Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 3. 8. 2015.

| Istražujemo

Perišić predložio smenu Srđana Aleksića

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Srđan Aleksić SNS Gradski većnik

Samo dan pred istek roka koji je odredila Agencija za borbu protiv korupcije, gradonačelnik Niša je uputio Skupštini grada predlog za smenu većnika optuženog za korupciju.

Kako je novinarima "Južnih vesti" saopšteno u Gradskoj kući, gradonačelnik Zoran Perišić je predlog za smenu Aleksića potpisao u petak 31. jula.

Zasada nije poznato da li će i kada Skupština grada odlučivati o ovom predlogu, jer su i predsednik i zamenik predsednika Skupštine Mile Ilić i Nenad Stanković na odmoru.

Anketa

Inače, rok da Skupština grada obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije "o preduzetim merama" je istekao 1. avgusta.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je još jula prošle godine zatražila Aleksićevu smenu, jer je utvrđeno da je u sukobu interesa.

Aleksić se žalio na tu odluku i branio tvrdnjom da je istovremeno radeći kao advokat i član Gradskog veća Niša zapravo štitio javni interes, pa da, shodno tome, nije u sukobu interesa.

Krajem marta ove godine Odbor Agencije je odbio njegovu žalbu, nakon čega je odluka o smeni postala pravosnažna i poslata je Skupštini Grada.

Kako je novinarima Južnih vesti pojašnjeno, gradskim vlastima je dat rok od 60 dana da Srđana Aleksića smeni sa funkcije u Gradskom veću.


Nepotpuna procedura za smenu?

Iako Zakon o lokalnoj samoupravi jasno definiše obavezu gradonačelnika da prilikom smene većnika istovremeno predloži novog, zasada nema informacija da je Zoran Perišić dao predlog za "naslednika" Srđana Aleksića.

U Gradskoj kući je novinarima rečeno da ne znaju da li je gradonačelnik poslao i predlog za novog većnika, a u Skupštini rada nezvanično saznajemo da im takav dopis nije stigao.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    09:05 // 4. 8. 2015.

    Narod se raduje vasem unutarstranackom sukobu i borbi i zaboravlja da vrana vrani...Predstava za naivne,dobro je vama obojici!

  • Anika

    22:51 // 3. 8. 2015.

    Uostalom odbornici ce glasati po sopstvenom nahodjenju...a Perisic je pokazao pravo lice.Gotov je

  • Verica

    22:51 // 3. 8. 2015.

    Ovo je bacanje prašine u oči narodu!!! A to što treba da se vrate nezakoniti funkcionerski dodaci???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: