Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 3. 2. 2021.

"Planinka" hotel u Kuršumlijskoj banji platila manje od subvencija i realne cene, Savet predlaže raskid ugovora

žubor Hotel žubor u Kuršumlijskoj banji; Foto: Lj. M.

Da bi trebalo obustaviti započete procese privatizacija svih specijalnih bolnica, pa i Kuršumlijske banje gde ocenjuju da je bilo više nedozvoljenih radnji u tom procesu, stav je Saveta za borbu protiv korupcije. Kuršumlijsko preduzeće A.D. Planinka, u čijem vlasništvu su Prolom i Lukovska banja, fabrika Prolom voda, kao i park prirode Đavolja varoš, krajem 2019. godine postaje vlasnik i banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji. Ukupna cena kompleksa Žubor je 1.415.836 evra, a ocena Saveta da je to duplo manje od realne, tržišne cene.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • NN

    15:25 // 3. 2. 2021.

    Kuršumlijska Banja i svi objekti u njoj, pa i objekat hotela Žubor, su bili napušteni i propadaju više od 20 godina! Propadanje je do te mere da u Kuršumlijskoj Banji više nema stanovnika (!). Treba biti zahvalan PLANINKI iz Kuršumlije što su se zainteresovali da sve to kupe i obnove. Svako ko je bio u Prolom i Lukovskoj Banji, zna da su nekada ruinirani objekti odlično sređeni. Želim im uspeh.

    • Torpedo

      18:15 // 3. 2. 2021.

      Nisu ti gazde rekle, da optuzis Vladiku Grigorija, Mariniku, Djilasa ,Solaka ,Obradovica... Devet vodina ste na vlasti, sta ste cekali ?
      Tvoji provinciji daju samo mrvice, kad se sete ,a glasate ih stalno ! Tebi i sacici dobro, narod oskudeva !

    • Mile

      20:37 // 3. 2. 2021.

      Niste li se možda zapitali, da je Banja namerno, sistematski uništavana, da bi je sad neko kupio. Siniša Pavić je to lepo opisao.

  • Oblak

    14:28 // 3. 2. 2021.

    Ne sviđa vam se cena . Onda bolje da ostane ruglo i da nema zaposlenih u objektu. Kako će te zadržati ljude na tom području, za koje svi znamo da je granično prema Kosovu. Pa posle nam kriv đavo što se jug Srbije prazni.

    • qgo

      15:25 // 3. 2. 2021.

      Kako će te vi da solite pamet savetu za borbu protiv korupcije kad neznate ni elementarne stvari iz gramatike i neumete da napisete ni ti će te umeti da napisete isto takodje ćete kako treba.

    • Зоран Васиљевић

      15:28 // 3. 2. 2021.

      Апсолутно тачно. Под претпоставком да се обустави процес приватизације Куршумлијске бање, нема шансе да би се у следећих 10-ак година то приватизовало по замисли Савета за борбу против корупције, а онда би све то мање вредело него што је сада дала Планинка. Могућа је ситуација да ја грешим ако се појави неки предузимач, рецимо из Подујева, који би дао велики новац сумњивог порекла.

  • Gavra

    13:54 // 3. 2. 2021.

    Zašto su država i taj Savet ćutali skoro 20 godina i "gledali"kako ostavljena i zaboravljena Kuršumlijska Banja svakim danom propada ...?

  • Alex

    17:33 // 3. 2. 2021.

    Ljudi nemojmo da smo smesni. Svi mi znamo sta je Planinka i cemu ona sluzi. Naravno da ce sada svi da krenu da ovu nevidjenu pljacku pravdaju time- "ali banja je 20 godina propadala, vi ste protiv njene obnove".

    • Зоран Васиљевић

      20:56 // 3. 2. 2021.

      Алекс, да ли си ти уопште свестан шта причаш, помињеш невиђену пљачку. Да ли си уопште био у тамо, поготово задњих 15-20 година и да ли знаш како изгледа. Ја сам као дечак одлазио тамо лети. Тада је бања била пуна људи, издавале су се собе у многобројним приватним кућама, радио отворени олимпијски базен, гужва на сваком кораку. А сада буквално пустош. Треба је и џабе дати али да се обнови живот.

  • Sara

    08:17 // 4. 2. 2021.

    Znate li da je sve kod njih kriminal. Taj hotel za koji dobijaju pare će tek biti tema. Opasni kriminalci. Obidjete ga, vidite ko gradi, ko kontroliše.......

  • nn

    11:44 // 5. 2. 2021.

    Zar je bitno koliko je sta placeno , bitno je da je banja spašena od propadanja ..

  • Zvezdan

    08:12 // 4. 2. 2021.

    Ja takodje tvrdim da je to organizovana kriminalna grupa sa svojim članovima u svim opštinskim institucijama ali i državnim institucijama. Planski su uništili banju, zatvorili sve pa i školu. Pokupovali sve, napravili sve da niko ne može da dodje i bude im konkurencija. Mesto gde je trebalo da bude još jedan hotel isparcelisali tako da se mogu praviti samo prizemne kuće kako im nebi smetali.

  • Ernest H.

    21:39 // 3. 2. 2021.

    Mafija se okrece prema banjama,zeli sve segmente zivota da stavi pod kontrolu.Bice sve vise ovakvih situacija.Ove godine se Srbija zaduzuje 2,5 milijardi dolara i te pare moraju finansijskom gimnastikom da se slegnu u dzepove njine.

  • Beli

    23:02 // 3. 2. 2021.

    AD Planinka koja je kupac je privatna kompanija. Dobili su drzavnu subvenciju da kupe banju po namestenoj ceni. Korist ce imati akcionari Planinke. Uz pomoc subvencije i namestene cene, banju je mogla da kupi bilo koja privatna firma, ili bilo koji pojedinac- član SNS- a.

  • Ivana

    14:03 // 8. 2. 2021.

    Strasno

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: