Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:27, 17. 1. 2013.

| Istražujemo

Plate predsednika komisija u Nišu - tajna

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
foto-novac.jpg

O tome kolike su plate predsednika i članova komisija, odbora i saveta niške Skupštine, niko ne želi da priča - ni predstavnici vlasti ni opozicije, a svi imaju svoje predstavnike u ovim telima.

Iz budžeta Niša tako građani plaćaju više od stotinu onih koji su angažovani u skupštinskim stalnim telima, a o tome koliko se često oni sastaju, takođe nema podataka. Zna se, međutim, da zarada predsednika tih tela ne zavisi od broja održanih sednica.

Sekretar Skupštine Grada Ivan Nikolić (SPS) pojasnio je jedino da predsednici ovih tela imaju mogućnost da zasnuju stalni radni odnos u Skupštini Grada i da su oni koji su sada na tim funkcijama to i učinili. Nije, međutim, mogao da govori o njihovim primanjima, jer se, kako kaže, time bavi Uprava za finansije.  Dejan Jovanović Dejan Jovanović; arhivska fotografija

U Upravi za finansije o ovome nisu želeli da govore. Iako bi trebalo tamo da se nađu, podataka o primanjima predsednika komisija nema ni u jednom gradskom informatoru.

O zaradama ćute i oni koji ih primaju. Predsednik Odbora za imenovanja i visoki funkioner SNS Dejan Jovanović nije želeo da kaže kolika je njegova plata.

- Ne zbog mene, ja bih rekao svoju, ali možda bih kolege koji su predstavnici drugih komisija stavio u nezgodnu situaciju - rekao je Jovanović.

Odgovor nismo mogli da dobijemo ni od predstavnika opozicije, pa tako nema potvrde za neznavične informacije iz Skupštine grada da su plate predsednika komisija i veće od 80.000 dinara. Dragana Stojanović Krstić Dragana Stojanović Krstić; arhivska fotografija

Ni Dragana Stojanović-Krstić predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, ujedno i PR niškog DS, nije želela da govori o svojoj plati, već je posavetovala novinare da se Upravi za finansije obrate zvaničnim putem.

- Sve zavisi. To je sve individualno. Zavisi od toga ko je na stalnom radu, ko nije. Te skale najbolje može neko iz Finansija da kaže - rekla je Stojanović Krstić.

Jedini zvaničan podatak do kojeg su došle Južne vesti jeste prijavljena visina primanja bivšeg predsednika Saveta za mlade Ivana Jocića (DS) koji je u 2009. za obavljanje ove funkcije mesečno primao platu od 68.000 dinara.

Južne vesti nastaviće da traže informacije o tome koliko se novca poreskih obveznika troši na rad ovih komisija i kolike su tačno plate onih koji su na njihovom čelu.


Koliko ih uopšte ima?

Sekretar Skupštine Grada Ivan Nikolić kaže da ukupno postoji 10 stalnih radnih tela i to 5 komisija, 2 saveta i 3 odbora. Komisije imaju ukupno 10 članova i predsednika, dok odbori broje ukupno sedmoro ljudi, 6 članova i predsednika.

Savet za mlade broji čak 15 članova (14+1), dok u Korisničkom savetu ima 11 mesta (10+1).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • verka

    17:39 // 21. 1. 2013.

    Da li ima ili ne ,doticna,diplomu to nije bitno.To nikada nije ni bilo bitno,vazno je ,samo,u kakvoj si semi sa "jacim"ljudima u pripadajucoj partiji i onda su ti sva vrata otvorena i sve zelje ti mogu biti ispunjene. POLITICKA PARTIJA ~ DEDA MRAZ

  • Doktor Zli

    08:44 // 18. 1. 2013.

    Ha, kopao sam malo po netu, istrazivanje nikad nije na odmet. Do 2008. godine (DSS+G17+SPS) bilo je cak 17 komisija u Skupstini. 2008. godine (DS+G17+SPS) broj komisija je smanjen na 10. Smanjen je i broj uprava, sa 14 na 9. Sta se desava 2012 (SNS+G17+SPS)? Povecava se broj komisja na opstinama, uvode se zamenici nacelnika uprava, zamenici predsednika opstina i zamenici predsednika skupsina gradskih opstina. Dakle, PERISIC VEZE NEMA, ON JE SAMO BANANINA MARIONETA :p

    • Kriticar Ni

      09:11 // 18. 1. 2013.

      A jel si istrazivao koliko se tvoj dragi, voljeni, opozicioni DS nakrao dok je bio na vlasti, koliko puta su uvecavali budzet grada, koliko su puta uzimali nepotrebne kredite, koliko je bilo stranackog zaposljavanja? Cak ili sta vise smatram da Bane igra kako Perisic svira.

    • Doktor Zli

      10:47 // 18. 1. 2013.

      @Kriticar Ni Lepo si rekao, opozicioni DS. Opusti se, sve je sada pod Bananinom kontrolom, a vi ste odgovorni za sve promasaje od 12. jula.

    • Doktor Zli

      11:01 // 18. 1. 2013.

      No, da nastavim sa temom.
      U proslom sazivu predsednici skupstinskih radnih tela su bili:
      1. Mihajlo Zdravkovic URS - Odbor za mandatno imunitetska pitanja
      2. Goran Krivacevic DS - Odbor za imenovanje
      3. Nenad Stankovic (Nesa Guska) - Administrativni odbor
      4. Milos Bojovic LDP - Korisnicki savet
      5. Ivan Jocic DS - Savet za mlade
      6. Vladimir Vojvodic DSS - Eticki kodeks
      7. Dragoljub Stamenkovic Sumi SRS - Komisija za nazive ulica
      8. Zorica Stevanovic SRS - Rodna ravnopravnost
      9. Dragoslav Markovic Tuta SPS - Socilalna pitanja
      10. Dragan Markovic SRS - Komisija za verske zajednice

    • Doktor Zli

      11:02 // 18. 1. 2013.

      I svima koji su bili na stalnom radu, plata je bila ista. Platu je odredio Administrativni odbor, sastaljen od
      odbornika i opozicije i vlasti, jednoglasno, a predsednik
      je tada bio Nesa Guska.

    • Kriticar Ni

      11:06 // 18. 1. 2013.

      SPB Gornja Toponica place za tobom. Koliko ti volis Baneta Jovanovica i DS pa to nije istina. Drazi su ti od zivota tvog. Idi budi drustveno koristan i zaradi neki dinar, ucinices dobro prvenstveno sebi, jer ces i ti da igras kako Perisic svira.

    • Georgina

      11:23 // 18. 1. 2013.

      Jaoj doktore....nešto mi pritisak nije kako treba, da li bi mogli da mi ga izmerite?
      Kako ste me sada nasekriali što ste naveli sva ova imena....
      Na koga si mislio kada si rekao ,,a vi ste odgovorni za sve promasaje od 12. jula,,?!?!
      S obzirom da si odradio svoj domaći zadatak kako treba, možda bi mogao i da se sada potrudiš i da saznaš ko je predsednik Administrativnog odbora! Svim predsednicima je plata verovatno ista pa se onda i potrudi da istražiš i da saznaš i kolika im je!
      Verovatno im je u dinarima a ne kao tvoja u bananama!

    • Yoda

      19:11 // 18. 1. 2013.

      May the Force be with you, Dr Zli!

      3. Nenad Stankovic (Nesa Guska) - Administrativni odbor

      Nisi potrebu video da napises kojoj sekti pomenuta osoba pripda? U pravu doktore ti si... Slika i prilika svoje sekte jeste on...

    • Alter Ego

      21:57 // 19. 1. 2013.

      Doktore....samo bih da pitam jednu stvar....ako nije problem!!!

      Da li te je neko maltretirao dok si bio mali pa si tako isfrustriran?
      Samo da ti kažem da mnogo provaljeno pišeš komentare i da bi mogao malo da oladiš sa pisanjem komentara jer je providno da za tebe rade skupštinske službe....vodi si red šta pišeš da te ne otpuste iz službe!

  • Jovana

    19:29 // 17. 1. 2013.

    Neka Dragana pokaze svoju diplomu... Koliko ja znam ona nije diplomirala istoriju a sve vreme se tako predstavlja... Onda nikako kao srednjoskolka ne bi mogla da bude na celu bilo koje komisje!

    • tranzicija svesti

      09:35 // 18. 1. 2013.

      Može i kao srednjoškolac (ne postoji ni jedna formalna prepreka) ali takođe bi trebala i da se predstavlja pravim zvanjem (ukoliko nije diplomirala) jer njen stranački šef vrlo insistira na tome, pa makar ni o čemu drugom ne morate imati pojima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: