Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 30. 12. 2020.

Školovanje tokom pandemije, koliko su deca naučila tek slede analize

skola Prazne klupe su u učionicama starijih osnovaca i srednjoškolaca, koji i dalje prate nastavu od kuće; foto: T. T. foto: Lj. J.

Prošlo je devet meseci otkako su učenici u Srbiji imali prvi čas van učionice, za osnovce se ova praksa nije nastavila u novoj školskoj godini, dok su stariji razredi i dalje na onlajn nastavi. Prvo polugođe je završeno, svi sagovornici se slažu da je ovakav metod najviše uticao na društveni život dece, a o kvalitetu nastave tek slede analize. U Severnoj Makedoniji najveći problem bio je nedostatak uređaja za praćenje onlajn nastave sa kojim se suočavalo 40 hiljada učenika. O tome kako se obrazovni sistem snašao u novoj situaciji, pišu novinari Južnih vesti i 360 stepeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • vozdovka

    10:52 // 30. 12. 2020.

    Nista jadni nisu naucili,a i za mnoge predmete nastavnici samo zadaju domaci,pa deca se sama snalaze.Primer je drugi strani jezik.Kazu da nisu u obavezi da predaju,a da prime plate - jesu.

    • Вождовац

      11:26 // 30. 12. 2020.

      Препознао се неко. Баш лепо,да се види колико их је .

  • Nišlija

    11:32 // 30. 12. 2020.

    Od svega profitirali su samo profesori sad kad krene spremanje i plaćanje dodatnih časova da bi deca jedva prešla razrede, ko određuje kriterijume i kako ih ocenjuje ko zna kako će deca proći, i u taj svet je ušla politika i to na velika vrata spremaju djake koje namerno obore A POSLE POSTANU POMOĆNICE DIREKTORKI!

  • Milan

    12:36 // 30. 12. 2020.

    Ja se zalažem da ukinemo škole. U najmanju ruku da budu neobrazovane. I pre korone nije bilo bolje. Odeljenja po 3000 opravdanih, niko ne dobija slabe, razredi sve napredna deca preko 4.5 prosek. Šta će nama školstvo kada samo ovako dobri, a niko ne ide na časove. Što važi parola bitno da se snađe a ne šta zna. Lepo i fakultete da prodamo da makar ne trošimo budžet.

  • Mara

    15:41 // 30. 12. 2020.

    svaka čast izuzecima ali od njihovog školstva nema ništa

  • Posmatrač prilika u gradu

    17:56 // 30. 12. 2020.

    Ovu godinu su skoro svi PREDREMALI što profesori što učenici kakav onlajn MA NASE DRUSTVO NIJE SAJBER DRUSTVO MI SMO MALI I SIROMASNI JA MISLIM DA TEK OKO TRECINA STANOVNIKA IMA INTERNET i ako ga imaju gledaju neke gluposti i fejs eto za to im služi tehnologija rad od kuće i učenje je OVDE POJAM NE LAZIMO SE drugo neke profesorke su postale pomoćnice samo na ime spremanja dece poznatih političara.

    • Dzamutka

      20:36 // 2. 1. 2021.

      Ucitelj, nastavnik i eventualno, profesor, iz maternjeg jezika, ti se okrecu u grobu ! Smiri igru, stani na loptu, sredi se ! Ne nabacuj reci, ko lopatom ! Dzabe ti botovi, prijatelju, nepismen si, cuti si ,ne brukaj se !

  • Dejan

    19:16 // 30. 12. 2020.

    Naučili su, ali youtube spotove.

  • Realista

    09:25 // 30. 12. 2020.

    Ma kakva onlajn škola ZNA SE ŠTA JE UČENJE ZA ŠKOLOVANJE nemojte pogrešno da shvatite ali dok deca ne uhvate knjigu u ruke i stvarno ne nauče nema znanja, nema druženja MA JEDNOM REČJU PROPALA GODINA ZBOG KORONE KO ZNA KAKO ĆE DALJE BITI ostaje nam samo da se nadamo vakcini, hteli to mnogi ili ne to je realnost za sve i za mlađe i za starije osobe.

  • Čudesni dribling

    11:24 // 30. 12. 2020.

    Da se ne lažemo, nisu mnogo naučili ni pre pandemije zbog katastrofalnog stanja u prosveti. Naravno, čast malobrojnim izuzecima koji pobeđuju na takmičenjima i sl.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: