Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 14. 2. 2024.

| Istražujemo

"Pronađen" Babićev vozač, kažu u Zabeli je, ne zna se da li je "slobodnjak"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
babic, saobracajna nesreca, doljevac
Beogradski sud kaže da je Stanojević otišao u zatvor dan pre nego što su to "saznali" tabloidi; foto: A. Kostić

Ono što niški sudovi koji su ga osudili ne znaju, a umesto odgovora Uprava za izvršenje krivičnih sankcija upućuje na tekstove tabloida, zna Drugi osnovni sud u Beogradu koji je novinarima Južnih vesti dostavio informacije da je osuđeni za nesreću u Doljevcu Dejan Stanojević 23. maja 2022. godine počeo da izdržava kaznu zatvora u požarevačkoj "Zabeli". Ipak, ono što ne znaju je koliko je od ukupne kazne zatvora u trajanju od 4 i po godine odslužio, a za to i druge detalje upućuju na KPZ Požarevac.

Da se zvanično ne zna od kada je i gde u zatvoru vozač bivšeg direktora Koridora Zorana Babića, koji je krajem 2021. godine odlukom Apelacionog suda u Nišu pravnosnažno osuđen na 4 i po godine zatvora - nedavno je novinarima ukazao advokat porodice Stanike Gligorijević koja je pre 5 godina poginula na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Pre nedelju dana Južne vesti su objavile da niški sudovi takođe tvrde da nemaju informacije o izvršenju kazne Dejana Stanojevića, a Uprava za izvršenje krivičnih sankcija koja je za to nadležna je umesto zvaničnih odgovora poslala poštom linkove do tekstova tabloida, u kojima nisu ni bili izvor, jer zvaničnih izvora u njima nema.

Ono što su tabloidi "saznali", bez zvaničnih izvora, a na šta je uputila Uprava, je da se Stanojević 24. maja 2022. godine javio u požarevački zatvor.

Ipak, zvanične informacije ovog puta jesu stigle od Drugog osnovnog suda u Beogradu - da je zatvorsku kaznu počeo da izdržava dan pre objave tabloida. odgovor Drugi osnovni sud dostavio odgovor, ali ne znaju koliko je kazne odslužio; foto: JV

Osuđeni je stupio na izdržavanje predmetne kazne zatvora dana 23.05.2022. godine. Osuđeni predmetnu kaznu zatvora izdržava u KPZ Požarevac - Zabela, gde je upućen u skladu sa odredbama Čl. 49 st. 1 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija i Čl. 8 Pravilnika o upućivanju osuđenih, prekršajno kažnjenih i pritvorenih lica u zavode za izvršenje krivičnih sankcija - odgovaraju iz Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Međutim, nisu odgovorili novinarima koliko je kazne do sada odslužio, s obzirom na to da je ranije zvanično objašnjeno da će mu se računati i vreme koje je proveo u pritvoru.

Novinare su uputili da te informacije potraže iz požarevačkog zatvora.

Za sva pitanja koja se tiče izdržavanja predmetne kazne zatvora, eventualnog prekida i ostatka iste, potrebno je da se podnosilac zahteva obrati KPZ Požarevac, kao isključivo nadležnom za navedena pitanja - piše u njihovom odgovoru.

Ono što jesu odgovorili je da je Babićev vozač jednom tražio odlaganje izvršenja kazne, a razlozi koje navode u Zakonu su zbog bolesti i posla zbog koga može nastati znatna šteta, ali kažu da je njegova molba bila odbijena.

Osuđeni je u postupku izvršenja predmetne kazne zatvora koji je vođen pred Odeljenjem za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu, podneo jednu molbu za odlaganje izvršenja kazne, dana 24.02.2022. godine, u kojoj se pozvao na razloge za odlaganje predviđene odredbama Člana 59 st. 1.1 i 7 Zakona o izvrešenju krivičnih sankcija, a koja molba je odbijena rešenjem predsednika Drugog osnovnog suda u Beogradu od dana 23.03.2022. godine - navode iz beogradskog suda.

Novinari su informacije o tome koliko je kazne do sada Stanojević odslužio, da li je bilo prekida i kada i kakav je njegov status zatvorenika, tražili od požarevačkog zatvora i odgovore očekujemo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sve se plasim

    13:18 // 14. 2. 2024.

    da je babicev vozac u Zabeli...mozda ce isplivati jednog dana,ili ce biti nadjen u sqhti...bitno je da je sve zastarelo...vazduplohov kao i ovi bezbednjaci su slobodni,kao da se nista nije desilo...a savest,odavno mrtva posto mrtva usta ne govore...

  • Бата Рака из Ниш

    09:49 // 14. 2. 2024.

    Игла у плату сена!

  • treba pitati jednog čoveka

    09:38 // 14. 2. 2024.

    jer ON zna sve i u sve se razume

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: