Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 28. 9. 2017.

| Istražujemo

Pošta Srbije i dalje ćuti o slupanoj službenoj “škodi”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
škoda
Slupana "škoda" parkirana u "Nišautu"; foto: čitalac

I dok pojedini radnici niške Pošte tvrde da je direktor ovog preduzeća Miroslav Janojlić u trenutku kada je slupao službenu “škodu oktaviju” bio na godišnjem odmoru i da je kola vozio bez putnog naloga, u centrali Pošte već duže od mesec dana odbijaju da novinarima dostave putni nalog, kao i rešenja o korišćenju godišnjeg odmora.

Zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja novinari Južnih vesti su Pošti Srbije tražili dostavu svih putnih naloga za službeni automobil “škoda okavija” za period od 1. jula do 22. avgusta 2017, kao i sva rešenja o korišćenju godišnjeg odmora direktora niške Pošte Miroslava Janojlića.

Međutim, odgovora nje bilo, pa su novinari uputili žalbu Povereniku za pristup informacijama od javnog značaja na "ćutanje" Pošte, nakon čega će oni morati da postupe po zahtevu.

Direktor je novinarima Južnih vesti nije odgovorio na pitanja da li je tada imao putni nalog i da li je bio na odmoru, zato što, kako je rekao, "po nalogu iz Beograda, ne sme da daje odgovore", već je novinare uputio na portparola. Međutim, portparol ni nakon nedelju dana ne odgovara na pitanja.

Podsetimo, Janojlić je "škodu oktaviju" slupao početkom avgusta ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: