Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 28. 12. 2015.

| Istražujemo

Pri kraju istraga o nameštanju tendera za gradski prevoz

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Gradski prevoz
Gradski prevoz u Nišu - u interesu građana ili privatnih preduzeća?

Tužilaštvo za organizovani kriminal privodi kraju istragu o sumnji u nameštanje 6 milijadri dinara vrednog tendera za gradski prevoz, najvećeg u novijoj istoriji Niša, u šta su umešani gradonačelnik i njegovi najbliži saradnici.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala je sačinila izveštaje i uskoro se očekuje odluka da li će i protiv koga biti podignuta optužnica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u dva navrata, 20. oktobra 2014. godine i 15. decembra 2014. godine MUP-u RS, SBPOK-u, dostavilo zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja, povodom kojih su ovom tužilaštvu od strane SBPOK-a dostavljena dva izveštaja i u toku je donošenje javno tužilačke odluke - saopšteno je iz Tužilaštva.

Ipak, u Topličkom centru za demokratiju i ljudska prava, organizaciji koju je Republička uprava za javne nabavke ovlastila da nadgleda sprovođenje tendera, nisu zadovoljni brzinom istrage.

Iz ove organizacije podsećaju da su Tužilaštvu još septembra 2014. godine uz krivičnu prijavu predali i audio snimak, čiju autentičnost je potvrdio i sam gradonačelnik Perišić, na kome se jasno čuje da su uslovi tendera štelovani, odnosno prilagođavani određenim učesnicima.

Upravo te firme, od kojih je vlasnik jedne Miroslav Mišković, su kasnije i pobedile na tenderu.

Dobrašinović Dragan Da li su Tužilaštvu potrebni i satelitski i geodetski snimci? Dragan Dobrašinović, foto: MC.rsOni su se obratili Tužilaštvu za organizovani kriminal i ponudili "dodatnu pomoć".

Molimo vas da nas u najkraćem roku obavestite da li je, možda, potrebno da vam pored audio, dostavimo i satelitske i geodetske snimke, koji bi vam bili od pomoći u prikupljanju dokaza i rasvetljavanju ovog komplikovanog slučaja - piše u otvorenom pismu.

Ipak, treba imati u vidu da je Tužilaštvo i jula ove godine saopštilo da će "uskoro" biti doneta odluka o eventualnom podizanju optužnice.

Podsetimo, po krivičnoj prijavi koju je septembra 2014. godine podneo Toplički centar, Tužilaštvo za organizovani kriminal je otpočelo zbog sumnji da su gradonačelnik Zoran Perišić i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković umešani u nameštanje najvećeg tendera u novijoj istoriji Niša.

Među dokazima koje je Toplički centar priložio tužilaštvu su snimci do kojih su došle Južne vesti. 

Na seriji spornih snimaka se čuje kako Perišić i Stanković dogovaraju da uslove konkursa prilagode određenim prevoznicima. Kako se kasnije ispostavilo, upravo ti prevoznici su i pobedili na tenderu vrednom 6 milijardi dinara.

Autentičnost snimaka je potvrdio i sam gradonačelnik, nakon čega je Tužilaštvo organizovani kriminal otpočelo istragu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzos

    12:43 // 2. 1. 2016.

    Naravno da od ovog slucaja nece biti nista. Bice, tresla se gora, rodio se mis!
    Svaka vlast pa i ova , nece seci granu na kojoj sedi.Cak i naredna vlast ce zmuriti nad kriminalnim radnjama predhodne vlasti jer su svi oni povezani kao creva.

  • Zlobnik

    15:24 // 28. 12. 2015.

    Javlja mi se , javlja mi se ... da od istrage i krivičnih prijava , neće biti ništa !

  • Slika uvek govori

    13:53 // 28. 12. 2015.

    više od hiljadu reči.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: