Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 16. 4. 2014.

| Istražujemo

Porodično zapošljavanje u niškom Domu zdravlja

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Niš
Školski primer nepotizma; Dom zdravlja Niš

Direktor "Doma zdravlja" dr Milorad Jerkan je u toj ustanovi mimo konkursa zaposlio svog sina Nikolu.

Jerkan kaže da je za to dobio "podršku" lično ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, da je "zeleno svetlo" dao i gradonačelnik Zoran Perišić, ali priznaje da o mogućem sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, iako je na to bio obavezan. Milorad Jerkan direktor Doma zdravlja Niš Priznaje da je zaposlio sina bez konkursa; Milorad Jerkan.

Prvi čovek niškog Doma zdravlja kaže da konkursa za zaposlenje nije bilo jer "to nije bilo uobičajeno u Domu zdravlja u poslednjih 12 godina", a ne vidi ništa sporno ni u tome što je tako zaposlio baš svog sina iako stotine lekara godinama na birou čeka za posao.

- Jeste, to je činjenica i to može svako da protumači kako hoće, ali je činjenica da je on (sin) čekao godinu dana na posao, da je stažirao... u krajnjoj liniji ima prava i on da radi - kaže dr Jerkan.

Doktor Jerkan dodaje da je za poslednje dve godine, od kako je direktor, primio ukupno 8 radnika, a da je broj zaposlenih umanjen za 105, zbog odlaska u penziju.


Privilegovana i specijalizacija?

Doktor Jerkan odbacuje optužbe pojedinih kolega da je njegov sin "preko veze" nedavno upisao i specijalizaciju iz radiologije, tvrdeći da je Domu zdravlja bio potreban radiolog, a da niko od ostalih zaposlenih nije bio zainteresovan za tu oblast.

- Iz Instituta za javno zdravlje su nam rekli da bi bilo dobro, pošto nam je prosek starosti na radiologiji 60 godina i mnogi će otići i nećemo imati sa kim da radimo, da bi bilo dobro pedijatrija jedna da se dobije i to je dobila koleginica koja već dugo radi u opštoj medicini, a ima 38 godina, dok za radiologiju niko nije bio zainteresovan - kaže Jerkan.


Višnjić već kažnjen zbog nepotizma

U Agenciji za borbu protiv korupcije kažu da ne mogu da se unapred izjasne o konkretnom slučaju, ali da će proveriti navode medija.

Ipak, vredi podsetiti da je slična situacija nedavno već zabeležena u Nišu i to u slučaju tadašnjeg dekana Medicinskog fakulteta Milana Višnjića, koji je na tom fakultetu zaposlio svog sina, ćerku, zeta i njegovu majku.

Tada je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu dekana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Rankovic

    23:15 // 28. 4. 2014.

    JV sto ste zaobisli Jerkanovu zamenicu i njenu familiju zaposlenu u DZ dan pred zabranu? Ko ce da leci ove ljude?

  • nislija

    07:00 // 23. 4. 2014.

    Jel ovaj još direktor? Sta je preduzeto zbog nepotizma? Sramota!

  • Zoran Zoran

    20:25 // 21. 4. 2014.

    G-dine Direktore, za dobrim konjem se prasina dize! Samo nastavite da radite kao i do sada! Pitam se odakle Vam ovoliko energije? Pustite ljude da se tese sto nemaju sposobnosti kao vi! Napred!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: