Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:33, 16. 12. 2017.

| Istražujemo

Kopernikus nelegalno priključen na struju

Autor:S. Marković, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zvezdan Milovanovi Kopernikus SNS
Tvrdi da je on sam prijavio kvar i da nije znao za krađu struje; Zvezdan Milovanović; Foto: FB profil

Poslovni prostor firme Kopernikus u vlasništvu brata prvog čoveka Srpske napredne stranke za Niš Zvezdana Milovanovića, kako su utvrdili radnici Elektrodistribucije, bio je nelegalno priključen na struju. Međutim, Milovanović tvrdi da on i nije znao za krađu jer je, kako kaže, nelagalni priključak iz perioda dok on nije bio vlasnik tog objekta.

Sve je otkriveno slučajno, tvrde sagovornici Južnih vesti, nakon što su radnici koji rade na izgradnji novog bulevara slučajno bagerom pokidali strujni kabl koji nije bio ucrtan u planove.

Kabl je, navodi se u zapisniku Elektrodistribucije, bio sproveden ispod zemlje od transformatora sa kojeg je skunuta plomba, do neregistrovanog brojila na Bulevaru 12 februar, u prostorijama koje Telekom zakupljuje od Kopernikusa.

Kabl iz TS je direktno napajao brojilo koje je neprijavljeno i bez e.d. plombe. Preko tog brojila su se napaje firme "Telekom" i "Kopernikus" - piše u zapisniku.

Ipak, Milovanović, negira da je Kopernikus krao struju, a krivicu prebacuje na prethodne vlasnike tog objekta.

Nestala je bila struja i ja sam zvao Distribuciju. Da radnici nisu došli, ja ne bih ni znao za taj kabl. To je neki kabl star sigurno 40 godina, niko nije ni znao koji. Iz perioda "Elektrotehne". Znači, niko nije priključivao nelegalno i to ne postoji. Ako treba i veštačenje ću da napravim da je kabl star 30 godina - rekao je Milovanović.


Milovanović naknadno: Nisam ja vlasnik

Iako je na novinarska pitanja o "njegovom objektu" odgovarao u prvom licu jednine, nakon objavljivanja ovog teksta Zvezdan Milovanović se javio redakciji Južnih vesti tvrdeći da on nije vlasnik Kopernikusa.

Ja nisam tu ni vlasnik, niti zaposleni. Vlasnik je moj brat - rekao je Milovanović.

Potom je dodao da prethodno "nije davao izjavu, već pojašnjavao", i to "jer je novinar tako pitao"

On me je tako pitao... odgovorio sam jer sam upoznat sa slucajem... a vi ste trebali da proverite vlasnistvo u APR, to je lakše od pribavljanja kopije zapisnika koji ni ja nisam nikad video. Štitio sam firmu brata... da se ne radi o zlouptrebi već o zatečenom stanju za koje niko iz Kopernikusa nije znao - kaže Milovanović.

Inače, vlasnik preduzeća "Kopernikus tehnology" su dve firme iz Holandije čiji je vlasnik Srđan Milovanović: Kopernikus Corporation B.V. i KPNK Cooperatief U.A.


Distribucija ćuti

eps Detalj iz zapisnika EPSNiška Elektrodistribucija, na čijem se čelu nalazi visoki funkcioner gradskog SNS Predrag Savić, već danima odbija da odgovori na pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Iako su novinari Južnih vesti još pre nekoliko dana, na zahtev portparola Elektrodistribucije, uputili mejl sa pitanjima, ne stižu ni odgovori, ni kopija zapisnika kojim je krađa struje utvrđena.

Zbog toga novinari nisu uspeli ni da potvrde autentičnost zapisnika koji su dobili od izvora iz samog EPS, koji je zahtevao anonimnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tasa

    02:07 // 7. 11. 2018.

    Zato mi placamo njihovu.potrosnju...
    Ljudima seku struju zbog dugova iz 2004...godine...
    Koliko je u Nisu ljudi bez struje zbog fantomskih racuna?!
    Ne moze im niko nista..."stigao nalog iz Beograda"...secikese i hostapleri...

  • max

    16:07 // 6. 1. 2018.

    Neka ga kazni neko ako sme hahaha.

  • insajder

    15:32 // 18. 12. 2017.

    Nijedan dnevni list o ovome ne pise. Dakle u Srbiji totalni medijski mrak.
    A doticni se nije setio da pozove EPS kad mu godinama nije ocitavana potrosnju struje koju nije placao vec se setio kad mu je nestalo struje.
    Plasim se samo da od svega ovoga ne ispadne "tresla se gora rodio se mis".
    Sve pohvale za novinare Juznih vesti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: