Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 20. 7. 2012.

Reklama ispred spomenika oslobodiocu Niša

led-displej-park Reklama ispred spomenika heroju

Ispred samog spomenika vojvodi Petru Bojoviću, oslobodiocu Niša u Prvom svetskom ratu, pre nekoliko dana postavljen je pano za reklamiranje. Nadležni kažu da je to samo privremeno.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Kaca

    15:32 // 20. 7. 2012.

    Iskreno, nisam ni znala da ovde postoji spomenik. Cesto tu prolazim, ali toliko ima automobila, da se spomenik uopste ne istice.

    • petar bojovic

      14:07 // 22. 7. 2012.

      kaca lutko ja sam tu oduvek stajao zbog tebe !!!

  • arh. Miroljub Stankovic

    16:56 // 20. 7. 2012.

    Iz crteza i ortofoto snimka se vidi da je bilbord postavljen upravo na mestu koje je odredjeno, a to je direktno preko pesacke staze ukoso kako je i nacrtano, na par metara od spomenika generalu Petru Bojovicu. Tako je to kada u nasem gradu istorija urbanizma pocinje od 3. novembra 2008. godine od kada prvi urbanista postaje Dragan Radivojevic, inace strucnjak za kanalizaciju i vodovod. Sa njegovim potpuno diletantskim shvatanjem urbanizma imali smo probleme i prilikom postavljanja spomen-obelezja Caru Konstantinu, kada je bio uporan da se na istoj ovoj lokaciji postavi spomen-obelezje. Da je tako uradjeno (a nije...) na nekoliko metara razmaka imali bi izmesana obelezja dve istorijske epohe, pocetak IV veka i pocetak XX veka, Cara Konstantina i Petra Bojovica !?! Sve ovo je sitnica, kad je mogao da falsifikuje GUP Nisa i ukrade autorstvo, a da tadasnje vodece nedemokrate uopste ne reaguju...

    • Arhitetka

      17:12 // 20. 7. 2012.

      Pretpostavljam da je ono "arh." u tvom potpisu samo šala, pošto očito ne čitaš dobro karte.
      Ovo i izviđač početnik vidi da nema veze sa životom.
      Od staze za spomenik do ćoške sa šetalištem ima bar 4-5 metra. Spomenik je širok 1 metar, a na "dozvoli" je njegova severna ivica uz samu ćošku šetališta. Zato, razmisli malo pre komentarisanja.

    • arh. Miroljub Stankovic

      18:14 // 20. 7. 2012.

      Sustina je da u neposrednoj blizini ne smeju da se nalaze spomenik i reklamni bilbord, istorija se i kroz urbanizam mora postovati. To se uci na Arhitekturi u Istoriji umetnosti, o potpunom zauzecu pesacke staze na zvanicnom crtezu i u stvarnosti da i ne govorimo... Cak je i doskorasnji vecnik Radovic bio ljut kada je video sta je uradjeno uz spomenik Petru Bojovicu, koji simbolise oslobodjenje u I svetskom ratu. Inace, lokacija je ispred zgrade Gradonacelnika i na 130m od kancelarije Radivojevica... (arh. nije sala, licenca IKS 200 0008 03)

  • Mika M

    08:12 // 21. 7. 2012.

    Da li se u Nisu ikada desi nesto normalno?

  • Aca

    09:56 // 21. 7. 2012.

    "Ko će da snosi te moje troškove sad? - kaže Ilić."
    Pa, ti!
    Imao sam prilike da upoznam ovog Ilića i nisam siguran da ume pertle da veže sam sebi. Inače, on je sin profesorke nekog od privatnih fakulteta za menadžment ali izgleda da ništa nije uspeo da nauči. Verovatno je i on neki dipl. menadžer, a ne ume reklamu da postavi tamo gde treba.

  • Miša

    15:12 // 20. 7. 2012.

    Svaka čast Južnim vestima što su se pozabavili ovom problematikom!

  • Nisbre

    14:10 // 23. 7. 2012.

    Prvo coveku izdaju odobrenje za reklamu a potom toboze ta ista sluzba urucuje resenje gde nalaze da se reklkama ukloni i preti nekakvim prijavama. Pa pogledajte po gradu gde su sve izdali odobrenja za friziderei dr.. U zoni raskrsnice, na stazi za slepe na zelenim ppovrsinama itd.

  • milos

    20:30 // 21. 7. 2012.

    acko reklamu ili ekran, moras da razgranis sta je sta? drugo, Ilic nije sam odlucivao o mestu postavljanja ekrana nego oni koji su za to zaduzeni, pa treba njima zameriti.

  • Nebojsa Ozimic

    01:05 // 22. 7. 2012.

    Што се војводе Бојовића тиче,не брините се.Навикао је он још за живота да се Срби према њему односе као према непотребном

  • MethodMan

    14:12 // 22. 7. 2012.

    more sklanjaj to pod hitno,a doticni gospodin-vlasnik firme koji spominje nekakve troskove neka bude srecan sto mu je i 5min led bilbord stajao u centru. odmah da ukloni taj televizor i to naravno o svom trosku.sto se nije zapitao sta ce mu taj led tv tu pored istorijskog spomenika.ma nemoj,kao ima sve papire i sve je radio po zakonu.briga mene za njegov led sa nekakvim reklamama koje ce njemu da napune dzepove...
    sta cemo pokazati strancima,led ???

  • Milan petrovic

    15:50 // 20. 7. 2012.

    Браво Јужне вести!

    ПС Марко јадна ти и фирма и маркетинг кад ти ништа свето није.. сносићеш сам трошкове јер си испао бахат и глуп!

    • Nikola

      16:06 // 20. 7. 2012.

      Plasim se da ce troskovi opet, kao i bezbroj puta u slicnim situacijama, da idu na teret budzeta. :-/

  • Andrija

    16:30 // 20. 7. 2012.

    E stvarno bi mogli da se raspitate koje dozvolio postaljanje one barake tzv. knjizare ispred trvdjave !
    Jos jedan verovatno primer bezzakonja i korupcije !

    • Redakcija

      16:39 // 20. 7. 2012.

      I to smo proverili danas. Pišemo o tome u ponedeljak.

    • vlado

      16:44 // 20. 7. 2012.

      @redakcija

      a mogli bi sve komentare da objavite, ne samo one koji vama odgovaraju

    • Redakcija

      16:53 // 20. 7. 2012.

      @Vlado - objavljujemo sve komentare koji su u skladu sa Uslovima korišćenja.
      Btw, ovo Vam je već 3. komentar koji ostavljate pod različitim imenom?!

    • vlado

      16:56 // 20. 7. 2012.

      poslao sam samo jedan komentar i niste objavili, ne znam o cemu pricate

      pusti te se tih politikantskih fora

    • Redakcija

      17:08 // 20. 7. 2012.

      @Vlado - ako ste poslali samo jedan, zbog čega ste konstatovali da ne puštamo sve komentare?
      Inače, prema našoj evidenciji poslali ste i komentar na tekst "Stranačko zapošljavanje u Vodovodu", a potpisali ste se kao "radoznaki komentator".

    • vlado

      17:37 // 20. 7. 2012.

      dobro, g-dine Blagojevicu, ne zelim da se prepucavam sa Vama,potpisivanje kao "radoznali komentator" je bllo u duhu kometara na koji sam odgovorio. Vise nikad necu ni komentarisati tvoje tekstove

      A sto se tice tvog 'nezavisnog' i 'nepristrasnog' bavljenja novinarskom profesijom, mogu samo da ti kazem -Svi u Nisu znaju da si ti covek Boska Ristica i da radis za Demokratsku stranku, cak si imao i slike iz izbornih stabova DS-a, kada si bio u kampanji u Boru i Negotinu, na FB profilu.

      Toliko o tome,
      zelim ti da slavno prodjes u Nisu, kao i tvoje partijske kolege.
      Mozda bi mogli i tvoje stranacke slike da postavimo da se vrte naovim LED ekranima

    • Predrag Blagojevic

      18:46 // 20. 7. 2012.

      @Vlado - Dobro. To da sam "čovek Boška Ristića" već imam u svojoj biografiji, uz to da sam "Milošev", "Pedin", "Dexin", pa čak i "Banetov". E, sad.. možemo da raspravljamo "čiji sam više", mada mislim da su u pitanju procenti.
      Mogu da Vam pronađem i svoje fotografije iz izbornih štabova DSS, LDP, SRS, URS.. ne mislite li da je logično da se kao novinar pojavim i na takvim mestima?

    • deyan

      00:32 // 21. 7. 2012.

      Tu , ako nista drugo, bar prodaju knjige i koliko-toliko pristojno izgleda.

      Sta je sa buvljakom pored tvrdjave ?

      Sta je sa prodajom dzidza-midza po glavnoj ulici na onim limenim cudima ?

    • Andrija

      08:57 // 21. 7. 2012.

      Ja stvarrno ne razumem kako tebi one barake izgledaju pristojno ?!
      To ruzi izgled nasoj trvdjavi !

    • Aca

      10:14 // 21. 7. 2012.

      Moja podrška redakciji za u iskorenjivanju "likova s mnogo nikova"! :)
      Nije potrebno da im oddgovarate na komentare i vodite raspravu s njima, ovde, imate njihov mail pa se dopisujte. Interesantna je ta pojava "mnogostrukih nikova", je l to neki psihički poremećaj ili je to normalno? Napišite članak o tome, intervjuišite nekog psihologa ili psihijatra.
      Inače, Niš počinje da liči na Zemun za vreme Šešelja, trafike i tezge tamo gde im nije mesto. Ako neko hoće da kupi knjigu otići će u knjižaru a ne na pijacu.

    • weflex

      13:35 // 21. 7. 2012.

      Dok redakcija ne dodje do nekih informacija evo da pomognem malo - resenje o zauzecu javne povrsine izdaje nadlezna opstina - dakle za "knjizaru" kod Tvrdjave opstina Crveni Krst, za dzidza-bidze u Obrenovicevoj opstina Medijana.. Trebalo bi se pozabaviti oko nacina izdavanja - tacna lokacija, tacno sta sme da se prodaje i kako sve to treba da izgleda.. NE MOGU DA SE IZDAJU ODOBRENJA DA SE POSTAVI TU NEGDE VEC NA TACNO ODREDJENOJ LOKACIJI!!!

  • Mile

    17:33 // 20. 7. 2012.

    Jeste problem LED ekran, ali da se ne lazemo, kome je pre ovoga posebno bilo stalo do spomenika?! Gurnut je u nekakvo zbunje pored parkinga. Ima par stabljika nekakvog pogorelog cveca okolo. A da ne pricamo sto je 30 metara odatle gomila drveta i zeleza koje trune u reci. I sad odjednom LED ekran kric za sve. Nis nema ni jedan normalan trg, bez automobila, tezgi, trafika...

  • Stefan

    19:30 // 20. 7. 2012.

    Sramota za grad nis reklama u sred centra.I to sa ovim betonskim pravougaonicima koji trze ovu metalnu konstrukciju.A evo kad vec gledamo sliku mogli bi i ove betonske saksije da uglone na nista ne lice i nisu za centar.I najvece ruglo grada nisa su prkirana kola u samom centru grada.Nadam se da ce se novi gradonacelnik da se pozabaviti problemom centra grada!

  • Goran

    20:44 // 20. 7. 2012.

    Strasno,
    hoce li o ovom gradu osvanuti neki afirmativni tekst? Izgleda da je to tesko, gotovo nemoguce. Evo ovih dana u vecernjim novostima ide serija tekstova o obelezavanju Milanskog edikta 2013 i pripremama Nisa za to...ustvari ``pripremama``, kojih nema, a tu je i famozni Simonovic koji nam prica o uredjenjima nekakvih arheoloskih nalazista u tvrdjavi???? tu je i ``spomenik`` Konstantinu kod mosta tj ventilacije od javnog WC-a, a da ne pricamo o ``privremenom objektu`` za prodaju knjiga na mostu ispred tvrdjave. Nisam Nislija, te nisam ni emocionalno vezan za ovaj grad, ali ovo sve vredja ljudsku inteligenciju...

  • Vukodav

    07:21 // 21. 7. 2012.

    Kako ko će da snosi troškove, pa normalno da ćeš ti da snosiš troškove, otkud ti pamet da tu staviš ekran... taman da bude za nauk nekim drugim ljudima, cenu svoje gluposti plaćajte sami.

    A ako nećeš da snosiš troškove neka dođu nadležni i bace ekran u đubre, sa sve "divnim" betonskim nosačima.

  • Jova

    10:51 // 21. 7. 2012.

    Pohvala redakciji "Južnih vesti" i za ovo zapažanje !!!
    Molim moje prijatelje koji su siguran sam sa nedovoljno pažnje, dozvolili postavljenje ovog "rugla" , sada i donesu odluku o njegovom uklanjanju !!!

  • Davor Todorović

    20:07 // 21. 7. 2012.

    ,,Autor Predrag Blagojević"
    To bre Predraže, po ko zna koj put! Piši malo češće te tekstove.

    Ej Predraže, baš smo sinoć prolazili tu nekoliko puta kada smo bili na Amfiteatru, i uvek smo psovali taj ekran. To bre blješti mnogo, zaslepljuje. Malo je bilboarda i reklama, pa će sad svako da kači što jači ekran i to gde mu nije mesto, samo da pridobije pažnju. Ma neka iznajme one stadionske reflektore, pa neka ih okrenu da blješte prema gradu.

  • Anchi

    12:02 // 27. 7. 2012.

    Gospodin Ilić (?) je primanjem privremene dozvole prihvatio obavezu uklanjanja panoa, pa i troškove toga, prema tome apsolutno su suvišne njegove primedbe kako će imati velike troškove i pri tom, stiče se utisak da je on sebi sam produžio rok uklanjanja pomenutog panoa. Da li ikog treba da bude briga koliko će njega koštati uklanjanje panoa? Ne, jer istovremeno nikog nije briga za desetine hiljada (a i više) Nišlija koji se svakodnevno susreću sa besparicom i neizmirenim računima. Uz sve ovo, ko je taj ko je uopšte dao dozvolu da se nešto ovako ružno postavi na mestu koje ne samo što nije za to predviđeno, nego je i mesto na kom se nalazi kulturno-istorijski spomenik, posvećen ličnosti od velikog značaja za naš grad. Pitam se, dokle će u ovoj državi svako da radi šta hoće, bez polaganja računa i bez odgovaranja za ono što radi?

  • cvele

    15:15 // 25. 7. 2012.

    Pre nekoliko meseci su uklonjene one dve-tri trafike koje su godinama stajale ispred zgrade "Aleksandrija". Razlog za njihovo pomeranje je "ruzenje grada". Naravno, na tom istom mestu su kafići iz same "Aleksandrije" otvorili svoje bašte.

    Ok, te trafike, koje nisu zauzimale značajno veliki prostor, koje nisu imale šljašteće reklame i koje nisu nikome bole oči i pritom zaklanjale neki istorijski i kulturno značajan objekat, su "ružile" grad. Šta je sa ovim LED reklamnim panoom? On ne ruži grad ni na koji način? Trebalo bi, ne samo da ga uklone odatle, već i da otpuste kadrove iz urbanizma koji su izdali dozvole i rešenja za njegovo postavljanje na tom mestu i preispitati ih za moguće primanje mita.

  • Nikola

    15:19 // 20. 7. 2012.

    Da li u nadležnim institucijama "stručni" kadar razmisli pre nego što donese neku odluku?

  • Andrija

    15:25 // 20. 7. 2012.

    Sklanjaj to RUGLO odatle !

  • Nikola

    15:39 // 20. 7. 2012.

    Bruka i sramota! Ispred spomenika ovakvom junaku ko zna kakva reklama da svetli.
    Dokle vise ovako, sto je najgore niko od odgovornih nikada ne snosi posledice za ovakve stvari pa oni posle nastavljaju sa svinjarijama. Ako i dodje do toga da se njihove gluposti ispravljaju, to se placa iz budzeta, odnosno od novca gradjana.
    Zbog onog ko se uopste usudio da postavi ovo cudo na ovo mesto, na tren sam pozalio sto nemamo radne logore kao u Severnoj Koreji.

  • Sneki

    10:44 // 23. 7. 2012.

    Pre nego ga sklone, ako ga uopšte budu sklanjali, prvo Moma Radojičić, predsenik Skupštine opštine Mediana, da se potpiše na pano da ne bude posle pomeren lažni pano!

  • miodrag

    15:40 // 20. 7. 2012.

    Svaka cast za tekst!Ovo je jedan od najvecih propusta koji nije smeo da se desi i predlazem juznim vestima ako mogu nekako na bilo koji nacin da uticu na pomeranje tog nakaradnog bilborda na neko drugo mesto.Mogla bi i neka peticija da se ispotpisuje,ovo stvarno izgleda smesno i uvredljivo za Nis

  • Alibaba

    16:02 // 20. 7. 2012.

    Te privremene dozvole su pravo remek delo korupcije i bezzakonja. Ej nacrtali krug, pa ti stavi PANO gde hoces. Tako su i postavili "knjižaru" na ulazu u Tvrdjavu ili trafike pr. za menjačnice preko puta spomenika s.Sremcu u centru i dr. JADNI SMO!

    • Milan

      16:19 // 20. 7. 2012.

      Skoro bio neki prdizborni miting, ja setam centrom normalno, sa slusalicama u usima, ne zanima me i ne mesam se, uspesno ignorisem zaludelo drustvo, nastavljam svojim putem. Odjednom pored mene prolazi kamionet koji vozi ogromni LED ekran iz koga jako neprijatno bljeste face od kojih nam se svima povraca i deru mi se u lice. Da sam imao ciglu u dzepu, tog trenutka bi zavrsila na ekranu. Inace sam jako mirne naravi. Sad, da li na bahatost odgovoriti bahatoscu ili da jos uvek pokusavamo normalnu komunikaciju sa ljudima koji nemaju osnovno kucno vaspitanje (jer niko vaspitan i normalan ne bi uradio ovu glupost sa ekranom ispred spomenika). Na kraju, ne ispadnu budale oni nego mi.
      Dok ne pokazemo da se i mi koji svakodnevno prolazimo pored tih ekrana itekako pitamo da li zelimo u to gledamo ili ne, ima svaki prozor u gradu da postane advertajzing spejs.

  • Tasha

    16:13 // 20. 7. 2012.

    Hhahhahah, bas je to 2000 evra! Ajde nemoj da se lazemo.

  • Misa

    16:41 // 20. 7. 2012.

    Em je lokacija uzas, em majstor ne zna da koristi libelu. Cela stvar deluje nakaradno, od mesta na kojem je postavljen, preko kvaliteta ekrena do ovog betonskog postolja koje izgleda kao da su se deca igrala.

  • nisbre

    13:58 // 23. 7. 2012.

    To je zbog toga sto komunalna inspekcija i nadlezne sluzbe gradske opstine Medijana uopste ne izlaze na teren vec resenja izdaju napamet.Nije prvi slucaj.

  • Luka Laban

    00:19 // 21. 7. 2012.

    Ko ti je dao dozvolu ,ime i prezime !!!Ako ne kazes dao si mu kovertu...!!!Tu niko normalan ti ne moze dati tako nesto.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: