Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 17. 10. 2011.

| Istražujemo

Politika na Fakultetu umetnosti u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
URS tribina fakultet umetnosti

Iako Zakon o visokom obrazovanju jasno zabranjuje političko i stranačko delovanje, Ujedinjeni regioni Srbije održali su u sali Fakulteta umetnosti u Nišu politički skup. 

Informaciju o ovom skupu Južne vesti dobile su putem anonimne dojave.

Zanimljivo je da o tome ko je, za koje vreme i pod kojim uslovima rezervisao veliku salu ove visokoškolske ustanove, isprva nisu mogli da nam daju ni najviši funkcioneri Fakulteta. Sekretar Dušica Radonjić rekla nam je da ne zna ništa o bilo kakvom skupu, a zaposleni na koje nas je uputila rekli su nam da znaju samo da je "nešto planirano", ali da je "njihov posao umetnost, a ne politika".

Potvrdu da je "neko" rezervisao salu dobili smo tek od dekana Dragoslava Aćimovića.

- Ja koliko znam mene su zamolili za upotrebu sale, jedno sat i po-dva, gospođa Verica Kalanović drži neku tribinu. Eto, o tome se radi - rekao je profesor Aćimović.

Ali, dekan Aćimović nije mogao da nam kaže ko ga ja pozvao, jer "ne može da se seti", a nismo saznali ni u čije ime je rezervisano.

- Znate šta, pa, ja ne bih da ulazim u takve, takve detalje i stvari. Prosto, zamolili su sat i po jednu tribinu da održe, bez stranačkih obeležja, bez ičega. Jer, mi ne dajemo na upotrebu strankama... Na kraju krajeva, kad mene neko zamoli za osobu koja je medijski vrlo zastupljena u našim medijima, bilo je glupo da ja to zapitkujem - kaže profesor Aćimović.

I pored uveravanja dekana, na bini su bili postavljeni baneri Ujedinjenih regiona Srbije.


Vredi pomenuti i da je ova "tribina" jošu petak najavljena i na Facebook stranici Omladinske mreže G17 plus u Nišu.

- Ponedeljak 17h, Mesna kancelarija "Ratko Pavlović" -TRIBINA - Verica Kalanović, potpredsednica URS razgovaraće sa građanima, takođe građanima će se obratiti i Nađa Marković potpredsednika GrO - piše u obaveštenju.

Velika sala ranije je pripadala Mesnoj kancelariji Ratko Pavlović, ali je pre nekoliko godina prepuštena Fakultetu umetnosti

Kako nam je pojašnjeno u gradskoj Upravi za građanska stanja i opšte poslove, sada kada i Gradu treba ta sala, mora da je zatraži od Fakulteta.

- Mi smo nedavno tu salu tražili od Fakulteta da bi tu postavili jedan od punktova za obuku popisivača - rekao nam je šef Odseka za mesne kancelarije u Upravi Milan Janićijević.

To znači da je reč o političkom skupu koji je održan u zgradi fakulteta, što Zakon o visokom obrazovanju izričito zabranjuje.

- Na visokoškolskoj ustanovi nije dozvoljeno politiko, stranako ili versko organizovanje i delovanje - piše u Zakonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    16:20 // 18. 10. 2011.

    Malo pocinjem da se razocaravam u vasu Redakciju. Zasto ne obavestite gradjanje da Hirurgija strajkuje po sat vremena dnevno i da nema pregleda, ni operacija. A i ovi komentari su postali mesto stranackih prepucavanja, odnosno moderni partijski zadaci mladjanih kadrova. Strasno i smesno! Ispada da mi nestranacki gradjani niti umemo da mislimo, a jos manje da se sluzimo internetom.

  • Miljana

    12:45 // 18. 10. 2011.

    Ma ajde,ove juzne vesti su postale mnogo seljacke novine, daj bre pisite o nekim ozbiljnim problemima, a vi svi sve po partijskoj duznosti, partijski komentari se organizuju,a partijse vesti se objavljuju kako kome odgovara...SRAMOTA

    • Dejan Mancic

      14:15 // 18. 10. 2011.

      Od vas iz G17 ne moze da se zivi vise!!!!! Ne moze covek da vas ne prepozna cim grupno smislite ovako glupe izgovore i napadate medij.

  • necu da vam kazem

    09:02 // 18. 10. 2011.

    Pedja se sve manje bavi realnim problemima, a sve vise narucenim pricama... Jasno je, izbori se blize, mogu da zaduvaju neki drugi vetrovi pa da ucini sto se uciniti da da to spreci... Pod oreolom "juznoprugaske" Brankice Stankovic... Nece Pedja... Kao i tuberkuloza i siromastvo i licemerje se ne da sakriti... Steta, obecavao si puno...
    Ne vidim problem u tome sto je odrzan skup, vec sto je odrzan "za dzabe"... Eto na primer, ja sam bio u soku kada sam nedavno cuo da je audicija za "ja imam talenat" ili nesto tako odrzana u glavnom amfiteatru Elektronskog fakulteta u Nisu... Sa gomilom raznih budaletina koje su cekale u holu fakulteta za vreme nastave ili ispita svejedno... E sad, to nije problem, a ovo drugo je problem... Fakulteti imaju prostor i ako mogu, neka zive i od toga... Cist posao...

    • Ivanchich

      14:19 // 18. 10. 2011.

      Ma neeee..... to sto je Banana obiso 2,5 duznih metara neke ulice je mnogo bitnije od zloupotrebe novca gradjana kada javni funkcioneri na politicke skupove dolaze sluzbenim kolima. By the way, ne bi bilo lose da razmislite pre organizovanog slanja komentara, provali se iz prve :)

    • necu da vam kazem

      18:53 // 18. 10. 2011.

      Dakle da pojasnim... ne glasam za G17 niti URS niti kako se vec zovu... Ono sto sam hteo da kazem je da nije u redu DZABE izdavati prostor... U slucaju da se naplati OK je... Takodje, cinjenica je da u gradu ima puno vecih problema u koje JV niti bilo ko drugi ne diraju... U koje je ukljucen i Banana i satrapi...Nista vise... Ali sta god da kazem, necete mi verovati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: