Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 3. 7. 2013.

| Istražujemo

Plaćeniji od predsednika Srbije

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Vidanović
Arhivska fotografija

Iako je na čelu niške gradske opštine sa najmanje stanovnika, mesečna primanja prvog čoveka Niške Banje za 2.500 dinara veća su od plate predsednika Srbije, 30.000 od premijera i čak 46.000 od prvog potpredsednika Vlade.

Zoran Vidanović (URS) u decembru 2012. zaradio je čak 135.362 dinara, dok je neto plata Tomislava Nikolića 132.000 dinara, Ivice Dačića 105.000, a Aleksandra Vučića 92.600 dinara.

Prema podacima iz platnog listića, do kog su Južne vesti došle posle punih 5 meseci i reakcije Rodoljuba Šabića, Vidanovićeva neto plata bila je oko 95.000. Ali je uvećana na ime "državnog i verskog praznika" za 8.500 dinara, a zatim za još 30% na konto takozvane "stimulacije".

Da nije reč o izuzetku, pokazuju i podaci o zaradama iz prethodnih meseci. Od avgusta do decembra isplaćena suma nijednog meseca nije bila manja od 130.000 dinara.

Inače, Vidanovićeva primanja za oko 30.000 dinara su veća od preostale četvorice predsednika niških opština, ali on u tome ne vidi ništa sporno.

- Nemam nameru ni da se pravdam, ni da se izvinjavam. I oni kad budu bili 12 godina predsednici Opština, možda će i njima da se da neko povećanje zbog toga što rade taj posao neprekidno toliko dugo - kaže Vidanović.

Od predsednika Niške Banje je decembra u Nišu veću zaradu imao samo gradonačelnik Zoran Perišić, koji je tog meseca inkasirao 142.000 dinara.

Prosečna plata građana u Niškoj Banji je ispod 30.000 dinara.

FunkcijaIme i prezimePrimanja *
GradonačelnikZoran Perišić142.000
Preds. Niška BanjaZoran Vidanović135.000
Preds. MedijanaNebojša Krstić107.000
Preds. PantelejSrđan Savić106.000
Preds. Crveni KrstDarko Bulatović96.000
Preds. PalilulaBoban Džunić54.000 **

* podaci za decembar 2012;
** nije u radnom odnosu u Opštini

Vredi pomenuti da su predsednici niških Opština Pantelej, Crveni Krst, Medijana i Palilula platne listiće predsednika dostavile u zakonskom roku od 15 dana, dok smo do podataka o primanjima predsednika Niške Banje i gradonačelnika došli tek posle punih 5 meseci i intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Божидар Стевић

    02:42 // 14. 9. 2013.

    Не ваља му аргумент да неко буде дуже па да добије повећање плате.Ваљда је битно да ради боље, а не да буде дуже у фотељи.

  • Zoki Kutinac

    22:13 // 21. 8. 2013.

    Lele crni Zoki pa jel moguće? Umesto da osmisli neke kontinuirane programe za mlade i stare u banji on mlati pare i bulazni po medijima. A u bre Zoki, pa što ti je to trebalo? Tražiće on DSS...

  • ZAINTERESOVAN

    00:28 // 25. 7. 2013.

    Gospodin je potpuno zasluzio toliku platu, jer je od Niske Banje,napravio najpoznatiji turisticki centar u Srbiji, sto mu je i uspelo, jer je vec 11 godina predsednik. Ovako bi bilo da nije ovo Srbija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: