Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 16. 7. 2012.

| Istražujemo

Radojičić slagao javnost

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Momčilo Radojičić, SPS Niš Medijana
Momčilo Radojičić, SPS

Iako novoizabrani predsednik Skupštine niške Opštine Medijana tvrdi da "ne zna" ko je obeležavao glasačke listiće, na njihovoj poleđini očito se nalazi njegov potpis. radojičić potpis potpis sa jednog od glasačkih listića i Radojičićev potpis sa drugog dokumenta

Ovo nije formalno potvrđeno. Ali, ako se taj potpis uporedi sa dokumentom do kog su došle Južne vesti, a koji je potpisao Momčilo Radojičić, kadar SPS, veoma je očito da je reč o istoj osobi.

Odgovor na pitanje ko je i zbog čega obeležio glasačke listiće ni danas nismo uspeli da dobijemo u Opštini Medijana.

Novoizabrani predsednik Skupštine nije bio danas u opštinskoj upravi, a ni novoizabrani sekretar, niti zamenik predsednika Skupštine nisu znali da odgovore.

- Moj potpis nije. A čiji je, verujte da ne znam - rekao je sekretar Skupštine Radomir Jocić (SNS).

Osim toga, novinaru Južnih vesti novo rukovodstvo odbilo je da pokaže glasačke listiće i materijal sa subotnje sednice Skupštine, pravdajući se time da to ne mogu bez odobrenja predsednika.  lisitici listići u kutiji

Podsetimo, u prvom krugu glasanja za izbor predsednika Opštine Medijana kandidat vladajuće većine (SNS-SPS-URS-DSS) Nebojša Krstić (URS) nije dobio dovoljno glasova. Na tajnom glasanju njegov izbor podržalo je 13 odbornika, odnosno nedostajao je jedan glas, a vladajuća većina ima 15 odbornika.

Nekoliko sati kasnije glasanje je ponovljeno, ali su tada odbornicima podeljeni glasački listići koji su na poleđini bili obeleženi, kako se pretpostavljalo, potpisom predsednika Skupštine Momčila Radojičića.

Ipak, Radojičić je ovo i pred kamerama odlučno demantovao, tvrdeći da ne zna čiji je potpis.

- Ne znam, ne znam, ne znam - ponavljao je Radojičić.

Programski direktor CeSID Đorđe Vuković kaže da je, ukoliko se ne utvrdi ko je i zbog čega potpisivao, odnosno obeležavao glasačke listiće, neophodno poništiti rezultate glasanja.

- Normalno bi bilo da je to uradilo lice koje to može da radi. Pre svega sekretar. Ali, ako se ne zna ko je to radio, zbog čega.. to je onda apsolutno nelegitimno. Verujem da tu ni sud, ako dođe do toga, neće imati dileme - kaže Vuković. 

Na ponovljenom glasanju predloženi kandidat je dobio čak 16 glasova, ali je senku na čitav postupak bacila i činjenica da su odbornici vladajuće većine redom prolazili pored Nebojše Krstića i pred njim zaokruživali listiće.

Neki su čak Krstiću davali i svoje listiće da ih on zaokruži, a on je zatim prosleđivao drugim odbornicima da ih ubace u kutiju. Snimak ovoga možete pogledati - ovde.

Podsetimo, u Skupštini Opštine Medijana većinu su formirali SNS-SPS-URS-DSS, dok su DS, LDP i Dveri ostali u opoziciji.

Detaljnije o ovome možete pročitatu u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovo Plavsic

    13:19 // 27. 10. 2012.

    Ja bih vas zamolio za jednog vaseg prezimenjaka Radojcica, bio je 1971. na 1972. vodnik JNA u kasarni Pantalej Nis. Bio sam vojnik u njegovoj jedinici Tehnicka sluzba pri komandi stana. Znam da je rodjen 1949. god. ime sam zaboravio. Volio bih znati dali je ziv i gdje sada zivi. Moje duboko postovanje.

  • milantina

    22:27 // 22. 7. 2012.

    ovo meni vise lici na svrakopis nego na potpis, isto ko kad odes (daleko bilo) kod lekara pa ti on nazvrlja sve i svasta, to ni sveti bog ne moze da procita, pa cak ni oni sami :)

    Strasno je na sta su sve spremni politicari samo zbog funkcije i fotelje, ne prezaju vise od nicega, dok narod gladuje oni se izivljavaju

  • Kesa iz DS-a

    12:49 // 19. 7. 2012.

    Deco, mnogo neznate i to je falinka svih srba, cudio sam se kad je Srbija docekala zorana Zivkovica kao vd premijera, ali mi vise nista nije cudno, posto je demokratija cudo, i demokratija najbolje funkcionisse kad kanalizacija ne radi, pa se posle poplave razni muljevi nadju tamo gde im nije mesto. I ovde imate isti slucaj pitajte tog gospodina kakav je direktor Tehnoprocesa bio i ko ga nasadi u Gradsku toplanu i sve ce vam biti jasno. Gospodin je Cirkovic original samo se fasada razlikuje, nije naizgled toliko tupa.....

    Samo malo strpljenja pa ce te videti sta ste3 iyabrali i ovi prethodni toliko losi bice ya koji mesec predobri......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: