Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 2. 2. 2010.

Prijave po saznanjima Južnih vesti

Rukovodstvo niškog aerodroma zatražilo od policije da preispita sporne nabavke opreme za satelitsku kontrolu gradskog prevoza.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Krivi Stojko

    15:43 // 2. 2. 2010.

    Ajd da vidimo da l ce nesto bude ovaj put

  • Ivan

    19:39 // 2. 2. 2010.

    jos jedna u nizu podvala Tuznih vesti. Kao da vam e cilj da blatite nekog. Gori ste od B92. Tuzno

  • naissus

    19:46 // 2. 2. 2010.

    Nema tu blacenja sve je crno na belo, sve je jasno., Zalosno je sto ce kao i do sada odgovorni proci ne kaznjeno, mada ne verujem ni da ce se ici daleko sa istragom, jer iza takvih stvari uvek stoje i odredjeni politicari. Samim tim kumovske veze sredjuju sve...

  • Andrija

    20:22 // 2. 2. 2010.

    Glavom kroz zid, primer za sve. Sve pohvale !!!

  • Dragan

    21:14 // 2. 2. 2010.

    Najsmesnije od svega je sto covek (firma) koji je pisao tekst tog tendera nije dobio posao :D Tuznaje ta prica sa GPS-ovima, ne bi da se vracam na nju, jedino mogu da primetim da je Bane Blagojevic jako inteligentan covek i uz to veliki smeker, bice on pomocnik ministra u svakoj vladi :)

  • Maja

    21:20 // 3. 2. 2010.

    I? Hoce li nadlezni raditi svoj posao ili ne? Pa tek onda da vidimo da li je neko kriv ili je sve ovo delo medjusobnih osveta. Ovo ne sme da ostane samo na pukim izjavama i vestima u novinama!

  • Bane

    18:46 // 5. 2. 2010.

    Uvođenje GPS-a u Javni gradski prevoz, je revolucionarna stvar u praćenju vozila (autobusa) u toku njihovog transportnog rada.
    Izveštaji koji su dobiveni na ovaj način su osnova za obračun nadoknade prevoznicima po pređenom kilometru (din/km) i služe još za korekciju cene za obračun, zbog kašnjenja autobusa ili nepoštovanja broja polazaka i reda vožnje. Ukoliko je ozbiljnije nepoštovanje ugovornih obaveza u ovom smislu , od strane prevoznika, dolazi i do raskida ugovora između prevoznika i Grada.
    Postavlja se pitanje, kome smeta ovakav sistem praćenja i kontrole autobusa u Javnom gradskom prevozu u Nišu?
    Ovakav sistem za javni gradski prevoz ne postoji nigde u Srbiji pa čak ni u Beogradu (tek sada razmišljaju o tome da uvedu ovaj sistem).
    Softver za ovaj sistem je plod rada naučnih radnika našeg grada. U pisanju algoritma (autobusi, linije, stajališta, podaci u izveštaju i izgled izveštaja) morao je da učestvuje neko ko to zna.
    Osnovno pitanje je: kome smeta ovaj sistem i zašto želi da ga uništi ?

  • Predrag Blagojevic

    15:59 // 7. 2. 2010.

    @Bane
    Vas komentar klasicna zamena teza, jer nigde u tekstu nisam ni pomenuo da je uvodjenje GPS nadzora lose.

    Fokus price je na nacinu na koji je taj posao realizovan.

    A da li taj sistem, na koji je utroseno stotine hiljada evra uopste funkcionise bicete u prilici da citate uskoro.

    "Osnovno pitanje je: kome smeta ovaj sistem i zašto želi da ga uništi ?"

    Inace, smatram da je kontrola putem satelita odlicno resenje i nije mi cilj da ga unistim, vec da taj sistem konacno pocne da radi onako kako funkcionise u svim vecim gradovima Evrope.

  • Bane

    10:15 // 8. 2. 2010.

    Koliko se ja razumem u "medicinu" , softver je skuplji od hardvera i to naročito ako se radi o razvoju softvera na zadatu temu.
    Zakup satelita je već definisan cenovnikom vlasnika satelita.
    Cena algoritma značajno utiče na cenu specijalizovanog softvera pa iz tog razloga me interesuje koja bi cena softvera bila da smo ga nabavili iz inostranstva. Koliko bi koštala implementacija tog softvera i obuka za korišćenje istog ?
    Možda je bilo nekih proceduralnih propusta u čitavom postupku zbog hitnosti uvođenja ovog sistema ali sve to treba sagledati imajući sve u vidu. Sumnjam da je bilo zle namere, ipak se radi o intelektualcima koji su izabrali da se u svojoj karijeri bave naukom ane biznisom ili "privatizacijama".
    I u najbolje upakovanoj kutiji (pozlaćeni papir sa crvenom mašnicom) koja je izabrana na tenderu, a unutra mućak. Viđeno stotinu puta. Ljudi koji su malo učili matematiku znaju da za integrale ili diferencijalne jednačine moraju zadati granice kao i početne uslove. Od toga zavisi i rešenje kada je funkcija zadata.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: