Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 21. 2. 2017.

| Istražujemo

Pravnica iz “Gorice” angažovala muža advokata da zastupa preduzeće

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica-A.S
Nepotizam u "Gorici"?; foto: A.S. /JV

Šefica pravne službe niškog Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” Ilinka Stefanović angažovala je advokata Blagoja Stefanovića, svog supruga, da zastupa “Goricu” na sudu u sporovima protiv radnika koji su tužil firmu. Dok stručnjaci kažu da je reč o klasičnom sukobu interesa, Stefanovićeva kaže da to nije tačno, jer su “na istoj strani”.

Mnogi bivši radnici tužili su “Goricu” zbog zaostalih plata, a broj tužbi je, kako kaže Stefanovićeva, rastao iz dana u dan. Pošto jedino ona, dodaje, može da zastupa firmu na sudu, bilo je neophodno da se angažuje makar još jedan advokat, a odluka je pala da to bude Blagoje Stefanović.

Imam puno poverenje u njega. On zastupa firmu i bori se kao što se ja borim. Nisam mogla da nađem nijednog advokata koji bi nas zastupao pod uslovima da ako naplati svoje usluge, naplatio je, a ako ne naplati da nikad ne naplati. Takav ugovor je i potpisan sa njim - kaže Stefanovićeva.

gorica2-A.S Stefanovićeva (levo) angažovala supruga; foto: A. S. /JV arhivaNjen suprug je, kako kaže ova pravnica, angažovan juna 2016. godine i u prošloj godini je od “Gorice”, prema njenim rečima, naplatio svega 12.000 dinara.

Smatram da sam angažovala nekog ko je meni pomoć i u kog imam poverenje. Na istoj smo strani. Nije on protiv “Gorice” pa da bude neki sukob interesa, da mu ja dajem nešto da on može da profitira. Na istoj smo strani - kaže Stefanovićeva.

Ona kaže da je pre angažovanja supruga o svojim namerama obavestila i direktora “Gorice” i članove nadzornog odbora.


Klasičan sukob interesa

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija, kaže da se u konkretnom slučaju radi o “klasičnom sukobu interesa”.

U pitanju je odsustvo bilo kakvog obzira kada je u pitanju rapsolaganje javnim sredstvima, jer advokat ne zastupa javno preduzeće “pro bono” - kaže Dobrašinović.

Podsetimo, slično se desilo i pre nekoliko godina, kada je dekanica niškog Fakulteta umetnosti Suzana Kostić angažovala je svoju sestru, advokata Biserku Conić, da zastupa Fakultet na sudu u sporu protiv jedne profesorke.

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je dekanica u sukobu interesa, kao i “da je iskoristila javnu funkciju za sticanje pogodnosti za povezana lica” i zatražila njenu smenu.

Međutim, Kostićeva je i danas na čelu Fakulteta umetnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    21:09 // 21. 2. 2017.

    E moj Blagoje kakav ste vi advokat kad vam zena nabacuje posao!

    • ko ka

      09:37 // 22. 2. 2017.

      Sad se svi kao cude,a to je samo obrazac funcionisanja u Srbiji. Svi su svoju decu,zene,muzeve,rodjake,prijatelje negde umuvali i
      svi jasu.O.K. drzava ne funcionise,ali koga to briga,vazno da su svi nasi mili uhlebljeni! Licemeri ste svi!!!

  • Zivadin Jaric

    17:13 // 21. 2. 2017.

    E,moja Ilinka...

  • korisnik

    15:36 // 21. 2. 2017.

    Strašno, ko sve rešava pravne probleme Gorice...nije ni čudo što im tako ide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: