Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 3. 8. 2017.

| Istražujemo

Predsednica Opštine Merošina sedela na dve stolice?

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima
Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima; foto: arhiva JV

Iako po zakonu predsednik Opštine mora na toj funkciji da bude u stalnom radnom odnosu, predsednica Opštine Merošina Sanja Stajić je, kako tvrdi odbornik SPS-a Marijan Stanković, u međuvremenu nekoliko puta bila angažovana u Domu zdravlja u Merošini, što je i potvrdio direktor ove zdravstvene ustanove. Stajićeva odbija da razgovara sa novinarima.

Sanja Stajić (SNS) je maja prošle godine postavljena za predsednicu Opštine Merošina. Prema Članu 43. Zakona o lokalnoj samoupravi, ona 100 % svog radnog vremena mora da obavlja na ovoj funkciji.

Međutim, kako tvrdi odbornik SPS u Merošini Marijan Stanković, ona se dva puta, mimo zakona i bez saglasnosti Skupštine, odjavljivala sa radnog mesta predsednika Opštine i prijavljivala na 100 % radnog vremena u Domu zdravlja u Merošini, zbog specijalizacije. Obavestenje-ministarsvu-Sanja-Stajic;-foto:-M.-S Obaveštenje poslato Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu; foto: M. S.

Od kako se prvi put odjavila iz lokalne samouprave, ona više nije predsednik i sve odluke koje donosi, to je sve mimo zakona. Iako je bila odjavljena iz Opštine i radila je u Domu zdravlja, i dalje je izigravala predsednika Opštine - kaže Stanković.

Osim što je prekršila pomenuti Zakon, u obaveštenju koje su poslali Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a koje je Stanković dostavio novinarima Južnih vesti, navode da je Stajićeva "izvršila krivično delo falsifikovanje službenih isprava i time učinila krivično delo prevare".

Naime, Sanja Stajić je u cilju prijavljivanja specijalističkog staža u zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja u Merošini, kako bi stekla specijalizaciju kao zdravstveni radnik ginekolog, vršila promene prijava obaveznog socijalnog i zdravstvenog osiguranja, takođe u cilju ugovaranja sebe na poziciji lekar u pomenutom Domu zdravlja - piše u obrazloženju.

U tome su joj, piše u obaveštenju, pomogli direktor Doma zdravlja Nebojša Cvetković i predsednik Skupštine Goran Mikić. Obavestenje-ministarsvu-Sanja-Stajic1;-foto:-M.-S Obaveštenje poslato Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu; foto: M. S.

Direktor Doma zdravlja u Merošini Nebojša Cvetković je potvrdio da je Stajićeva radila u Domu zdravlja. On je rekao da sumnja da razgovara sa novinarima, "jer svako može da pozove i kaže da je novinar".

Ja ne mogu da vam kažem tačno ni kada ni kako je bila angažovana, ne znam napamet - rekao je Cvetković.

Njemu je potom rečeno da će novinari poslati zvaničan Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja i tražiti navedene informacije, na šta je on odgovorio da će “videti šta mogu da odgovore”.

Pomenuti Zahtev je poslat i Opštini Merošina, jer predsednica Opštine Sanja Stajić već 2 dana odbija da razgovara sa novinarima. Juče se javila na telefon, ali kada joj se novinarka predstavila, rekla je da ima sastanak i da pozove kasnije. Potom više nije odgovara na pozive.

Danas se ponovo javila, ali nakon što joj se novinarka predstavila i rekla da je iz Južnih vesti, ona je spustila slušalicu i nakon toga je ponovo odbijala pozive.

Podsetimo, Sanja Stajić je kao član Srpske napredne stranke izabrana za predsednicu Opštine Merošina maja 2016. godine. Ona je pre toga, od decembra 2012. do novembra 2013. godine, već obavljala ovu funkciju, ali kao funkcioner URS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DJIKA ALEKSANDROVO

    09:34 // 14. 2. 2018.

    U merišinu se predsednici menjaju ki na filmskoj traci.Svaki par meseci novi.Svi oću da budu predsednici.Ova si naša opština ima za izvos i predsednici i odbornici.Oni su verni samo sebi.Proverite samo koliko se u zemljoradničkoj opštini nalazi ljudi na kazan na Crveni krst.Sramota!A oni samo misle da dele funkcije,a gde tuj ko misli na narod.Niko!Opet Jovo na novo i opet ništa.Sramota!

  • Stankovic Marijan

    18:41 // 7. 8. 2017.

    3. To sto neko krsi zakon treba da odgovara a ne da ovde pravite kult licnosti.
    4. Ja nista nisam spreman da uradim da bih usao u vlast a Vi ste napravili vlast sa onima koje ste hapsili i kojima ste uzeli stranku (setite se malo)
    5. Sto se tice Zdravstva jeste Zdravstvo nam je Savrseno.
    6. I na kraju ZAKON JE ZAKON i trebalo bi da bude isti za sve ili mozda mislite da treba da bude izuzetaka.

    • dekijanko

      15:06 // 8. 8. 2017.

      Tako je Marjane!

  • Marijan Stankovic

    18:31 // 7. 8. 2017.

    Da se obratim Vama Bootovima:
    1. Prvo neka Vas nauce u SNS-u sta je sta. Specijalizacija ne znaci da je Ginekolog tako da mozda Vam je vodila trudnocu ali samo u snovima.
    2. Ja jesam odbornik a to sto Skupstina Opstine ne dodeljuje mandate vec 9 meseci zato ce posebno neko da odgovara a i to je druga tema tako da kada se ta tema objavi tada cu pisati o tome.

    • Milos

      17:14 // 11. 8. 2017.

      Tacno je sve sto je Marijan rekao,vidi se ko laze. Sto novinarima ne odgovori nesto? Sto ne sazove konferenciju za stampu pa argumentovano demantuje. Ne moze, m4 obrazac je dokaz!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: