Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 8. 1. 2010.

Plaćenija od Tadića?

Lelica Kostić, predsednik gradske opštine Crveni Krst

 Predsednica niške opštine Crveni Krst, Lelica Kostić, u septembru zaradila skoro 150.000 dinara, odnosno 16.000 više od plate predsednika Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Predrag Blagojević

    12:24 // 9. 3. 2010.

    Svi izneti podaci predstavljaju zvanicne evidencije pomenutih institucija. Tacnije, Juznim vestima dostavljeni su sa pecatom i potpisom ovlascenih lica.

    • Dragan Vukadinovic

      20:49 // 20. 8. 2011.

      i na svinjskom butu ima pecat

  • Shomi

    16:03 // 9. 1. 2010.

    Tako i treba! Gospodja je vredna pa je zaradila :)

  • Otporas

    02:27 // 14. 1. 2010.

    Još uvek su im glave na ramenima svima.
    Kapital bezbedan i sigurna sloboda.
    Za budućnost ih 'ladno zabole kita,
    Jer će njihova deca biti nova elita.

    Možda je nelegalno suviše radikalno,
    Onaj ko je lagao i krao mora da plati.
    Lopovi i ubice ne mogu imati povlastice.
    Ja sam za revanšizam!

    Atheist rap, 2005. godine

  • Nikola Č. Pešić

    11:45 // 17. 1. 2010.

    STOMAK
    Vreme u kome živimo zahteva od čoveka sve veće znanje. Shvatanje vremena, prostora i situacije sve više je po osnovu signala iz stomaka, a ne iz mozga, kako bi bilo logičnije.
    Saslušajmo političare na TV. Pogledajmo njihovo ponašanje, govor tela. Zapitajmo se od čega žive. Šta imaju? Odgovor za takvo shvatanje biće logičan. Nije taj čovek kriv što tako misli i govori. Njegovo okruženje je takvo. Kako čovek koji ima više od 80 hiljada mesečne zarade može isto da misli kao onaj koji nema ni dinara!? Naročito, ako je nekada gradio, a sada... Privatizovali su mu firmu oni koji neće nikada biti privatizovani! Takvi ne mogu imati iste aršine, isti pogled i shvatanje vremena i sveta u kome živimo. Veoma su im udaljena shvatanja. Mogla bi da ih približi samo istovetna situacija. Naravno, jednima nebi odgovaralo. Na stranu privatni sektor. Ali, ljudi koji su zajahali na državnim, budžetskim jaslama... !? Pa to je narodno blago. Od opšteg je interesa. Kao voda i vazduh! Niko se nije rodio da radi baš na tim birokratskim radnim mestima, no se tu uvalio, najčešće, zloupotrebom položaja i dovođenjem po nekakvoj partijskoj ili rođačkoj pripadnosti.
    Direktor JATa sebi odrezao platu od čak milion i po dinara!? Neki političari ga brane. Sposoban menadžer!? Zar neko u ovoj Srbiji sa istom kvalifikacijom i sposobnostima, ali bez partijske podobnosti, kolateralna šteta nakaradne privatizacije, nebi pristao da taj posao obavlja i za 100 hiljada dinara? Na primer. Verujte da bi, i to s pesmom! Hajde da stavimo na licitaciju sva radna mesta u državnom sektoru da vidite za koliko će neko pristati da radi. Ovako, nekome date dobar posao i dopustite mu da sam odredi sebi platu!? A tržište radne snage ?!
    Dižem glas i pozivam sve nezapošljene, gubitnike tranzicije i one koji tek treba da se zaposle da se založimo za stvaranje približno jednakih uslova za sve. Koliko samo ima lekara u državnim ustanovama,

  • milan andrejic

    11:55 // 9. 3. 2010.

    samo da vas upozorim na jednu gresku koju bih molio da ispravite ja sam vecnik na opstini Palilula i primam 6000 manje ,dok vecnici na Pantaleju primaju 15 ooo vise nego mi.

  • Profesionalac

    23:45 // 8. 1. 2010.

    Nije Sloba kriv, mi smo.... On ce samo da povuce vodu i.. mi cemo da odemo!

  • Kurir Jovica

    00:01 // 9. 1. 2010.

    Sve su to beli medvedi. Jel neko od njih do sada odgovarao?

  • Мирјана

    01:41 // 9. 1. 2010.

    Нису кривци примитивци што су покупили маст, коров никне `ди год стине, свака њима част.

    Криви смо МИ

  • Novica Lakic

    14:50 // 9. 1. 2010.

    Muzu nas, a mi uzivamo u tome...Ej Niske opstine od kojih su dve Pantelej i Palilula , bile par puta medju 10 najsiromasnijih u Srbiji. Kome trebaju te opstine...Nadrljacemo tek kada dodje regionalizacija, sa svom svojom administracijom, koja nista ne znaci , poput Lelice Kostic....

  • Pedja

    16:33 // 9. 1. 2010.

    Svi ste vi neradnici. Zena radi i zaradjuje.

  • Tales

    10:10 // 10. 1. 2010.

    Sramota, šta drugo reći. No, tako ti je narode Srpski, dok se ti zanimaš izborima (kada dođu), oni se posle igraju sa nama 2-3 godine. I tako iznova.
    Nema nama spasa...

  • zikic dobrosav

    23:58 // 9. 1. 2010.

    e pa deca vodite si racun sledeci put kad bude glasuvanje

  • raca

    19:52 // 10. 1. 2010.

    Opštine u Nišu treba ukinuti jer je očigledno da one služe da udome partijske funkcionere a da to sve plaća siromašan narod.
    Od osnivanja opština u Nišu narod nije video nikakvu korist niti je funkcionisanje opštinske administracije efikasnije.

    Ono što mogu da kažem da je ovo jedna velika sramota i pljačka naroda.
    Pod hitno treba poslati budžetske revizore pre svega u opštinu Crveni krst jer se od samog osnivanja opštine priča da su plate enormne a niko ništa ne preduzima da se to spreči.

  • Maja

    16:48 // 11. 1. 2010.

    E svasta Boze, sta ce sve covek novo da sazna. Ovo je izgleda po principu u kojoj je opstini prosek plata najveci u toj i Opstinska administracija ima vece plate od ostalih!
    Ovo treba da se menja, moraju da se postave drugaciji parametri za obracun plata, ovo niti je fer niti je realno. Ovima u Crvenom Krstu je upala sekira u med! Cela Opstina izgleda kao jedno veliko selo i to se godinama ne menja, naprotiv.

  • Dragan Vukadinovic

    20:57 // 11. 1. 2010.

    UMESTO UVODA
    Trudio sam se, naprimer, da na Vasem sajtu vidim kolika je nadoknada predsednika Upravnog odbora Nis filma ili nekih drugih Upravnih odbora, ali nisam uspeo. Pokusao sam da dobijem podatke koliko kosta Grad Nis let do Bolonje ali ni to nisam nasao. Trazio, trazio, podatke koliko su javna preduzeca platila nekim tzv inf agencijama za >informisanje>, ali ni toga nema. Generalno postoji jos puno tema, mozda interesantnijih od ove ali to je stvar subjektivne procene.
    PA DA SE VRATIM NA TEMU.
    Elem, mnogi funkcioneri vesto kriju podatke o tome koliko para ustvari uzimaju od drzave. Na zvanicno pitanje o tome koliko najeksponiraniji politicki predstavnici stvarno prihoduju, koje su postavili Odbornici Skupstine Grada dobili su prilicno "frizirane" odgovore, naime nisu prikazane njihove tzv. nagrade, dnevnice, pausali i svi drugi vidovi "snalazenja". Izuzetno vazno je proanalizirati i sve one slucajeve kod kojih se pare od drzave uzimaju po vise osnova (npr. clan neke placene komisije, odbora, upravnog odbora nekog javnog preduzeca, paralelno je imenovano ili postavljeno lice a paralelno zadrzao radno mesto i tamo prima platu) .
    Poucen iskustvom tendenciozno inicirane kampanje oko gospodina Bojkovica, koga je uostalom i sama stranka zamenila na mestu predsednika Opstine Crveni Krst neposredno posle toga, ta "akcija" se nije nastavila kada su u pitanju funkcioneri drugih stranaka. A da li su bas svi oni "posteni"? Zivot me uci da u svakom zitu ima kukolja, pa kako to da je sporna samo opstina Crveni Krst.
    UMESTO ZAKLJUCKA
    Podrzavam Vas pokusaj da sto preciznije utvrdimo koliko ko od funkcvionera grada KOSTA ovaj Grad i gradjane. Bilo bi dobro da mozemo i da to uporedimo sa njihovim realnim doprinosom.

    REZIME
    Na narednoj sednici Skuptine Grada, kao odbornicko pitanje postavicu
    KOLIKA SU UKUPNA PRIMANJA ZA ZADNJA TRI MESECA 2009 godine. IMENOVANIH I POSTAVLJENIH LICA GRADSKE I OPSTINSKIH UPRAVA (GRADONACELNIKA i njegovog kabin

  • Saša Stamenković

    01:35 // 12. 1. 2010.

    Plaćenija od Tadića?

    Zar sam naslov ne govori o tendenciji da se diskrediteuje neko ko se u njemu pominje?
    Naime, ne prvi put, simptomatično, autor teksta izvesni P.B. pokazuje tragičnu dozu animoziteta prema lokalnim funkcionerima predstavnicima stranaka koje ne vladaju Srbijom. Da budem jasniji: oštrica njegovog pera uvek je usmerena prema članovima SRS ili DSS što i sami možete uočiti ako još jednom pročitate poslednjih nekoliko kolimna iz oblasti ''južne vesti istražuju''. Zar nije jasno svakome ko želi da vidi da P.B. veoma zlonamerno i vešto (kad su u pitanju Vidanović ili Kostićeva) zloupotrebljava matematiku iskazujući bruto zarade kao plate funkcionera, dok kada govori o opštinama Palilula, Pantelej ili Medijana te o gradu Nišu, prikazuje čiste neto plate bez stimulacija, minulih radova i dnevnica za putovanja po belom svetu.
    Znajući da je koeficijent Kostićeve 7.7 (zakonski određen) te da je njena neto plata niža od Simonovićeve i one koju prima predsednik opštine Medijana, a u rangu je ostalih predsednika opština, ne mogu a da ne prokomentarišem zlu nameru autora:

    Mladiću, biti bezobrazan, tendenciozan, senzacionalista po svaku cenu i bezobziran -- ne znači i biti dobar novinar!!!!!!
    Mladiću

  • Dragan Vukadinovic

    16:39 // 12. 1. 2010.

    Inspirativna je Vasa spremnost, Mladicu, da polemisete, pa cu vam sa zadovoljstvom postaviti nekoliko pitanja
    1. Da li se nadoknade za ucesce u upravnim odborima stampaju na platnom listicu
    2. Kolika je prosecna nadoknada predsenika upravnog odbora javnog preduzeca (verujem da znate)
    3 Da li se naplacene dnevnice u toku meseca vide na platnom spisku
    3. Da li se transakcije "tipa dodjes m,i dodjem ti" - vide na platnom spisku (npr. Pera malo promeni urbanisticki plan i dozvoli izgradnju cetvorospratnica, a Mika mu se revansira u nekretnini)
    4. Da li se na bilo kom spisku (pa i platnom) vidi kad neko odcuti da kamata na dug poraste toliko da cela firma ode pod stecaj
    5. ........
    Niste ni Vi naivni Mladicu

    P.S.

    Ako imate hrabrosti hade zajedno da isteramo Mecku (ili se i Vi sa njome druzite)

  • Mladić

    11:18 // 12. 1. 2010.

    Ako koza laze, rog ne laze

    http://www4.slikomat.com/09/0112/ai3-plate.jpg

    Skenirani platni listici pomenutih funkcionera.

  • vukadinovic

    20:47 // 13. 1. 2010.

    Strljivo cekam odgovor Mladicu,
    (mislim na gospodina koji je dao predhodni komentar)
    u svakom slucaju

    SRETNA TI NOVA SRPSKA 2010. GODINA MLADICU

    s postovanjem
    Vukadinovic

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: