Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 19. 12. 2017.

| Istražujemo

Poverenik naložio MUP-u da dostavi ugovore o policijskim “škodama”

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
kola
Zašto MUP ćuti, ako je sve urađeno po Zakonu, kako tvrdi premijerka; foto: MUP

Podatke o tajnoj kupovini 710 policijskih “škoda rapid”, Ministarstvo unutrašnjih poslova bi, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja trebalo da dostavi novinarima Južnih vesti u najkraćem roku.

Ugovore o kupovini policijskih kola, kao i konkursnu dokumentaciju tajne-javne nabavke i svu prateću dokumentaciju, koju iz Ministarstva nisu dostavili novinarima, sada, navodi se u pravosnažnom rešenju Poverenika, moraju da obelodane u roku od 3 dana od prijema rešenja.

Nalaže se Ministarstvu unutrašnjih poslova da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 3 dana od prijema ovog rešenja obavesti novinara Južnih vesti da li poseduje kopije istih poštom ili elektronskom poštom - navodi se u rešenju Poverenika.

Inače, ukoliko Ministarstvo ne dostavi tražena dokumenta, prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, plaćaće novčane kazne.

Podsetimo, MUP je avgusta 2017. godine obnovio policijski park kupovinom 710 "škoda" od firme Auto Čačak. Međutim, MUP je u međuvremenu kupovinu proglasio tajnom, pa su kriterijumi po kojima je dodeljen ugovor ovoj čačanskoj firmi, sa kojom je aktuelna vlast već sklapala sporne dilove, ostali van očiju javnosti.


I dalje nepoznato koliko "škoda" je dobila niška policija

Za razliku od leskovačke ili vranjske policije, u niškoj Policijskoj upravi nikada nisu želeli da preciziraju tačan broj "škoda rapid" koje su namenjene njima.

Policija nema odgovor na to pitanje. Možete da koristite informacije iz drugih medija, ako ih imaju - rekli su nakon kupovine u niškoj policij.

Inače, prema pisanju pojedinih medija, Nišom patrolira četrdesetak novih policijskih vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    21:07 // 20. 12. 2017.

    @Ciceron...Postovani ,to su nasi stari nazivali-siroko mu oko guse i zaboravo se!Drugim recima,ne mozete nam nista,mi smo deo vlasti i imamo knjizice.

  • Винстон

    14:29 // 19. 12. 2017.

    "...ако не достави, плаћаће казне..." хоћете рећи, плаћаћемо казне ?

  • Ciceron Začukanjsky

    13:33 // 19. 12. 2017.

    "policija nema odgovor na pitanje koliko je dobijeno škoda rapid ",- da li je moguć drskiji i bezobrazniji odgovor?Zato upućujem znatiželjne novinare da pitaju moju baba-Desanku iz Galibabinca,, pošto ona tamo važi za provereni lokalni medij i zna sve novosti da priupitaju nju. Ona sigurno zna koliko je dr. Nebojša iz Beograda ustupio škoda niškom ogranku MUP-a.Dabome.O mores, o tempora!!!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: