka iz oblasti kojom se ova ustanova bavi.

Kako piše u ugovoru o radu koji je Kneževićeva sa Zavodom sklopila 11. marta 2013. godine, a koji je dostavljen novinarima Južnih vesti, ona je po zanimanju doktor medicine, specijalista transfuziolog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    20:26 // 28. 12. 2017.

    Ma sve to treba pohapsiti,jedu sa dve kasike ,a domacini mladi sto bi radeli ibizdrzavali porodice su nebitni...

  • Petrovic dr

    17:54 // 5. 12. 2017.

    Da li neko moze da objasni cime je doticna zasluzila tolike povlastice u ovom drustvu?U ustanovi u kojoj je radila svi znaju kako se pokazala!

  • Sonic_Youth

    17:05 // 5. 12. 2017.

    "Eventualni etički problem"...Ne, nema gospodja nikakav problem sa 3 dobre plate, pa čak ni eventualni. Ne bih ni ja da sam na njenom mestu, već bi mi trebala i četvrta...
    Našli pa zašli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: