Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 18. 4. 2013.

| Istražujemo

Slavković: Zaposlio sam ćerku u Distribuciji

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
total Ljuba Slavković korupcija zaposlio ćerku

Iako javno tvrdi da je izričito protiv stranačkog zapošljavanja u javnim preduzećima, zamenik gradonačelnika Niša i funkcioner SNS, Ljubivoje Slavković potvrdio je da je u “Jugoistoku” zaposlio svoju ćerku jer joj, kako je pojasnio, posle porođaja nije odgovaralo radno vreme u banci u kojoj je radila. 

Gostujući u emisiji “15 minuta”, Slavković je Južnim vestima rekao da se sada kaje, ali zbog toga što je ćerkina plata sada tri puta manja od prethodne. Slavković je u emisiji najpre nekoliko puta izneo da je "njegov stav da u javnom sektoru ne treba zapošljavati nikog, jer već ima preveliki broj zaposlenih".

- Ne postoji niko u javnom sektoru ko može da kaže da je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković bilo koga pozvao da bilo koga zaposli - rekao je Slavković.

Međutim, nakon što je rekao da se u SNS učlanio “ne iz ideoloških razloga,” nego čisto zato što smatra da je “svoju porodicu sredio, prebrinuo i zapošljavanje i ženidbu i udaju i stambene problem”, Slavković je na pitanje ima li istine u informaciji da je svoju ćerku zaposlio u JP “Jugoistok” odogovorio potvrdno. Slavkovic-Ljubivoje.jpg

On je pojasnio da je njegova ćerka radila u Banci Inteza 11 i po godina, a da su joj po povratku sa porodiljskog odsustva ponudili da radi kao savetnik, gde bi, kako je rekao imala platu oko 60 hiljada dinara, ali uz dvokratno radno vreme.

- To znači da bi u danima kada radi u drugoj smeni, morala klinca da dovede ujutru u sedam u boravak, pa uveče da se s njim vidi u devet ili deset sati, pošto se u bankama ne radi baš onoliko koliko piše u radnom ugovoru, nego malo duže. Iz tog razloga sam ja zamolio... odnosno, ona je zamolila da je prebacim u javno preduzeće i ona je prešla u Elektordistribuciju... Sad se kajem što smo i ja i ona to uradili, jer ipak od 21.000 koliko primi neto, do 60 (hiljada), koliko bi kao savetnik u Inteza banci, to je velika razlika. Ali ona je to htela, ja sam to uradio - rekao je Slavković.

Na primedbu novinara da je to u suprotnosti sa prethodnom izjavom o zapošljavanju preko veze, Slavković je odgovorio da je tu "postojala potreba."

- Ja mislim da je tu postojala potreba. Ako nije postojala... Ja sam rekao direktoru: “Ako nemate u sistematizaciji...” On kaže: “Imamo”. Međutim, ni to nije ispalo tako, ispalo je potpuno drugačije. Eto, to je prava istina - kaže Slavković.

O ovome, ali i o tome ko je odgovoran što su radijatori u Nišu bili hladni početkom aprila, smeni direktora Toplane, stanju javnih finansija u Nišu i šta će “Direkcija za izgradnju Niša” ubuduće smeti da radi, opširnije u emisiji “15 minuta”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Cvetkovic

    11:04 // 3. 7. 2014.

    Ma necu ni da citam do kraja sam naslov govori sve to je kada neko nema merku i ne saoseca sa tudjom mukom pozdrav za zamenika gradonacelnika i samog gradonacelnika zivi bili i vi vase porodice.

  • novica jovanovic

    22:27 // 10. 5. 2013.

    Ako ništa od ovoga nećete objaviti što ste napisali, onda ovo nisu južne vesti nego TUŽNE vesti koje nikom nisu potrebne. Ako lopova ne možeš nazvati lopovom, krimanalca kriminalcem koja svrha ?

  • bracko

    21:38 // 9. 5. 2013.

    Svesu to fokiranti koji zive na grbaci naroda.Sto ne uzme pa neka radi privatno nesto.Nece.Zasto?Zato sto zna da je nesposoban kao i vecina Niskih politicarai da bilo sta uradi vec je najlakse popeti se na grbacu naroda.Djon obraz trunke srama nema.Ali onaj odozgo sa plave oci gleda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: