Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:53, 17. 12. 2018.

| Istražujemo

Potpredsednik i sekretar Skupštine dobili posao u Domu zdravlja

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja Prokuplje; foto lj.m.
Najbolji kandidati za zaposlenje dolaze iz skupštinskih fotelja i SNS-a; foto: Lj.M.

Od ukupno 19 kandidata koji su se javili na oglase za dva radna mesta, posao "za stalno" u Domu zdravlja Prokuplje dobili su zamenik predsednika prokupačke Skupštine Nikola Hadži Lazić i sekretar Saša Anđelković. Direktorka Doma zdravlja Slavica Momčilović odlučila je da zaposli baš ova dva lokalna funcionera iz SNS, ali ne objašnjava zašto su oni bili najbolji od svih prijavljenih.

Lazić, koji je do juče obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine sa 30 odsto radnog vremena, već je potpisao ugovor o radu na neodređeno kao "inženjer za računarske mreže", iako je pre 2 godine stekao diplomu menadžera na privatnom Univerzitetu “Union-Nikola Tesla” u Beogradu, dok će njegov kolega Anđelković, koji još obavlja posao sekretara sa punim radnim vremenom u Gradskoj skupštini, nakon ostavke pojačati pravnu službu Doma zdravlja kao "pravnik za pravne, kadrovske i administrativne poslove". 2 uverenje diploma Nikola Hadži Lazic Prokuplje Računarsku mrežu Doma zdravlja održavaće menadžer

Kriterijumi za oba radna mesta su gotovo identični, u konkursu se tražilo visoko obrazovanje, odnosno 240 ESPB bodova, a Momčilovićeva kaže da je sve regulisano u zakonu, te da se držala kolektivnog ugovora za zdravstvene radnike i kataloga radnih mesta Ministarstva zdravlja, tvrdeći da je u redu da računarsku mrežu održava menadžer.

Lazić je potpisao ugovor i danas je od 7 sati na svom radnom mestu, dok će Anđelković u narednom periodu potpisati, a krajnji rok je mesec dana. Za prijem radnika po ovom konkursu nije oformljena komisija, niti sam ja to bila dužna po zakonu da to uradim, tako da sam, nakon pregledane dokumentacije kandidata, donela odluku da zaposlim njih dvojicu jer ispunjavaju sve uslove – rekla je kratko direktorka Momčilović za Južne vesti.

Zbog čega su baš ova dvojica kandidata bili najbolji od svih prijavljenih, direktorka nije želela da obrazloži.

Ona napominje i da zakon ne predviđa pravo žalbe eventualno nezadovoljnih kandidata, te je zato odmah po završetku konkursa, koji je trajao 8 dana, donela konačnu odluku u kojoj nema jasno napisanog pravnog leka gde se i kome nezadovoljni mogu žaliti.


I predsednik Skupštine sa funkcije zaposlen kao vozač saniteta

Sredinom ove godine i predsednik Skupštine Dejan Lazić je takođe sa funkcionerskog mesta dobio posao na neodređeno u prokupačkoj bolnici, iako je i za to mesto konkurisalo 6 kandidata.

On je, koristeći rupe u zakonu, na nekoliko dana zamrzao funkciju, potpisao ugovor za vozača saniteta na neodređeno, pa odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i ponovo se vratio u fotelju predsednika Skupštine.

Čitava “rokada” je urađena za samo 2 dana, od petka do nedelje.


Sumnjiva i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja

Dr Zoricu Momčilović je sredinom marta odbornička većina izabrala za direktorku Doma zdravlja na predlog Upravnog odbora.

Ipak, zbog toga što je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove znači da je sama sebe kontrolisala u radu, dovedena je u pitanje i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja dr Zorice Momčilović.

Prokupačke demokrate su zbog toga podnele zahtev Inspekciji rada da utvrde nepravilnosti i ponište konkurs, međutim, Inspekcija se kasnije oglasila nenadležnom, pa je odluka većine odbornika u lokalnom parlamentu ostala do danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    09:17 // 19. 12. 2018.

    Sto se tice diplome tog famoznog fakulteta kupuju se na kilo ima tu posla za sudstvo, li propala zemlja tako da nista novo

  • VOJCA

    21:00 // 18. 12. 2018.

    Pa sugradjani moji hajdemo svi jednu peticiju da napravimo i potpisemo SVI ZNAMO Koje se sve melverazije i lopovluci rade ili naslucujemo Sve dok cutimo i halabucemo u par recenica ovde Sve se zaboravi za nedelju dana STRPAJMO LOPOVE I LOPUZE NA ROBIJU VEC JEDNOM....

  • Bzzzz

    21:40 // 17. 12. 2018.

    Sasu znam jos iz srednje škole. Dečko je pametan, stalno učio, imao sve petice. Fax završio redovno. Dobar čovek. Stranku je iskoristio da bi se progurao i ne vidim iskreno ništa loše u tome. Tako danas to funkcioniše. I danas i pre, kad su bili žuti, crveni, plavi... Ne valja kad se budale sa kupljenom diplomom probiju, a konkretno u ovom slučaju nemam zamerke. Bravo sale. P. S. nisam napredna

    • ucitelj

      12:28 // 18. 12. 2018.

      Vodi ga kuci onda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: