Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 30. 10. 2017.

| Istražujemo

Ruše zid novog KC Niš da bi uneli medicinsku opremu

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
klinički centar
Malo se preračunali?; foto: P. B.

Pošto građevinskim planom nove zgrade niškog Kliničkog centra nije bio predviđen ulaz dovoljno širok da se kroz njega unesu uređaji za magnetnu rezonancu, zid na južnoj strani ove tek izgrađene zgrade, koji “gleda” na Hitnu pomoć, biće srušen nakratko. Ovo je potvrdio i direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

O demontiranju zida novog kliničkog centra, građane je obavestio član Gradskog odbora Nove stranke Goran Barun preko svog Tvitera.

Ludilo. Ruši se jedan od zidova novog KC Niš da bi se uneo novi skener. Nisu to predvideli projektom. Dokle, bre, više, braćo Srbi - napisao je Barun.

Direktor Kliničkog centra je novinarima potvrdio da je to u planu, ali je za sva dalja pitanja i pojašnjenja tražio da mu se pitanja pošalju mejlom, jer nije želeo o tome da razgovara. Novinari zasada čekaju pojašnjenje od Radovanovića ko je krivac za ovaj propust, koliko će to da košta i kako će ubuduće biti unošena i iznošena gabaritna oprema iz novog Kliničkog centra.


Goran Barun izbrisao tvit nakon telefonskog razgovora

goran barun Jedan poziv bio je dovoljan da Barun izbriše tvitNakon što je Barun primio telefonski poziv od Radovanovića, koji ga je pozvao pred novinarom Južnih vesti, ovaj funkcioner Nove stranke obrisao je tvit. Novinarima je rekao da je tako postupio jer je "rekao Radovanoviću da će to da učini".

To je moja privatna stvar. Jednostavno to je bilo činjenično stanje, e sad, da li će neko da proverava ili neće da proverava. Zašto bih ja na sebi nosio odgovornost bilo koje vrste? Čim sam mu rekao da ću da obrišem tvit, obrisao sam - rekao je Barun.


Problemi koji su obeležili nabavku medicinske opreme KC Niš

Pored velikog kašnjenja oko otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, veliki problem je i nastao zbog sporne višemilionske kupovine medicinske opreme.

Najpre je firma "Medicom" iz Šapca osporila javnu nabavku na kojoj je kupljena medicinska oprema, nakon čega je tender poništen. Ovoj firmi, Ministarstvo zdravlja, prema odluci Komisije, dužno je da isplati 500.000 dinara.

Pored njih i austrijska firma "Odelga med" je osporila tender, a Ministarstvo je, prema rešenju Komisije, u obavezi ovoj firmi da isplati oko 2 miliona dinara. Međutim, iako je tender formalno poništen, ugovor je ostao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    23:13 // 8. 11. 2017.

    Ima tu još mnogo pitanja za Ne/Kompetentne izvodjače i one koji to nadziru a i one koji će da se slikaju. Kakav je prilaz i sa koje strane Urgentnom Centru Niš? Jesu li to uličice oko i ispred Hitne pomoći? Zašto kućerci oko KC Niš nisu otkupljeni , porušeni i KC imao direktan prilaz sa Bulevara a ujedno i lepši izgled? Sve što se radi u Nišu je improvizacija ...dela Niških poltrona Beogradu

  • Genijalci

    06:47 // 1. 11. 2017.

    Citajuci komentare ovde se radi o takmicenju ko ce vecu i prostiju glupost da napise!Ali sreca sto je to šacica onih neostvarenih "stručnjaka" kojima ništa ne valja u sopstvenom životu pa ajde malo da leče komplekse!Kako god, pustite da se projetant ili koje već drugo odgovrno tehničko lice bavi ovim stvarima a ne raznorazni Smukovi, Pere i druge karikature kometatori kvazi "Strucnjaci" za sve!

  • Djony

    21:09 // 31. 10. 2017.

    Gospodin Vucic je svecano otvorio KCN Marta ove godine. A sada lepo neka Vucic objasni gradjanina Nisa zasto KCN ne radi, a tesko da ce proraditi do kraja 2019 kako stvari stoje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: