Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 29. 5. 2013.

| Istražujemo

Progovorili radnici Agrorazvoja

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
agrorazvoj.jpg
Agrorazvoj (PSSS), arhivska fotografija

Mobing, izgubljeni poslovi, malverzacije i spletkarenje su reči kojima zaposleni u niškom Agrorazvoju opisuju rad svoje direktorke Violete Maklenović u poslednje dve godine.

U pismu koje je upućeno na 20-ak relevantnih adresa gradskih i državnih funkcionera radnici Agrorazvoja kažu da je kap prelila čašu kada je direktorka odbila da pozove Hitnu pomoć kada je jednoj kolegenici pozlilo dok je bila zaključana u laboratoriji.

- Direktorka je nju sa još dve kolegenice skoro pola sata zaključanu držala u laboratoriji tokom posete gradonačelnika Niša Zorana Perišića. Zastrašivanje radnika privatnim obezbeđenjem, otkazi kolegama agronomima zbog njihovog odbijanja da izvrše degradirajuće naloge, umesto da se bave stručnim poslovima, samo su primeri terora i mobinga koje direktorka sprovodi prema najvećem broju zaposlenih - stoji u pismu radnika.

Zbog ovakvog stanja u ovoj ustanovi mnogi su, navodi se u pismu, bili prinuđeni da se obrate lekaru i zatraže medicinsku pomoć.

pismo Deo pisma radnika AgrorazvojaPored mobinga, radnici navode i loše poslovanje direktorke Maklenović. Od njenog dolaska, pišu radnici, izgubljeni su mnogi poslovi, a plate kasne tri meseca.

- Među poslovima koje je Agrorazvoj izgubio od trenutka dolaska Violetke Maklenović na mesto direktora su izdavanje fitosertifikata za eksport i reeksport, evidencija pesticida, program mera u krompiru, program mera u paradajzu, merkantilni krompir namenjen izvozu, post-test kontrola domaćeg semenskog krompira, promet preko državne granice (uvoz) za seme paradajza i paprike, promet preko državne granice za semenski krompir i mnogi drugi - navodi se u pismu koje je potpisalo 9-oro od ukupno 15 zaposlenih u Agrorazvoju.

Direktorka Violeta Maklenović nije želela da komentariše navode zaposlenih.

- Nemam komentar - kratko je odgovorila Maklenović.

Radnici više ne žele, kako pišu, da okreću glavu, da se saginju u strahu zbog gubitka posla i da učestvuju u mahinacijama direktorke.

Podsetimo, situacija u Agrorazvoju je kulminirala krajem aprila kada direktorka nije dozvoljavala ulazak novom direktoru koga je izabrala Skupština ovog preduzeća. Tom prilikom reagovali su policija i gradonačelnik Niša.

Nekoliko dana kasnije Skupština je odlučila da protiv direktorke podnese krivičnu prijavu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • limeni

    21:59 // 6. 9. 2013.

    Igore u pravu si. Violeta + Jovan Stojkovic = nista. Ako su to glavne face za poljoprivredu onda nam nema pomoci. Gori su od suse i aflatoksina zajedno. Jadni nasi seljaci.

  • DANA

    09:18 // 3. 6. 2013.

    Malverzacije i mahinacije to su slabe reči koje njih opisuju. One rade organizovani kriminal a optužuju druge.
    De to ima da u državnoj firmi direktora čuva privatno obezbeđenje

  • Luka

    17:33 // 1. 6. 2013.

    Pa teraju više nego sprdnju nema agronoma trenutno u niškoj poljoprivredi neznaju šta rade diletanti

    • Macko

      00:50 // 3. 6. 2013.

      Dajte molim vas pa Violeta Maklenović piše samo prijave, i gore je firmi nego što su jadni radnici napisali, promenila je ta sve partije po redu isto kao i profesor Jovan Stojković čuveni po čuvenju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: