Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 25. 9. 2015.

Predložen za radno mesto na fakultetu, a ne ispunjava uslove?

elektronski Sporan izveštaj komisije; foto: FB strana "Elektronski fakultet u Nišu"

Tročlana komisija profesora koja je jula odlučivala o izboru saradnika u nastavi na niškom Elektronskom fakultetu, za ovo radno mesto predložila je kandidata koji ne ispunjava ni zakonske, ni uslove koje propisuje Statut ove ustanove.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Miša iz Daleka

    10:25 // 25. 9. 2015.

    Kakav je to faktor što je neko "u radnom odnosu"? Birate između dva kandidata, ali pošto je jedan u radnom odnosu, onda nećete njega, jer ovaj drugi nema posao, pa iako je gori, birate ga, valjda da mu rešite pitanje posla.

    U čijem interesu vi to odlučujete - fakulteta ili tog kandidata? Deluje kao da je ovo drugo u pitanju.

    Elfak je jedna raspala institucija koju treba zaobići u širokom luku!

  • vladavlada

    11:03 // 25. 9. 2015.

    Ranijih godina postojao je zakon gde doktorske studije nisu mogli da upisu oni ciji je prosek bio ispod 8.5.Od 90-tih pa na ovamo kriterijumi su se toliko srozali da su dopustali da se doktorira i sa prosekom 6.00.Takodje da bi se upisale dok.studije kandidat je morao biti zaposlen u nekoj naucno-obrazovnoj ustanovi,sada moze ko hoce samo da se uzmu pare.

  • Milos Ljubomirovic

    11:11 // 25. 9. 2015.

    Hahhhahaha, samo se mogu nasmejati (ko me zna zna i zasto)

  • peca

    11:48 // 25. 9. 2015.

    Ko jos postuje statut? Degutantno je vise spominjati nezakonita imenovanja.Bezite deco u svet jer u Nisu je polu svet. Sramota je biti doktor nauka.

  • antibot

    11:52 // 25. 9. 2015.

    Slatko se nasmejah citajuci ovu vest ali ovo nije nikakva novost za fakultete u Nisu. Pogledajte izvestaje na drugim fakultetima i videcete da je situacija tamo jos gora!

  • Dr.Pravdić

    12:44 // 25. 9. 2015.

    Ništa novo ovi samo kopiraju gradonačelnika i njegove službe!?

  • srpce

    13:05 // 25. 9. 2015.

    Čiji li je on sin?

  • ja

    14:00 // 25. 9. 2015.

    Dakle nema razloga za tendencioznost.Dekan nije ni zeleo da stavi na glasanje izvestaj bas zato sto kandidat nije ispunjavao potrebne uslove.Niko nije izabran,a kandidat koji je problematican sigurno nece ni biti jer ne ispunjava uslove.Procedura je ispostovana i sprecen izbor kandidata koji ne ispunjava uslove. Zato Komisija i ne donosi konacnu odluku vec samo predlog, a fakultetsko vece odlucuje

    • Ima razloga

      14:58 // 25. 9. 2015.

      Kako je ovaj iskaz uverljiv i patetican.Pitam se samo- Zasto doticna profesorka navedenog kandidata studentima predstasvlja kao novog saradnika?! Tesko je to pitanje...

    • Re: ja

      15:14 // 25. 9. 2015.

      Da i tu sledi pitanje da li "Komisija" ispunjava uslove da bude Komisija, pošto očigledno ne poznaje ni pravila ni proceduru, a o obrazu da i ne govorimo.

    • Marko

      16:11 // 25. 9. 2015.

      Dobro da je neko pročitao tekst do kraja, a ne samo naslov.

    • Jelena Cvetkovic

      16:12 // 25. 9. 2015.

      Izvestaj NESAVESNE Komisije je povucen SAMO IZ RAZLOGA sto je odbijena kandidatkinja (koja jedina ispunjava uslove konkursa) podnela ZALBU a inace bi to glatko proslo. Toliko o SAVESNOM radu doc dr Nadezde Stojkovic.

    • istina boli

      18:13 // 26. 9. 2015.

      Jelena, ti bi trebalo da cutis jer kad su tebe primali prosle godine, a odbili kandidate koji imaju znatno vecu prosecnu ocenu nisi se bunila. Ovde se radi o samovolji Nadezde Stojkovic koja nije prosla. Ako doticna misli kako zakon postoji samo da bi se krsio onda neka odgovara. Jelena, procitaj ovde komentar tvog protivkandidata od prosle godine pa razmisli malo.

    • Jelena G. Cvetkovic

      08:27 // 27. 9. 2015.

      @istina boli

      Uzmite u obzir da postoji više osoba sa imenom Jelena Cvetkovic i da ljudi mogu ostaviti tudje ime prilikom davanja komentara.

  • Miki miskovic

    14:10 // 25. 9. 2015.

    Sramno-Da, ali nista novo.Krse se odredbe Statuta, pravilnika, zatvaraju se oci pred huljom, nemoralom, bezobrazlukom. Najbolji odlaze, cute, ne mogu dobiti ni sansu da pokazu znanje, rad i odgovornost, a magarci sede u foteljama, za katedrama i sl.

  • nepravda na sve strane

    14:29 // 25. 9. 2015.

    Nista novo i mene su prosle god odbili na tom istom fakultetu i primili nekog "svog" a izvestaj je bio u najmanju ruku smesan...Na konkurs se javilo tri kandidata, ja i jos jedan kolega smo u izveštaju komisije prikazani kao dva idiota i u nijednom trenutku u izvestaju nije spomenuta prosecna ocena jer izabrani kandidat verovatno nije ipunjavao uslov po tom kriterijumu. Moja prosecna ocena je 9.8

    • secam se

      16:06 // 25. 9. 2015.

      Da, prosle godine su studenta generacije na grupi za pedagogiju Filozofskog fakulteta i studenta doktorskih studija sa grupe za filozofiju odbili prikazali kao idiote, a primili neodgovarajuceg kandidata koga ove godine isteruju. Sve ovo je rezultat "savesnog" rada doc. dr Nadežde Stojković koja vedri i oblači na Elektronskom fakultetu.

    • Kontra

      16:58 // 25. 9. 2015.

      Pa to je zato jer si se ti mucio da bi imao taj prosek, pa oni bi sad da te postede muka, da se ne opterecujes vise.To je zbog tebe, da ti izadju u susret. ;)

    • nastavnik

      11:26 // 27. 9. 2015.

      Postovani kolega, da u pravu ste! Onakav izvestaj nikad niko nije napisao u istoriji fakulteta. Ali, dzaba Vam to sto ste uspesni kada ste naivni i dozvolili ste to sto ste dozvolili. Zasto niste tuzili dekana na prvommestu, a onda i sve clanove te komisije? Izvestaj je uvredljiv. Odgovorni su svi oni i razmislite o tome da li ima razloga da ih tuzite redovnom sudu i univerzitetskom sudu casti!

  • Jasna Stvar

    16:36 // 25. 9. 2015.

    Sistematizacijom radnih mesta nije predvidjeno radno mesto saradnika u nastavi na Katedri za opsteobrazovne predmete. To dekan zna ali je ipak raspisao konkurs. O savesnosti (SAVESTI) doc dr Nadezde Stojkovic pri pisanju izvestaja za izbore u zvanje se moze stosta saznati ako se pogleda sajt Elektronskog fakulteta, eto zadatka za novinare. Da li je toj osobi mesto na fakultetu, pitanje je!

  • Lj

    20:04 // 25. 9. 2015.

    Ovi calnovi komisije da li su procitali reference kandidata ili su verovali na rec predsedniku komisije. Milsim, da je ovo drugo u pitanju. Onda to veoma lici na onu pricu koja se desila na Fakultetu za fizicko vaspitanje kada su neki potpisali zapisnik, a kandidata nisu ni videli, verujuci ispitivacu.
    PS. Poznajem jednog calana komisije i znam da je do sada bio veoma posten i VEOMA VERUJE LJUDIMA

  • Veljko Jankovic

    21:13 // 25. 9. 2015.

    Dekan je profesorki obecao da ce da primi tog kandidata. To obecanje je palo pre izbora za dekana. Izbori su prosli. Dekan je prosao na izborima. Sada Dekan nece da primi kandidata i izmice svoju zadnjicu. Profesorka se usput obrukala da ne moze vise. Dekan je sve lepo isplanirao! I nije ga briga sto se o Elektronskom fakultetu pise ovako i pisace se i dalje...

  • ljuba bivsi student

    22:35 // 25. 9. 2015.

    Na Elektronskom fakultetu nikad nije bilo asistenta za strani jezik. Zasto je Dekan raspisivao konkurs za ovo mesto? Meni ovde nesto "smrdi". Dekan tu nesto mulja! Komisija ne bi napisala ovakav izvestaj da im on to nije odobrio.

    • Student elfak

      15:33 // 26. 9. 2015.

      Zato sto profesorka takodje radi i na filoloskom fakultetu, a treba pregledati na stotine radova po roku, plus kolokvijumi, drugi radovi itd.

  • Maja M

    16:00 // 26. 9. 2015.

    Ljudi, neko ko nije zavrsio master studije ne moze da radi ni u osnovnoj ni srednjoj skoli a kamoli na fakultetu! Kakav prosek iznad 8 on nije jos ni zavrsio master!

  • Filozof

    15:28 // 27. 9. 2015.

    Kako je moguce da neko napise ovakav izvestaj i ostane nekaznjen? Ovakav izvestaj je bruka za citav Univerzitet u Nisu. Ovo je atak na inteligenciju! Kako je moguce da osoba koja je ovo pisala radi na visokoskolskoj ustanovi? Zasto dekan podnosioca izvestaja nije odmah sankcionisao? Elektronski fakultet ima svetski renome! Ne dozvolite da ga ovakvi srozavaju! Dozvolite najboljima da rade!

  • Mitja

    23:27 // 28. 9. 2015.

    I sad će krizica da se reši tako što će da se raspiše novi konkurs, a u njemu više neće biti uslova koje Uskoković ne ispunjava i onda će lepo da ga prime, pa i da se počaste, a protivkandidatkinja će lepo u inostranstvo i svi srećni. Odvratna srpska žabokrečina. Sve ih treba kazniti, a ne poništavati konkurs.

    • Naravno

      20:11 // 29. 9. 2015.

      Ima tu jedan mali problemcic... Uskokovic NE MOZE da radi u nastavi, nema prosek, zakon je jasan. Ako ga zaposle to ce biti protivzakonito i svako moze da ih tuzi ili da dovede inspekciju. Krizica moze da se resi ako on ekspresno da postane dr nauka!Ili da ga prime za nekakvog prevodioca na primer.

  • Dejan

    14:32 // 15. 10. 2015.

    Napisani izveštaj zaista sadrži besmislene stavove. Npr. navodi se da kandidat ,,ima nameru da upiše doktorske studije'' (to je kao kad bi mene primili u NASU na osnovu toga što ''imam namere da se bavim astronomijom''). Još besmislenije je: ,,povoljno je da kanidat započne svoju profesionalnu karijeru bez upliva metodologije nastave engleskog jezika''. Pa to je osnovno i onda se nadograđuje.

  • Senator

    16:56 // 25. 11. 2015.

    I jedna i druga profesorica engleskog jezika, koje su potpisnice refereata doktorirale su na nematicnim fakultetima (ne na Filozofskom fakultetu u Nisu) i imale su prosek ispod 8. Prvo pitanje je kako je to bilo moguce, pogotovo kada je jedna od tih dveju imala prosek na studijama 6 (dakle ni 7, akamoli 8). Uopste govoreci, ovo je sramno za Univerzitet.

  • Kum

    12:12 // 2. 1. 2016.

    Dok smo se mi ovde čudili kako je sve ovo moguće na jednoj elitnoj ustanovi kakav je bio Elektronski fakultet, dotični Uskoković je, uprkos neusvajanju sramnog izveštaja Komisije od strane NNV, uskočio i evo ga gde uveliko izvodi nastavu na Elektronskom fakultetu! Gde je PROSVETNA INSPEKCIJA! ALO JUŽNE VESTI, DA LI SE ČUJEMO!!! PROVERITE NAVODE KOD STUDENATA! DODJITE DA VIDITE ČUDO! IMA TOGA JOŠ!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: