Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:24, 2. 12. 2010.

| Istražujemo

Sa gradskog sajta nestali sporni dokumenti

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Na zvaničnom sajtu Grada Niša u toku večeri izmenjen je prvobitno objavljeni tekst oglasa o davanju u zakup lokacije Lozni Kalem.

Osim što se na gradskom sajtu pojavio taj, do sada neobjavljeni dokument, istovremeno su uklonjena prethodna dva u kojima su navedeni različiti datum za prijavu učešća na licitaciji i datum same licitacije.

Ove promene i dalje nisu zvanično objašnjene, a usledile su tek nakon teksta Južnih vesti "Nejasan rok za Lozni Kalem", u kom smo ukazali na postojanje najmanje tri različita dokumenta kojim se definiše davanje u zakup trenutno najvrednije gradske lokacije - Lozni Kalem.

U prvobitno objavljenom tekstu oglasa, koji se nalazio na stranici "Akti Gradskog veća", kao prilog Rešenja kojim je odlučeno da se Lozni Kalem da u zakup, za koji je i samo Gradsko veće dalo saglasnost, kao rok za prijavu učešća naveden je 29. novembar, a za licitaciju 6. decembar. Tekst tog oglasa možete pročitati - ovde.

Nekoliko dana kasnije, u delu gradskog sajta "Javni oglasi i obaveštenja", objavljen je oglas u kome je rok za prijavu učešća takođe bio 29. novembar, ali je datum licitacije bio 17. decembar. Tekst tog oglasa možete pročitati - ovde. 

Nakon našeg današnjeg razgovora sa načelnikom gradske Uprave za imovinu, koji je i raspisao oglas, saznali smo da je u dnevnom listu "Politika" objavljen treći oglas u kome je rok za prijavu učešća produžen za čak dve nedelje, za 13. decembar, dok je licitacija ipak zakazana za 17.

- Nemam pojma šta tamo (na sajtu grada) piše, to nisu tačni datumi. Evo, ispred sebe imam oglas koji je objavljen u dnevnom listu "Politika" i lepo piše da je rok za prijavu učešća 13. decembar a da će licitacija biti održana 17. decembra. Šta je objavljeno na sajtu i kako je došlo do toga, ja ne znam i nije ni bitno. Važno je šta piše u odštampanom oglasu - rekao nam je načelnik Uprave, Ljubiša Janjić.

U kabinetu gradonačelnika, odakle se uređuje sajt Grada, odbacuju bilo kakvu odgovornost i tvrde da se na sajtu nalaze isključivo dokumenti koji su u Gradsku kuću stigli iz Uprave za imovinu.

- O svemu tome imamo i zvaničnu prepisku sa Upravom za imovinu i tu se sve vidi jasno - kažu u kabinetu gradonačelnika.

Iz gradske Uprave za imovinu, kao ni iz kabineta gradonačelnika, za sada niko nije objasnio kako su se pojavila tri različita dokumenta i koji je od njih "pravi".

Grad Niš i formalno je 12. novembra oglasio prodaju zemljišta koje se nalazi sa desne strane puta ka Niškoj Banji iz pravca Niša, a njena početna vrednost iznosi oko 100 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    09:49 // 4. 12. 2010.

    Nemam pojma šta tamo (na sajtu grada) piše, to nisu tačni datumi... Šta je objavljeno na sajtu i kako je došlo do toga, ja ne znam i nije ni bitno...
    U kabinetu gradonačelnika, odakle se uređuje sajt Grada, odbacuju bilo kakvu odgovornost i tvrde da se na sajtu nalaze isključivo dokumenti koji su u Gradsku kuću stigli iz Uprave za imovinu.

    Da li ovo iko normalan može da svari?

  • Pes Nik

    10:43 // 3. 12. 2010.

    Čemu sajtovi?! Izgleda da političari još ne shvataju savremeni način komuniciranja. Nije ovo slučaj samo sa gradskim sajtom. I gradske opštine, pa i neke druge institucije imaju lepo zamišljene sajtove koji se godinama ne ažuriraju i služe za reklamu. Primer sajta jedne gradske opštine gde navodno postoji ono: PITAJTE PREDSEDNIKA GO! a ako i pošaljete pitanje niti dobijete POTVRDU PRIJEMA niti vam ikada stigne odgovor. Ko ne veruje neka pokuša!

  • catch me

    10:01 // 3. 12. 2010.

    bravo pedja!!!!
    a sve to sto pises nikog od nas ne iznenadjuje!!!!
    evo sinoc setam parkom cair kad ono jedan poznati niski politicar poznat po mutnim radnjama, jako aktuelan i nikad osudjen seta pudlicu po parku. sta li radi tako sam posle 9 sati u mracnom parku? ceka nekog? igra se?
    cisto da vam svima kazem!
    pozdrav redakciji
    :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: