Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:34, 28. 11. 2012.

Simbolične kazne za manipulacije u Toplani

Mitic-Ogrizovic-Simonovic.jpg tadašnji menadžment Toplane, sa gradonačelnikom (Gorica Mitić, s desna)

Doskorašnja direktorka Gorica Mitić kažnjena je sa simboličnih 20.000, a Toplana sa 100.000 dinara zbog potpisivanja ugovora vrednog 18 miliona dinara bez tendera.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • igor

    02:44 // 28. 11. 2012.

    hahahaha 20 000 din sta li se brukaju sa ovim presudama

  • Kurir Djoka

    02:53 // 28. 11. 2012.

    Je l' ova vest neka šala, njuz.net ili šta već?
    20.000 dinara kazna za nameštanje tendera!
    Cena mazuta je tada bila 46 dinara po kg, puta 10 000 000 kg, pa to je 46 miliona dinara vredan tender.
    Pa dotična lejdi da se "ugradila" samo 10 para po kg (a sligurno je više), pa to je 1 000 000 dinara!!!
    A kazna samo 20k - to po onom poznatom Cecinom receptu za pljačku i nanožnicu.

    E izem ti pravdu, sudstvo, vlast, opoziciju i departizaciju i decentralizaciju i državu, sve to otišlo u .......

    • Milan

      10:52 // 28. 11. 2012.

      Molim? Kako to mislite namestanje tendera kad tendera nije ni bilo? Gde ste Vi procitali da je tendera bilo? Kako to 46 miliona vredan tender, kako kazete, a ceo ugovor vredi 18 miliona dinara (ako je sudeci po tekstu).

  • Dragan

    09:00 // 28. 11. 2012.

    je smesna.A tragicno je to sto doticna i dalje radi u toplani,tragicno je to sto ni upravni odbor nije nista radio po ovom pitanju.A najtragicnije ce biti to sto ce takvi ljudi,najsveziji primeri Miljan, Bandjur i njima slicni ponovo raditi u javnim preduzecima i kada se ovo zaboravi ponovo biti negde birani za direktore i funkcionere.Treba napraviti bazu podataka sa imenima koji su na bilo koji nacin ucestvovali u izigravanju zakona i ostetili drzavu i doneti zakon da takvi likovi ne mogu da rade u javnim preduzecima i institucijama.

    • ogorceni

      10:31 // 28. 11. 2012.

      Miljan, Bandjur,Ljuba i njima slicna bratija ce uvek da postoje i sada su neki slicni dosli u toplanu.Mnogo je veca steta od kazne za sve i DS koji je nju postavio na to mesto to sto je uradila.Svako treba da odgovara za zloupotrebe , verovatno ih gospodja ima jos...

    • Milan

      10:56 // 28. 11. 2012.

      Samo jedno pitanje. KO treba da napravi ut bazu padataka koju "treba napraviti"? Da li ce to biti neka Agencija za pravljenje baza podataka ili neko javno preduzece kome ce biti poveren taj posao ili neka drzavna uprava ili neka drzavan institucija ili neka opstinska uprava...? Ko??? Ko??? Ko??? Vidim, znate sta treba pa me interesuje, znate li KO treba?

    • glupan&tupan

      11:24 // 28. 11. 2012.

      takav zakon postoji u gotovo svim drzavama u evropi, i ako cemo nesto da prepisemo od evrope evo nam prilike,takvi ljudi kao doticna nakaza i pomenti celnici NE SMEJU nikada vise da se zaposle u javnim preduzecima a kamo li na rukovodecim mestima!!! Sramota sramota sramota!!! sve bi ja to na javna vesala!!!

  • KANCELARIJA PETROVIĆ

    09:04 // 28. 11. 2012.

    Po izveštaju DRA skoro sve činioce Lokalne samouprave, preduzeća i ustanova, kojima su upravljali kadrovi bivše vlasti treba procesuirati. Pogledajte samo Upravu za poljoprivredu ......

  • Немања Поповић

    09:21 // 28. 11. 2012.

    Hoće li kažnjeni biti udaljeni sa radnog mesta i sa svih javnih i državnih funkcija?

  • vesela

    10:21 // 28. 11. 2012.

    Ne nasedajte. Ovo nije gotovo. Uskoro ce Vucic pokrenuti akciju u Nisu za ispitivanje malverzacija u javnim i ostalim organizacijama i spornih privatizacija (Nissala, Jastrebca, Gradjevinara i sl) i slucajem Toplane, Hale, adaptacijom i renoviranjem zgrade Opstine. Zadaci za komisiju su nagovesteni, ceka se AKCIJA.

  • Marko

    10:51 // 28. 11. 2012.

    Ne razumem zasto samo prekrsajna prijava, pa ovo je zloupotreba sluzbenog polozaja, za ovo bi trebalo da se dobije zatvorska kazna. Neverovatno je kako su tuzioci kod nas gadnjivi na procesuiranje politicara. Sramota!

  • Milutin M.

    11:26 // 28. 11. 2012.

    Toplana ce platiti kaznu od 100.000 dinara. To je javno preduzece koje finansiraju gradjani! Dakle gradjani placaju kazne malverzacija i korupcija pojedinaca. Zemljo otvori se!!!

    • Dragan

      19:37 // 29. 11. 2012.

      O tome sam i govorio.Gospodja treba da ostane bez posla a upravni odbor koji je imao kontrolnu ulogu u zakonitosti rada direktora smeniti.Kod pitanja koje taj ko treba da napravi bazu podataka odgovor je jednostavan SUD i bez obzira sto su dela umesto krivicna namerno kvalifikovana kao prekrsaj.Znaci u zakonu treba da stoji da niko ne moze biti biran ,imenovan niti uposljen u bilo koju drzavnu instituciju ako je kaznjavan po bilo kom osnovu pa makar to bilo i zbog krsenja zakona protiv pusenja.U veku kompjutera ovakav podatak i potvrdu bi mogao da izda bilo koji SUD u bilo kom mestu.

  • bojancos

    11:51 // 28. 11. 2012.

    Sve su uredili demokrate.Ceo sistem u Srbiji je napravljen da mogu da rade sta hoce i da ako ih i 10 % uhvate,na Sudu dobiju simbolicne kazne :) Izmislice sada i Elektronski prsten kao jednu vrstu izdrzavanja kazni. Smesna drzava smo postali,mora ceo sistem da se menja

  • Hipotalamus

    13:53 // 28. 11. 2012.

    Mislim da je Kurir Djoka pogrešno razumeo - nije u pitanju mazut nego prevoz mazuta. Ja bih joj "natovario" i ovu kaznu od sto hiljada za pravna lica jer nije pravno lice donelo nezakonitu odluku već ona kao odgovorno lice u pravnom licu. Ona sedi i dalje u Toplani kao neki savetnik verovatno, sina je uz milionsku otpremninu prebacila iz "Jugopetrola" u Toplanu (ide zima, toplije je u majčinom zagrljaju), i dalje sa Ogrizom pije jutarnju kaficu... Sve u svemu, mi smo prolazni - Gorica je večita ! Pozivam Upravni odbor da, dok se Gradska toplana ne vrati na "pozitivnu nulu", svi radnici, uključujući i menadžment, primaju linearno minimalac. Upravo sam pročitao vest da sve toplane u Srbiji traže mazut iz robnih rezervi na "dodjem ti"... Pa dokle, bre više ?! Sjašite već jednom sa grbače naroda !

  • igor

    02:53 // 29. 11. 2012.

    Kako za to nije znao prepametni meNAGEr Ljupce Slavkovic, pa cini mi se da on sve zna veznao za toplanu!

  • Davor Todorović

    11:17 // 29. 11. 2012.

    male su te kaznice.

  • mihalj kertes

    09:38 // 30. 11. 2012.

    Sada će sve biti lako

  • dragan

    00:04 // 6. 12. 2012.

    kakva sramota

  • Zor Bra

    16:21 // 16. 12. 2012.

    Toplana je kaznjena sa 100 hiljada. Razmislite ko je kaznjen: Toplana ili gradjani? Od cijih para ce Toplana platiti kaznu? Strasno!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: