Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 7. 11. 2017.

| Istražujemo

Predsednik Skupštine bio šofer predsedniku Opštine Pantelej

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
vasiljevic i nesic
Nešić neradni dan proveo kao Vasiljevićev šofer; foto: JV arhiva

Umesto opštinskog vozača i uprkos tome što je bio neradni dan, predsednik Skupštine opštine Pantelej Srđan Nešić je, prema nalogu za službeno putovanje, u nedelju 3. septembra otputovao u Sofiju, da bi sa aerodroma pokupio predsednika Opštine Bratimira Vasiljevića, kao i njegovog zamenika Aleksandra Milosavljevića, koji su se vraćali sa puta iz Rusije.

Nešić je, navodi se u nalogu koji je potpisao sam predsednik Opštine Vasiljević, zadužio službenu “škodu superb” 3. septembra u 19 sati, a vratio je narednog dana u 2:30. Razlog putovanja bio je, kako piše u nalogu, “preuzimanje” predsednika Opštine Vasiljevića i njegovog zamenika sa bugarskog aerodroma.

Razlog putovanja je prevoz predsednika Opštine i zamenika predsednika Opštine, koji su se vraćali sa službenog puta iz Rusije - navodi se u nalogu.

nalog Zašto nije opštinski vozač išao po Vasiljevića na bugarski aerodrom?Međutim, odgovor na pitanje zbog čega je Nešić kao predsednik Skupštine Opštine preuzeo ulogu predsednikovog šofera, novinari Južnih vesti nisu dobili od Nešića, jer je usred razgovora sa novinarom rekao da se "prekida veza". Nakon toga, odbijao je pozive novinare, da bi ih naposletku uputio na načelnika Opštine Pantelej.

Međutim, načelnik Opštine Novica Simić kaže da to nije u njegovog nadležnosti.

Zaista ne znam ništa o tome, jer to i nije deo mog posla - rekao je Simić.

Podsetimo, Nešić je donedavno tvrdio da se uopšte i ne seća što je putovao u Sofiju, ali je uredno tvrdio da poseduje putni nalog naslovljen na svoje ime.


Podaci iz naloga za službeno putovanje se ne poklapaju sa onim iz putnog naloga

putni nalog Podaci se ne poklapajuI dok u putnom nalogu, koji su novinarima Južnih vesti dostavili iz Opštine Pantelej prošlog meseca, piše da je službenu "škodu superb" Nešić preuzeo u 8 ujutru i vratio je u 23:30, u nalogu za službeno putovanje piše da je putovanje u Bugarsku otpočelo u 19 sati, a da se završilo u 2:30.

Dana 3. septembra u 19 sati krenu sam iz Niša za Sofiju. Granicu sa Bugarskom sam prešao u 20:20, u povratku granicu prešao sam u 1 sat 4. septembra u 2:30 - naveo je Nešić u nalogu za službeno putovanje.

Podsetimo, nekoliko dana nakon ovog putovanja, Nešić je istim kolima otputovao u makedonski grad Kavadarce na "Grozdober", a u povratku je doživeo saobraćajnu nezgodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djuram

    10:06 // 9. 11. 2017.

    Zasto su ovakvi kadrovi zasticeni,zasto im niko ni zakon nemoze nista,jel to ta demokratija i boljitak za koji nas ubedjuju gospoda iz SNS,jel je to postenje koje oni predstavljaju,sramota.

  • milorad

    09:51 // 8. 11. 2017.

    I, šta sada gradonačelniče? Ćutiš. I treba. S kim si pravio Konvenciju!? E, sada trpi i ćuti. Al' zašto da Grad ispašta!?

  • LJ

    01:02 // 8. 11. 2017.

    DA, to su oni koji kadroviraju Nisom i postavljaju nesposobne direktore. Takvi nesposobnjakovici su sad direktori mnogih skola i mnogih ustanova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: