Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 3. 4. 2023.

Preko hiljadu tužbi protiv Grada Niša, višemilionski iznos preti budžetu

Gradska kuća Grad Niš tužile i firme koje "sarađuju" sa njim; foto: Tamara Tasić

U sudovima je više od hiljadu nerešenih predmeta u kojima je Grad Niš tužena strana, a neki sežu još iz 2015. godine. Vrednost sporova je oko 260 miliona dinara i najviše je onih za naknadu štete. Stručnjaci su podeljenog mišljenja - jedni ukazuju da je reč o velikoj cifri koja bi ugrozila budžet svih građana, kao i da su nadležni mogli da preduprede taj problem efikasnijim radom svih službi, dok drugi smatraju da to nije mnogo para za treći grad u Srbiji. U nastavku saznajte ko je sve i zbog čega tužio Grad Niš.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan Niš

    10:20 // 3. 4. 2023.

    Kada građani ne mogu da ostvare svoja prava u borbi sa administracijom i partijskim činovnicima ili direktorima javnih preduzeća ili ustanova potežu za tužbama.Mada ni tada nisu najsrećniji jer svi znamo kakav stav sudovi zauzimaju kada tužite neku instituciju koju poistovećuju sa državom(čitaj strankom na vlasti).Pisalo se o milionski izgubljenim sporovima Pčelice i šta se desilo sa dir. NIŠTA!!

  • radnik SC.Cair

    11:46 // 3. 4. 2023.

    Samo za prevoz sto nam je nezakonito ukinut bice milionske cifre a za sve je kriva gradonacelnica.

    • Torpedo

      19:06 // 6. 4. 2023.

      Druze, vec pola godine najavljujes tuzbe i NISTA.
      Nema nista od toga, srce misa imate!

  • Miloš

    12:09 // 3. 4. 2023.

    Znam ljude kojima grad Niš ne daje da prodaju placeve jer će tu biti škola, a ne daje ni novac za iste i tako 50 godina...da li je to normalno?

  • Hipotalamus

    12:21 // 3. 4. 2023.

    Tek ako uspete da izvršite uvid u predmete Gradskog pravobranilaštva, što je samo po sebi veliki poduhvat, otvoriće se Pandorina kutija i videćete da Grad za oduzetu imovinu duguje građanima na desetine milijardi dinara. Taj dug nije nastao od juče ili od pre pet godina već se otimanje imovine bez naknade sprovodi već pedeset godina. Skoro polovina tog dugovanja jesu kamate i sudski troškovi.

  • Hipotalamus

    12:30 // 3. 4. 2023.

    Navešću konkretan primer. U sporu za naplatu zemljišta od oko 350 kvadrata faktički eksproprisanog još šezdesetih godina prošlog veka, po proceni veštaka od 1.700 dinara po kvadratu, umesto oko 600 hiljada posle pet godina naplatio sam blizu devet stotina hiljada dinara. Na toj parceli koju je Grad eksproprisao ima oko pedesetak ranijih vlasnika ali nisu svi tužili, pošto svojina ne zastareva.

  • Hipotalamus

    12:36 // 3. 4. 2023.

    Pre nego što dođe do prinudne naplate sa računa Grada, spor se otegne a advokatima se ne žuri jer je svako ročište ili podnesak po desetak hiljada, a Pravobranilaštvu je naređeno da svaki spor "istera" do zadnje instance. Nema vansudskog poravnjanja. Čak sam na jednom sastanku predlagao Gradonačelniku Bulatoviću da posredujem kod svih vlasnika koji bi pristali na više rata van suda ali uzalud.

  • Hipotalamus

    12:53 // 3. 4. 2023.

    Važno je da se "Bauvezen" isplati na vreme jer se samo tako čuva željena fotelja koja je izborena teškom mukom. Ovi seljaci što su okopavali kukuruz i sejali žito na periferiji Grada i što im je oteta imovina, oni nisu bitni. Zato je crni luk preko dvesta dinara i to holandski a krompir preko sto dinara, Važno je ne uznemiravati Gradonačelnika četiri godine a posle toga on je na sugurnoj grani.

  • Konan018

    18:51 // 3. 4. 2023.

    Sve dok su ovako napredni ljudi na čelu grada biće i para za tončeva !!!!

  • Var tehnolog

    19:09 // 3. 4. 2023.

    A, sta reci, da izgubljene sporove, placaju iz dzepa, ne bi se tako ponasa!i ! Ovako, igraju se sa tuzbama, nemaju adekvatne pravnike da se nose sa referentnim advokatima, pa ko vele, sta me brige, izgubljene sporove ,platice narod, sto nas je glasao, cepaj budzetske korisnike ! Njima ni u dzep,ni iz dzep, radio ne radio, svira ti radio !

  • Sta to bese?

    21:16 // 3. 4. 2023.

    Da li neko u ovoj drzavi zna za nesto sto se zove ODGOVORNO LICE i LICNA ODGOVORNOST?

  • ilija

    00:00 // 4. 4. 2023.

    evo u tursku sada narod pise puno na te socijalne sajtove a ko ima prijatelja tamo zna kako je

    • Batistuta

      20:37 // 4. 4. 2023.

      Znam, Kalemegdan !

  • Јовица Стојковић

    21:49 // 4. 4. 2023.

    Tamo gde je očigledno protivpravno postupanje opštinskih organa pravobranioc i pravni tim moraju ići na neposrednu pogodbu kako bi se izbegli dodatni advokatsko sudski i dr troškovi.Nestručnost pravobranioca je osnovni problem zato opština mora imati pravni tim!

    • Hipotalamus

      17:36 // 6. 4. 2023.

      Pravobranioci nisu nestručni ali šta da rade ako su sve tužbe osnovane jer zbog visokih troškova svako dobro promisli pre nego što tuži Grad. Onda moraju da se upuste u parnicu kako bi je razvukli a to sa druge strane stvara nove troškove za kamate i parnične troškove . Ko ne plati na mostu platiće na ćupriji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: