Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 23. 5. 2013.

| Istražujemo

Radojičić u sukobu interesa

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Momcilo-Radojicic-2.jpg
Momčilo Radojičić, arhivska fotografija

Predsednik Skupštine niške Opštine Medijana, Momčilo Radojičić i još 4 odbornika protivzakonito upravljaju i Fondacijom "Sveta Petka", koja se finansira iz opštinskog budžeta, zaključila je Agencija za borbu protiv korupcije.

U izveštaju u koji su Južne vesti imale uvid, navodi se da je "nespojivo" istovremeno obavljanje funkcije odbornika i upravljanje Fondacijom.

S obzirom da predsednika i članove Komisije koja odlučuje o dodeli novca iz Fondacije imenuje Skupština Opštine, a da se pri tom ta organizacija finansira iz opštinskog budžeta, Agencija je zaključila da to "nesumnjivo ukazuje na zavisnost između funkcija odbornika i člana navedene Komisije".

- Funkcioner postupa suprotno propisima koji regulišu njegova prava i obaveze, čime dovodi u sumnju poverenje u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, što je suprotno zakonu - zaključila je Agencija.

Vredi pomenuti i da sporni odbornici čine većinu od 9 članova Komisije za dodelu novca iz Fondacije. Pored Radojičića (SPS) koji je i njen predsednik, nalaze se i odbornici Mladen Đurić (URS), Mila Dimitrijević (SNS), Jelena Đorđević (Dveri) i Radmila Lučić (DS).

Radojičićev komentar nismo uspeli da dobijemo. dopis


"Niška priča" traži ostavke

Odbornik Pokreta "Niška priča", Ivan Damjanović, po čijoj je prijavi Agencija za borbu protiv korupcije i reagovala, podseća da je on na sukob interesa ukazivao još pri formiranju Fondacije.

Uz ocenu da je predsednik Skupštine pokazao da "nije dorastao zadatku i funkciji na koju je postavljen", Damjanović je zatražio da svi odbornici koji se upravljaju Komisijom podnesu na ostavke na današnjoj sednici opštinskog Parlamenta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    09:48 // 25. 5. 2013.

    Naši lokalni funkcioneri će uvek biti predmet nekakvih, osnovanih ili ne, osuda za zloupotrebu funkcija. Bolje da ih kritikuju što rade, nego da ih osuđuju što ne rade ništa! Ovo je pohvala za njih!

  • Ivica

    09:53 // 24. 5. 2013.

    Ukoliko postoji sukob interesa za koji je odlucila Agencija, zasto nije prilozena kopija odluke. U suprotnom ovo je rekla-kazala. Fondacija dodeljuje pomoc na osnovu kriterijuma te ne vidim problem.

  • Mario

    22:53 // 23. 5. 2013.

    U prethodnim mandatima su takodje predsednici skupstina bili predsednici ovakvih komisija i nije ni tada bilo sukoba interesa, jel to znaci da sada odjednom nekom odgovara da izgleda kao da je tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: