Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 27. 10. 2017.

| Istražujemo

Poverenik naložio Pošti Srbije da dostavi putne naloge za slupanu “škodu”

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda
Slupana "škoda" parkirana u "Nišautu"; foto: čitalac

Iako već 2 meseca Pošta Srbije novinarima Južnih vesti ne dostavlja dokumenta vezana za službenu “škodu oktaviju”, koju je avgusta ove godine slupao direktor niške Pošte Miroslav Janojlić, Poverenik za informacije od javnog značaja im je naložio da to učine u najkraćem roku.

Rešenja o korišćenju godišnjeg odmora direktora niške Pošte za 2017. godinu, kao i putne naloge za “škodu oktaviju”, koju je slupao kod sela Lalinac, 3. avgusta 2017, novinari Južnih vesti su tražili od Pošte Srbije zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, na šta im do danas nije odgovoreno.

Međutim, Poverenik je ocenio da Pošta Srbije dokumenta vezana za službenu "škodu" i samog direktora niške Pošte treba da budu javno dostupna.

Nalaže se Javnom preduzeću Pošta Srbije u Beogradu, da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 3 dana od dana prijema ovog rešenja obavesti novinare Južnih vesti da li poseduje tražene informacije i ako ih poseduje da im dostavi kopije - navodi se u rešenju Poverenika.

Inače, rešenje Poverenika je pravosnažno, pa Pošta Srbije nema pravo žalbe na ovakvu odluku, a ako ne bude postupila u skladu sa rešenjem, očekuje je i novčana kazna.

Podsetimo, radnici niške Pošte tvrde da se u trenutku saobraćajne nezgde Janojlić u "privatnoj režiji" prevozio službenim kolima preduzeća kojim rukovodi. Međutim, direktor nije želeo da daje izjave u vezi sa ovim slučajem, jer, kako je rekao, "po nalogu iz Beograda, ne sme da daje izjave za medije". Pored toga, u Policijskoj upravi Niš tvrde da nemaju zapisnik o ovoj saobraćajnoj nezgodi, iako prema Zakonu to moraju da imaju jer su obavili uviđaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poštarka

    17:52 // 28. 10. 2017.

    Ima Nas i u Pošti koji znamo i osećamo na svojoj koži kakav je direktor i sva prateća bolumenta. Kada neko od radnika u radu pogreši, odmah biva kažnjen. Baš me interesuje ko će sve ovo da plati? Da li će direktor da odgovara za zloupotrebu službenog položaja i kao moralni čin podnese ostavku, posle 17 godina u fotelji?

  • Bruno

    11:54 // 28. 10. 2017.

    Stvarno divan čovek, ali ima ih mnogo, a tek ovih č....lja. Zato niko ne biva procesuiran i adekvatno kažnjen, a onda kukamo kako nije dobro stanje u zemlji. Ko je kažnjen za bilo šta, a da je na političkoj funkciji? NIKO!!!

  • Numancia

    07:09 // 28. 10. 2017.

    Sta reci,a ne zaplakati,ova dva komentara odslikavaju Srbiju,u kojoj zivimo!Ulizice,poltroni i sistem-direktor mi ucinio,za njega ni Ustav ni Zakon ne vaze,dobar covek je!
    Dal mu je tatkovina ili dal ti je ,Postaru,iz dzepa davao?

    • Milos

      21:37 // 29. 10. 2017.

      Ovo je poenta zasto nama kao narodu nikada nece biti bolje u nasoj zemlji jer sami nismo sposobni da uredimo drustvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: