Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 19. 1. 2018.

| Istražujemo

Predsednik Opštine Medijana kaznio službenicu zbog spornog tendera za solarna drva

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
kocic
Kocić skinuo radnici 20 % od plate; foto: P. B.

Zbog tendera za solarna drva za punjenje mobilnih telefona vrednog više od milion dinara, na kojem je bila favorizovana jedna firma, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je kaznio službenicu za javne nabavke te Opštine Maju Milenković smanjenjem plate od 20 %.

solarno drvo Solarno drvo kupljeno na sporom tenderu; foto: S. M.Kocić se ogradio od odgovornosti za nameštanje javne nabavke koju se sprovela Opština, tvrdeći da se u tenderskoj dokumentaciji unapred našlo ime firme Electro Lab koja je osnovana samo dan pre raspisivanja tendera, isključivo zbog "greške službenice koja se bavi javnim nabavkama". Ova firma je i pobedila na tenderu pa je Medijana kasnije i kupila 7 solarnih drveta od Electro Lab-a, za šta je iz budžeta Opštine plaćeno nešto više od milion dinara.

Zbog ove "greške", zahvaljujući kojoj su favorizovanoj privatnoj firmi otišle pare građana, Milenkovićeva je, dodaje predsednik Opštine, za jedan mesec primila 20 % manju platu. Uprkos tome što je u tenderskoj dokumentaciji ime firme bilo navedeno samo u opisu punjača za solarna drva, što je vreno svega 1.000 dinara, ovo je omogućilo Electro Lab-u da bude ponuđač pobednik. Međutim, Kocić smatra da to nije krupna greška, te da je 20 % od plate adekvatna "kazna".

Meni je bitno da bude nešto jeftino, dobro, upotrebljivo i da ne košta previše građane. A ko je kriv, taj će i da odgovara, nema ništa protiv toga. Maji Milenković je odbijeno 20 % od plate, jer žena mora da vodi računa o svom poslu, jer će biti otpuštena ukoliko joj se ponovi greška. Vrednost toga, gde joj se potkrala greška je 1.000 dinara, što ne utiče bitno na samu nabavku, ali je ipak pogrešila - rekao je Kocić.

Predsednik najveće niške opštine, ipak tvrdi, da sve što je bilo do njega, vezano za sam proces javne nabavke da je "odrađeno po zakonu".

Inače, službenica za javne nabavke Maja Milenković, koja je kažnjena zbog nameštanja tendera, nije želela da komentariše smanjenje plate.

Nisam ovlašćena da dajem takve izjave - bila je kratka Milenkovićeva.

Podsetimo, za 7 "solarnih drveta" “posađenih” širom Niša, parama građana plaćeno je nešto više od milion dinara Electronic lab-u iz Niša, koja je u Agenciji za privredne registre (APR) registrovana 26. septembra ove godine.

Uprkos tome, Opština Medijana je raspisala javnu nabavku dan kasnije, odnosno 27. septembra, a u konkursnoj dokumentaciji je navela da punjače za telefone treba da projektuje upravo novoosnovana firma. Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović, ovu kupovinu ocenio je kao "bahato nameštanje tendera".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladanče

    12:37 // 31. 1. 2018.

    Ne ložite se. Kaznio je sa smešnom kaznom da bi sebe oprao. On potpisuje sve. On je odgovoran. Smeju vam se u lice. Preletač i poštenje = nebo i zemlja.

  • miki

    15:24 // 20. 1. 2018.

    U parku u ulici 7.juli solarno drvo nema priključke za telefone.

    • stars

      12:41 // 21. 1. 2018.

      bilo je ali su iskidali

  • Dred

    13:01 // 20. 1. 2018.

    Sta ceka tuzilastvo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: