Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 23. 10. 2012.

| Istražujemo

Rasipničko ponašanje biroa za zapošljavanje

Autor:Sadik HamidovićIzvor:Južne vesti
Nacionalna služba za zapošljavanje Niš filijala

Niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i pored velike zgrade u Ulici Ratka Vukićevića, sklopila je sporne ugovore o zakupu ogromnih lokala na eksluzivnim lokacijama u gradu "da bi građani mogli lakše da ih nađu".

Svakog meseca od novca poreskih obveznika plaća se 180.000 dinara kirije za oko 275 kvadrata na najvišem spratu tržnog centra Zona 1. Biserka Tošović direktorka NSZ Biserka Tošović

Nešto manje para, 166.000 dinara i to bez troškova kao što su struja, voda, grejanje,.. plaća se svakog meseca za veliki poslovni prostor u tržnom centru Gorča u Obrenovićevoj ulici. U njemu sede samo 2 službenice.

Direktorka filijale Biserka Tošović, inače kadar URS, odbacuje glasine da je reč o rasipničkom ponašanju i tvrdi da je sve što se radi u interesu građana.

- U "Gorči" smo zakupili lokal kako bi invalidi mogli lakše da nas nađu i lakše priđu, a u "Zoni1" zbog velikog broja interesenata na tom području, korisnika naših usluga - kaže Tošović.

platforma platforma ispred ulaza u glavnu filijalu NZSAli, vredi pomenuti da je ulaz u centralnu zgradu NZS u Ratka Vukićevića kod Čaira odavno adaptiran za lakši prilaz osoba sa invaliditetom. Napravljena je takozvana "rampa", postavljena čak i specijalna platforma za invalidska kolica, a prijemne prostorije za njih su bile u prizemlju.

Sada te ljude, koji dođu u Čair, odmah preusmeravaju u "Gorču".

Prostor u "Zoni 1" zakupljen je, dodaje direktorka Tošović i zbog sale za obuku i testiranje kandidata. Ovaj argument ne deluje dovoljno ubedljivo s obzirom da na teritoriji opštine Medijana, nedaleko od Zone 1, postoji "Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih", kao i sala same Opštine.

U preostale 4 niške opštine edukacije se održavaju upravo u opštinskim prostorijama, a u njima NZS ima čak i šaltere.


Sporna i procedura zakupa lokala

Osim svega pomenutog, ugovori vredni oko 3.500 evra, koliko se mesečno izdvaja za lokale u Zoni 1 i Gorči, sklopljeni su bez tendera ili oglasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vera

    09:26 // 26. 3. 2013.

    Gospodo novinari,ne stidite se nasih komentara budite sigurni da su istinite cinjenice,,selekcijom ne cinite dobro. Pisite o kljinickom centru neka se oni postidetamo je velika korupcija.Korupcija nije samo kes Izbor direktora je korupcijajer ih biraju da ih darivaju.Radovanovic i Perisic su na medijima non stop da bi zavarali trag.

  • Neko NN

    11:22 // 31. 10. 2012.

    Krajnje je vreme da neko organizuje nezaposlene, studente pa i penzionere da dignu glas i počnu da čiste državno partijsku birokratiju- I to treba početi baš odavde. Da li je potreban toliki broj radnika? Ako jeste, hajde malo da oni idu sa ove strane crte i čekaju posao a da neki od nezaposlenih sednu na njihova mesta! Ili, hajde da podelimo posao na po 4 sata, da zaposlimo još toliko. Ili, dajte da vidimo kolika im je plata i da li ima nekog od nezaposlenih ko bi i za manju platu pristao to da radi. Dokle god se ne organizujemo i počnemo sa čišćenjem, oni će izigravati stručnjake i nazamenjive i drati naciju sa narodnim parama. Državni poslovi treba da budu najjeftiniji jer je potražnja ogromna. Nije ovo poziv na ustanak, ali je poziv za prst na čelo i pitanje - ko nam je kriv ako ništa ne preduzimamo?!

  • zoran petkovic

    18:27 // 28. 10. 2012.

    Ako je neko u stanju da dodje do podataka bilo bi zanimljivo videti i njihove racune za telefon , jer kad god covek zakoraci kod njihovih savetnika (dzabalebarosa koji nista drugo ne rade nego samo uludo trose kiseonik i drzavne pare )vise na telefonu .Nije mi jasno njihovo radno mesto savetnika jer jedini savet kojih mozete dobiti od njih izgleda gde se mogu naci cvarci i kavurma posto o nalazenju posla nemaju poima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: