Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 7. 6. 2023.

| Istražujemo

SNS rođaci, advokati, građevinske firme - ko je sve kupio gradsku imovinu na licitaciji u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
licitacija 6
Sukoba bilo i na samom događaju; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Na licitaciji za gradske stanove, garaže i zgrade u Nišu najviše je izlicitirao Zoran Ždraljević, inače suvlasnik hotela Exclusive palace u Nišu i rođak SNS omladinca Nikole Ždraljevića, koji je preko stranke zaposlen u Tržnici. Među pobednicima nadmetanja je i advokatica Tanja Savić, poznata po tome što je u timu sa niškim advokatom Milanom Petrovićem branila ukrajinskog obaveštajca u Nišu. Najviše je platila firma Đokić gradnja - 163.000 evra stan u centru grada.

Oko 500.000 evra slilo se u gradsku kasu nakon javne licitacije, koja je trajala četiri i po sata. Odbačeno je više od 100 prijava, bilo je međusobnih i svađa sa komisijom, kao i sumnje da je mnogo toga rezervisano za članove Srpske napredne stranke.

Zoran Ždraljević, koji je dao čak trećinu novca i kupio garaže i stanove, 33% je suvlasnik hotela i restorana Exclusive palace i 50% suvlasnik Srbofarma, koji je u likvidaciji, nema status u Narodnoj banci Srbije i obrisan je sa APR-a.

Zoran Ždraljević Zoran Ždraljević izlicitirao najviše; foto: JV / Tamara RadovanovićIsto prezime nosi i naprednjak Nikola, kojeg je još 2019. godine u JKP Tržnica, mimo konkursa i na određeno vreme, zaposlio preko stranke direktor preduzeća Goran Đorđević.

Na pitanje novinarke Južnih vesti da li je i u kakvom srodstvu sa Zoranom Ždraljevićem, odgovorio je neprecizno - njegov otac Radovan ima dva brata, ali da se nijedan ne zove tako.

Svakako je porodica Ždraljević veoma rasprostranjena, ugledna i poznata, kako u zemlji, tako u inostranstvu. Naravno, više bih voleo da govorite o mojim uspesima u obrazovanju, sportu i drugim sferama. Koliko znam, svi Ždraljevići su u nekom srodstvu. Na kraju, zamolio bih Vas da mene izuzmete iz ovakvih stvari i unapred planiranih tendencioznih tekstova - poručio je Nikola Ždraljević novinarki.

Dodao je i da “uvek možemo da odemo do pomenutog restorana (Exclusive palace)”, u koji se, kaže, ne seća da je ikada bio, niti da je u vlasništvu “nekog Ždraljevića”.

Međutim, ćerka Zorana Ždraljevića, Milica Ždravljević, koja je bila suvlasnica hotela do jula 2020. godine, potvrđuje da su ona i njen otac u srodstvu sa Nikolom i Radovanom, ali tvrdi da nisu u komunikaciji i da ne zna u kakvom su tačno srodstvu. Milica je sada vlasnica firme Mikont M.

ždraljević Ždraljević 2019. mimo konkursa dobio posao u "Tržnici"; ilustracija; foto: Vanja KeserNa pitanje da li su ona i njen otac članovi SNS-a odgovara: “Nismo, nismo bili, niti ćemo ikada biti”.

Sa druge strane, Nikola Ždraljević je, osim toga što je službenik u Tržnici, bivši sportista, aktivan u Kancelariji za mlade Opštine Medijana, bio je potpredsednik ŽOK Student, dok je u isto vreme njegov otac Radovan tamo bio u Upravi. Zastupnik je preduzeća zajednica sindikata Srbije - Tržnice Niš.

Radovan Ždraljević je, takođe, zastupnik Zajednice sindikata Srbije - Nišstan. Za razliku od Milice i Nikole, Zoran Ždraljević nije odgovorio Južnim vestima.


Advokatici koja je branila ukrajinskog raščinjenog generala garažno mesto

Advokatica Tanja Savić takođe je uspela da izlicitira, nešto samostalno, nešto u vidu punomoćja. Partnerka je i radi zajedno sa radnim timom Advokatske kancelarije Milana Petrovića, koji je predsednik Upravnog odbora Advokatske komore u Nišu.

Petrović je, između ostalog, poznat po tome što je pre tri godine branio četvoro Nišlija osmunjičenih za digitalne prevare od 70 miliona dinara. Branio je i Zorana Ajkovića Ajkulu, osumnjičenog za iznudu novca.

Tanja Savić I asvokatici deo kolača; ilustracija; foto: JV / Tamara RadovanovićI Tanja i Milan poznati su Nišlijama i po nedavnom slučaju, u kome su branili bivšeg ukrajinskog obaveštajca i raščinjenog generala Andrija Naumova, za koga su iz Ukrajine zamolnicom tražili izručenje.

Savić je dobila garažno mesto za 4.850 evra, a početna cena bila je 2.222 evra.


Za "Đokić gradnju" stan u centru

Najvišu početnu cenu imala je zgrada u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog, a za čak 163.000 dinara kupila je firma Đokić gradnja, čiji je direktor Miodrag Đokić.

licitacija 7 Prepirke na licitaciji; foto: JV / Tamara RadovanovićOsnovana je 6. septembra 2019. godine, sa sedištem u Ilije Birčanina i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Saša Milosavljević i Tomislav Stojadinović biće komšije pošto su kupili stanove u Sremskoj, Dragan Pejčić izlicitirao je stan u Dragiše Cvetkovića, dok je Miloš Đorđević izlicitirao stan u Dragiše Mišovića. Objekat u Gabrovcu pripašće Teodori Milošević, a još jedno garažno mesto Milošu Kukurekoviću.

*Tekst je izmenjen nakon što je Dragan Pejčić, vlasnik preduzeća "Kiesow doo", koji je prvobitno bio naveden u tekstu kao jedan od pobednika licitacije, demantovao da je reč o njemu. Čovek koji je kupio stan u Dragiše Cvetkovića istog je imena i prezimena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    20:19 // 8. 6. 2023.

    Zdravljevici su došljaci iz Toplice i ako izuzmemo legendarnog i pokojnog Zdralju, golmana Železničara, ovi ostali grabe beskrupulozno ! Organizovali su SNS sindikat ,Zajednicu sindikata Srbije, po ,zadatku vlasti,koja rusi sindikalizam i unosi defetizam medju zaposlenima!

  • Djoka

    21:12 // 7. 6. 2023.

    I na kraju, sta je bilo ?
    Nisam stigao da sve taksativno propratim .
    Ciji je praziluk ispao najveci ???

  • Srba

    19:24 // 7. 6. 2023.

    Zar je iko očekivao da će ceo ovaj proces biti transparentan i FER?? Ko koga zna- tako ide.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: