Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 4. 11. 2016.

| Istražujemo

Perišić optužen da nije prijavio funkciju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
perisic
Perišić zbunjen, ali kaže da će odgovoriti Agenciji; foto: MRCN arhiva

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Zoran Perišić kriv, jer nije prijavio da je paralelno sa funkcijom gradonačelnika Niša bio i načelnik odeljenja u Kliničkom centru. Perišić zbunjen ovakvom optužbom.

Odlukom Agencije, na koju donedavni gradonačelnik Niša ima pravo žalbe, izrečena mu je “mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije”.

U obrazloženju se navodi da Perišić nije ni odgovorio na dopis Agencija za borbu protiv korupcije koji je, piše u odluci, “uredno primio” 23. maja. Ipak, bivši gradonačelnik tvrdi da to nije tačno, da je dobio samo odluku i to tek pre 2 dana, 1. novembra.

Ja sam siguran da je Agencija za borbu protiv korupcije od mene imala sve potrebne informacije i dokumentaciju, ali nisam siguran da sam ikada video njihov zahtev, koji oni pominju, od 23. maja - ističe Perišić.

Perišić kaže da je 30% radnog vremena, koje stoji uz spornu funkciju, zapravo radno vreme koje je bilo prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije za posao kardiloga, ističući da smatra da načelnik nije funkcija, već stručno opredeljenje.

Ja sam na mestu načelnika od 1994. godine i nisam znao da je to sporno. Sigurno bih odgovorio na dopis Agencije za borbu protiv korupcije, sa kojom sam imao dobru i normalnu saradnju tokom 4 godine mandata - kaže Perišić.

Bivši gradonačelnik najavljuje žalbu protiv odluke Agencije za borbu protiv korupcije, kao i da će im dostaviti "svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže, kako bi se ovaj slučaj što pre rešio".

Podsetimo, ovo nije prvi put da Agencija za borbu protiv korupcije i Perišić razmenjuju dopise. Kako su Južne vesti pisale krajem 2013. godine, on nije prijavio platu godinu i po dana od imenovanja za gradonačelnika Niša, pa je Agencija pokrenula postupak protiv njega.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuram

    06:36 // 7. 11. 2016.

    Covek koji je srozao zdravstvo u Nisu koje je ionako bilo na staklenim nogama.

  • nenad 2008

    13:17 // 5. 11. 2016.

    Navalili na Perišu, od prvog dana, "k'o kiša na gologa". A on, jadničko ništa
    ne zna /a kad je znao/, Evo, da ga pitate, zna li šta o nekakvom prekovremenom radu u KC, i da li je i on radio "prekovremeno", teško da će vam odgovoriti. S tim u vezi, kad će vratiti DRŽAVI, na taj način "zarađene" , teško da i o tome nešto zna !? Pa, sad vidite kakvog sagovornika imate.

  • Blackburn

    05:41 // 5. 11. 2016.

    Bizarno-4 godina ima odlicnu i normalnu saradnju???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: