Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 10. 10. 2011.

| Istražujemo

Raskopan rekonstruisani parking u Zetskoj

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Parking u Zetskoj niš raskopan

Parkiralište čiju su kompletnu rekonstrukciju pre samo godinu dana finansirali Grad Niš i JP Parking servis, raskopano je zbog izgradnje stadiona.

Veliki deo parkinga Zetskoj ulici potpuno je uništen zbog izgradnje istočne tribine stadiona Čair, dok je po sredini iskopan i veliki kanal, zbog rekonstrukcije toplovodne mreže, kažu u Parking servisu.

Prema tvrdnji bivšeg predsednika Nadzornog odbora Parking servisa, Đokice Milovanovića, to preduzeće je uložilo oko 3 miliona dinara, dok je samo za asfaltiranje je Grad platio čak 9 miliona dinara. I pored tolikih ulaganja, kaže Milovanović, parking je radio samo od marta do septembra 2011. godine.

- Meni to liči na klanje vola za jednu dobru šniclu - kaže Milovanović.

U Parking servisu kažu da je njihov deo investicije bio vezan za nabavku rampi, elektronike i softvera, tako da "šteta ovom preduzeću nije naneta".

U Direkciji za izgradnju grada, koja je sprovela čitav posao, tvrde da je "sve rađeno po nalogu gradske uprave".

Odgovornost sa sebe skidaju i u Toplani i tvrde da nije ni njihova greška.

- Toplovod se sada ne izmešta zato što je loš, nego zato što je stari morao da bude uklonjen zbog postavljanja stubova za nove tribine stadiona. Nama niko prošle godine nije rekao da će to da se radi - kaže Milan Ogrizović, zamenik direktora Toplane.

Pomoćnik gradonačelnika Miomir Pešić, koji koordinira rekonstrukcijom stadiona Čair, kaže da je problem jer se prilikom asfaltiranja parkinga nije znalo gde će biti granice stadiona.

- Parking u Zetskoj rekonstruisan je za potrebe finalnog turnira svetske vaterpolo lige prošle godine i napravljen je kao privremeni. Tada još nije postojao projekat izgradnje stadiona, on je završen tek negde juna ove godine - kaže Pešić.

Koliko je novca uloženo u asfaltiranje parkirališta u Zetskoj prošle godine nismo uspeli da saznamo u Direkciji za izgradnju grada jer je, kako nam je pojašnjeno, službenik koji je tada rukovodio projektom otišao na godišnji odmor.

Prema tvrdnji bivšeg predsednika Nadzornog odbora Parking servisa Đokice Milovanovića, za to je utrošeno skoro 9 miliona dinara, a ulaganje tolikog novca da bi samo godinu dana kasnije veći deo uništen, Milovanović ocenjuje kao "klanje vola zbog jedne šnicle".

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • theLab

    13:51 // 12. 10. 2011.

    što se mene tiče, parking servis može komotno da bankrotira

  • Sasa

    19:13 // 10. 10. 2011.

    Da nije tragicno bilo bi smesno. U Nisu nista nije dovedeno do kraja kako treba, sve se radi privremeno, neplanski, povrsno, samo da prodje vreme i da se sto vise para potrosi. Kako se samo radi bulevar ZDJ, pa nikako da ga zavrse. Ja nevidim ni jednu stvar a za koju je odgovorna gradska uprava, a da je odlicna da se grad ponosi i dici time, To nisu ni ulice, ni toplovod, ni kanalizacija ni zelenilo ni nista.

  • Veverica

    12:46 // 10. 10. 2011.

    Šta se sad tu čudimo. Pa sve je po planu. Važno je da se okreće! A parice samo padaju ko mećava!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: