Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 15. 10. 2020.

| Istražujemo

Portparol javnog preduzeća iz Niša ima veću platu od svog direktora, ali i nekoliko drugih

Autor:Jovana AdamovićIzvor:Južne vesti
Nenad Stanković
Stanković kaže da mu je plata sada manja od direktorove; foto: Vanja Keser

Odnedavno član Gradskog veća Niša Nenad Stanković (SNS) i dalje je i portparol Direkcije za javni prevoz, a prema zvaničnom izveštaju na tom poslu ima veću platu od svog direktora. Stanković tvrdi da ipak zarađuje manje, da ne prima 120.000, već 15.000 dinara manje, ali da je zbog godišnjeg odmora pred stupanje na novu funkciju njegova plata tako prikazana. Više direktora javnih preduzeća u Nišu i sa tim umanjenjem zarađuje i 30.000 dinara manje od njega kao portparola.

Nenad Stanković je pre nešto više od mesec i po dana preuzeo funkciju člana Gradskog veća, resor planiranja i izgradnje, ali je i dalje portparol javnog preduzeća. izveštaj nenad stanković Zvaničan izveštaj Agencije o Nenadu Stankoviću; foto: printskrin

U izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije o imovini i prihodima javnih funkcionera piše da Stanković kao portparol Direkcije za javni prevoz Niša mesečno zarađuje 120.000 dinara. Njegova mesečna primanja u Gradskom veću su 30.000 dinara, a predsednik je i Nadzornog odbora Instituta "Niška Banja" gde prima 60.000 dinara, piše takođe u izveštaju.

Nije uobičajeno da zaposleni u nekom javnom preduzeću zarađuje više od direktora, ali po podacima Agencije direktor preduzeća Milan Milić, u kome je Stanković zaposlen kao portparol, ima platu od 117.500 dinara mesečno. Na pozive i poruke sa pitanjima novinara o razlici u plati nije odgovorio.

Milan Milić agencija Direktor Milić sada zvanično zarađuje manje; printskrin Stanković je potvrdio da trenutno obavlja sva tri posla - funkciju većnika trećinu radnog vremena, predsednik je i dalje Nadzornog odbora Instituta "Niška Banja", a većinu radnog vremena je portparol Direkcije za prevoz gde i najviše zarađuje.

Novinarka: Da li znate da imate veću platu od direktora preduzeća u kome ste portparol?

Stanković: Ma nije to urađeno kako treba. Prikazano je više nego što treba.

Novinarka: Ali to je zvanično na sajtu Agencije? Nenad Stanković Stanković zarađuje i kao portparol i kao većnik, ali i kao predsednik Nadzornog odbora; foto: Vanja Keser

Stanković: Pa dobro, ali nije to baš tako urađeno, ali dobro. Poslao sam ja za ispravku.

Novinarka: Kolika vam je onda zvanično plata?

Stanković: Pa što to treba sad da kažem?

Novinarka: Reč je o javnom preduzeću, nije vaša privatna firma.

Stanković: Manja je.

Novinarka: Ne želite da kažete cifru?

Stanković: Pa oko 105.000 dinara.

plate direktora Pogledajte koliko zarađuju direktori niških preduzeća; foto: Aleksandar Stankov Stankovićeva plata portparola i sa pomenutim umanjenjem o kome govori veća je od plate nekoliko direktora javnih preduzeća u Nišu, što je takođe prikazano u izveštaju o imovini i prihodima koji je većina direktora podnela Agenciji.

Najmanju platu među direktorima komunalnih preduzeća ima direktor JKP Tržnica Goran Đorđević koji mesečno zarađuje 75.000 dinara, dok Dragoslav Pavlović, koji rukovodi preduzećem JKP Mediana, zvanično ima mesečnu platu od 85.000 dinara.

Najveći gubitaš među niškim preduzećima JKP Gorica tek odnedavno ima novu, v.d. direktorku, ali je prethodna imala mesečnu zaradu od 90.000 dinara, dok nešto više od nje zarađuje Nebojša Lović direktor Direkcije za izgradnju (95.620 dinara).

Samo nekoliko direktora niških preduzeća ima veću platu od Stankovića - među najplaćenijim prema dostupnim podacima su - direktor Gradske toplane Predrag Milačić (115.500 dinara), direktor JKP Naissus Igor Vučić (123.400 dinara), a najviše zarađuje direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević (129.000 dinara).


Stanković: Poštujem odluke Agencije, svaki zarez

Nenad Stanković je inače visoki funkcioner Srpske napredne stranke, a osim brojnih funkcija na kojima je bio, javnosti je poznat i po tome što ranije nije poštovao odluke Agencije za borbu protiv korupcije.

Sada kaže da je odlučio da poštuje sve, te tvrdi da je sam tražio saglasnost da obavlja dva posla i bude na dve funkcije.

Znate koliko sam imao loša iskustva sa Agencijom i od tada svaki član, svaku tačku, svaki zarez, sve - ističe Stanković.

Želeo je i da objasni razliku u plati, za koju tvrdi da je manja od direktorove. Kada je postao član Gradskog veća u avgustu bio je dužan da prijavi imovinu, te je prikazana plata u izveštaju Agencije, kako kaže, uvećana zbog regresa za godišnji odmor.

Tako da u momentu stupanja na dužnost zadnja isplaćena zarada je bila ta. Inače ona nije tolika. Računa se prosek poslednja tri meseca, pa ide uvećanje za regres s obzirom na korišćenje godišnjeg odmora od 15 dana koje sam koristio u julu koji je tu prikazan, zbog toga je taj iznos toliki. Ja sam to bio dužan da prikažem, inače redovna zarada mi je oko 105.000, nekad 103.000, između toga se kreće - pojašnjava Stanković.

Takođe kaže da funkciju predsednika Nadzornog odbora obavlja od 2017. godine, ali je pre nekoliko meseci podneo ostavku, što Vlada još nije usvojila.

Novinarki je poslao saglasnost Vlade i odluku Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje dve funkcije, kao i saglasnost da obavlja posao portparola u javnom preduzeću i bude član Veća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Haruki

    19:06 // 17. 10. 2020.

    Koliku platu ima direktorka TONa?

    • Naissus

      20:17 // 18. 10. 2020.

      110000 dinara. Provereno

  • ZoRaN

    18:04 // 16. 10. 2020.

    Zašto ne objavite spisak poslova tog PR-a? Možda je čovek preopterećen. Ili objavite spisak ministara koji je u zadnjih 10 godina dao Megatrend i garant je veći od broja ministara koje su u svojoj istoriji do sada dali Kembridž i Oksford zajedno!

  • Gorča

    12:10 // 16. 10. 2020.

    Da smo na nekoj funkciji i mi bi isti takvi bili. I ko nam je onda kriv?

    • ZAKON

      13:55 // 16. 10. 2020.

      Zato postoje ustav i zakoni! I kazne i zatvori! Tamo gde funkcioniše pravni sistem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: