Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 20. 12. 2013.

| Istražujemo

Perišić neobavešten: Direktor ne volontira

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Platni listić
platni listić

Iako je gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdio da direktor "Parking servisa" prima platu od jednog dinara, platni listići pokazuju drugačije. Marko Janković prima punu direktorsku platu.

Južne vesti proverile su tvrdnje gradonačelnika upravo na njegov zahtev, ali se ispostavilo da podatak nije tačan. Zoran Perišić gradonačelnik Niša Neobavešten; Zoran Perišić

Po onome što piše u platnim listićima aktuelni direktor Parking servisa Marko Janković (SNS) još od imenovanja na tu funkciju, septembra 2012. godine, mesečno prima oko 120.000 dinara, koliko je primao i njegov prethodnik iz DS Dragan Vučković.

Perišićev komentar nismo uspeli da dobijemo.

On je u ponedeljak odbio da razgovara sa novinarima Južnih vesti pravdajući se prezauzetošću, a još nema ni odgovora na pitanja koja su tada ostavljena njegovoj stručnoj službi.

Podsetimo, tokom rasprave o ovoj temi na sednici Gradsko veća 23. novembra, očito isprovociran pisanjem Južnih vesti o njegovoj plati, gradonačelnik Zoran Perišić je obavestio većnike da direktor JKP "Parking servis" Marko Janković u poslednja 3 meseca prima platu od jednog dinara.

- Koliko sam ja obavešten, u poslednja 3 meseca, upravo zbog toga oko plate, pošto nije bila predviđena njegova plata, direktor je primao platu od 1 dinar. Evo, pozivam medije koji vole da se bave tuđim platama, da se malo pozabave ovim problemom što je jedan uspešan direktor primao platu od 1 dinar u prethodnom periodu - rekao je Perišić.


Janković: U pitanju je nesporazum

Direktor niškog Parking servisa Marko Janković kaže da je gradonačelnik najverovatnije pogrešno predstavio podatak o problemu sa platom.

Naime, objašnjava Janković, Planom rada tog preduzeća za 2013. godinu je greškom za direktora predviđeno samo 10 plata u toj godini.

- Nije tu samo sporno to što ne bih primio platu za novembar i decembar, ali svako preduzeće po zakonu mora da uplati poreze i doprinose za odgovorno lice, pa makar on primao i minimalac. A, mi po Planu nismo imali novac planiran ni za taj minimalac - kaže Janković.

Janković dodaje da je Plan izmenjen i problem otklonjen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    14:42 // 23. 4. 2014.

    Ovako besnog i nekulturnog gradonačelnika Niš nije imao,a govorio je o pravdi samo dok kadrovi SNS uzmu vlast.On poziva medije "koji vole da se bave tudjim platama".Koja arogancija!

  • mrka mrkic

    16:49 // 29. 3. 2014.

    strasno je sta direktori rade a perisic je neobavesten!sta se tek u pcelici radi to je uzas za koj perisic zna,ali odskora jepartijski kolega sa jonicem,pa se sve zanemaruje!

  • dzeja

    08:44 // 13. 3. 2014.

    Kako da ovaj dileja postane direktor? Da li je moguce da sve samo vranjnanci, pirocanci, prokupcani, leskovcani zauzeli grad?
    Pa ovaj je u toku studiranja sve ispite dao na vezu iz kluba fakulteta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: