Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 25. 1. 2013.

| Istražujemo

Priznala korupciju, ostaje na funkciji?

Autor:P.Blagojević, A. StankovIzvor:Južne vesti
velaja

Jelica Velaja, priznala je da je učestvovala u korupciji, a presudu izbegla tako što se nagodila sa Tužilaštvom, ali bi ipak mogla da ostane na čelu Uprave za obrazovanje i posle novog konkursa, saznaju Južne vesti.

Gradski većnik Srđan Vasković (SPS) koji predvodi posebnu komisiju formiranu da sprovede konkurs za izbor načelnika gradskih uprava, potvrdio je da je među kandidatima i Jelica Velaja (URS).

- Ona se prijavila na oglas za Upravu za obrazovanje, omladinu, kulturu i sport i prema predatoj dokumentaciji komisija je ocenila da je prijavu podnela blagovremeno i sa potpunom dokumentacijom - kaže Vasković.

I pored toga što je priznala da je počinila krivično delo, ona nije osuđena jer se nagodila sa Tužilaštvom. Pošto formalno nije proglašena krivom, ne postoji nijedna zakonska prepreka, niti ograničenje u uslovima konkursa i Velaja može da ostane na funkciji.

Uprava za obrazovanje, omladinu, kulturu i sport je jedna od najvećih gradskih uprava i raspolaže sa 30 odsto gradskog budžeta.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu povuklo je optužnicu protiv aktuelne načelnice Uprave za obrazovanje Jelice Velaje nakon što se obavezala da plati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Prema dokumentaciji do koje su došle Južne vesti, Velaja je bila optužena da je 2007. godine suprotno uslovima konkursa primila izvesnog D.T. u stalni radni odnos u Opštini Pantelej, čiji je u to vreme bila funkcioner.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    11:04 // 7. 2. 2013.

    Politicarima je uzimanje para na ovaj ili onaj nacin u opisu posla.Sto vise uzmes vise vredis.

  • sitna riba u moru plavom

    23:34 // 5. 2. 2013.

    Okomili se na ženu koja je priznala. Uvek se na kraju hapse, blate i vređaju ljudi koji su najmanje krivi i koji nemaju jaka leđa. Pa taj isti Bane Banana je primio ko zna koliko njih o Perišiću da i ne govorim. Verovatno joj je i bilo naređeno da primi po principu "primaj i ne pitaj"
    Isuviše je ona sitna riba ali je to nije olakšavajuća okolnost i najmanje što je mogla da uradi posle priznanja je da se zavuče u neku mišju rupu a ne da prstom bode u oči svima.
    U potpisu Obraz Đon!

  • nora

    15:10 // 28. 1. 2013.

    Ovi komentari sluze postenim ljudima da izbace bes iz sebe jer niko ne reaguje na njih.Banana i svi URS-ovci su klonirane lopovcine koje su ogrezle u neljudskim i kriminalnim radnjama sa punim dzepovima naseg novca pa ih briga sta jadan narod prica.Kao obican smrtnik zivim za trenutak kada ce Banana sa svim svojim direktorima da se preseli u KPZ I DA IM SE ODUZME SVE STO SU POKRALI.To ocekuju svi normalni i posteni Nislije.Doci ce i taj dan,zasluzili smo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: